"9 kompania" - wg mnie doskonały rosyjski film oparty na faktach, którego akcja dzieje sie pod koniec wojny w Afganistanie. Zaskoczyła mnie doskonałość zdjęć, narracja i muzyka. Wciąga jak diabli i polecam z czystym sumieniem
Przy piwie o filmie
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PucakByłem wczoraj na przedpremierowym pokazie Apocalypto Mela Gibsona. Film podobał mi się, okazał się nie być aż tak brutalny jak go opisywano. Bardzo podobało mi się przedstawienie miasta Majów, gdzie poziom zamieszkania odzwierciedlał hierarchię społeczeną mieszkańców. Polecam!
Przez połowę seansu nie patrzyłam na ekran...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteoByłam z mężem na tym filmie wczoraj.
Przez połowę seansu nie patrzyłam na ekran...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiTrzeba było domagać się zwrotu połowy kasy za bilet.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteoJak kupowałam bilet, to kasjerka pytała, czy mam skończone 18 lat.Comment
-
Apocalypto to chyba alternatywna wersja historii powstania biegu maratońskiego. O kulturze prekolumbijskiej Ameryki Południowej nie dowiadujemy się nic, a o przyczynach jej upadku jeszcze mniej. W zasadzie tylko w pierwszej części mamy okazję obserwować codzienne życie indiańskiej wioski. Potem zaczyna się marszobieg "tam i z powrotem".
A najzabawniejszym fragmentem było pokazanie kilkuletniego następcy tronu, który nie dość, że strasznie się cieszył na widok ofiar, to jeszcze był okrąglutki. Ot, taka gibsonowska łopatologiczna symbolistyka.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PucakBardzo podobało mi się przedstawienie miasta Majów, gdzie poziom zamieszkania odzwierciedlał hierarchię społeczeną mieszkańców. Polecam!Comment
-
Mieliśmy obejrzeć ten film, ale po przeczytaniu kilku opinii chyba damy sobie spokój.Interesuje mnie kultura i historia świata, ale wydaje sie, że dla Gibsona jest ona pretekstem do przedstawienia tego, co interesuje go najbardziej : przemoc i okrócieństwo.Comment
-
Nie wiem ,czy to można pod film podciągnąć, ale przed chwilą przyuważyłem na BBC Prime zwariowaną rzecz. Na dworcu kolejowym stoi sobie chór policjantów, naprzeciw chór kibiców Chelsea, do tego miota się dwóch solistów i solistka i wszyscy odstawiają regularną operę miłosną. Wokół normalny ruch. No, nie do końca normalny, bo ludzie zamiast spieszyć się do swoich spraw, zatrzymują się i wytrzeszczają oczy
Taki opis znalazłem przed chwilą na stronie BBC:
FLASHMOB - THE OPERA [G]
Episode 1
02:00
A contemporary take on the myth of Orpheus and Eurydice, with music from "Madam Butterfly", "Don Giovanni" and "La Traviata", performed at one of London's busiest train stations with the help of a spontaneous flashmob chorus consisting of members of the public called together by text messages sent earlier in the day.
Repeats:
01/01/2007 at 18:00
Next Episode:
01/01/2007 at 18:00Last edited by żąleną; 2007-01-01, 02:45.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyApocalypto to chyba alternatywna wersja historii powstania biegu maratońskiego. O kulturze prekolumbijskiej Ameryki Południowej nie dowiadujemy się nic, a o przyczynach jej upadku jeszcze mniej. W zasadzie tylko w pierwszej części mamy okazję obserwować codzienne życie indiańskiej wioski. Potem zaczyna się marszobieg "tam i z powrotem".
A najzabawniejszym fragmentem było pokazanie kilkuletniego następcy tronu, który nie dość, że strasznie się cieszył na widok ofiar, to jeszcze był okrąglutki. Ot, taka gibsonowska łopatologiczna symbolistyka.
Wniosek - niech już Mel nie kręci filmów, a jakby się nudził, niech zagra w "Zabójczej broni 5".Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyDzisiaj dla porównania obejrzałem "Pasję". Mel się przyłożył, choć trochę przesadził - po pierwsze takiego lania nikt by nie przeżył, (...)
Co do masy krzyża - wszystko zależy od gatunku drewna.
Apocalypto - rzeczywiście film o biegu
Ja wczoraj po raz kolejny oglądałem film 'Forest Gump'. Lubię ten film i pewnie jeszcze nie raz będę chciał zobaczyć.Last edited by JAckson; 2007-01-02, 07:47.MM961
4:-)Comment
Comment