Przy piwie o filmie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

"9 kompania" - wg mnie doskonały rosyjski film oparty na faktach, którego akcja dzieje sie pod koniec wojny w Afganistanie. Zaskoczyła mnie doskonałość zdjęć, narracja i muzyka. Wciąga jak diabli i polecam z czystym sumieniem
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• fteo
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.05
      • 1139

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pucak
      Byłem wczoraj na przedpremierowym pokazie Apocalypto Mela Gibsona. Film podobał mi się, okazał się nie być aż tak brutalny jak go opisywano. Bardzo podobało mi się przedstawienie miasta Majów, gdzie poziom zamieszkania odzwierciedlał hierarchię społeczeną mieszkańców. Polecam!
      Byłam z mężem na tym filmie wczoraj.
      Przez połowę seansu nie patrzyłam na ekran...
      http://lotnictwo.net.pl/
      http://www.flightradar24.com/
      http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• dkrasnodebski
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.05
        • 2316

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteo
        Byłam z mężem na tym filmie wczoraj.
        Przez połowę seansu nie patrzyłam na ekran...
        Trzeba było domagać się zwrotu połowy kasy za bilet.
        Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

• fteo
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.05
          • 1139

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebski
          Trzeba było domagać się zwrotu połowy kasy za bilet.
          Jak kupowałam bilet, to kasjerka pytała, czy mam skończone 18 lat.
          http://lotnictwo.net.pl/
          http://www.flightradar24.com/
          http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• dkrasnodebski
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.05
            • 2316

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteo
            Jak kupowałam bilet, to kasjerka pytała, czy mam skończone 18 lat.
            Może była uprzejma i chciała poinformować Cię, że przysługuje Ci ulgowy.
            Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

• arcy
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.07
              • 7538

Apocalypto to chyba alternatywna wersja historii powstania biegu maratońskiego. O kulturze prekolumbijskiej Ameryki Południowej nie dowiadujemy się nic, a o przyczynach jej upadku jeszcze mniej. W zasadzie tylko w pierwszej części mamy okazję obserwować codzienne życie indiańskiej wioski. Potem zaczyna się marszobieg "tam i z powrotem".

A najzabawniejszym fragmentem było pokazanie kilkuletniego następcy tronu, który nie dość, że strasznie się cieszył na widok ofiar, to jeszcze był okrąglutki. Ot, taka gibsonowska łopatologiczna symbolistyka.

Comment

• arcy
                • 2002.07
                • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pucak
                Bardzo podobało mi się przedstawienie miasta Majów, gdzie poziom zamieszkania odzwierciedlał hierarchię społeczeną mieszkańców. Polecam!
                A co w tym odkrywczego? Od wieków możesz to obserwować w dowolnie wybranym mieście. Tyle, że w wieku XX pewne tendencje się odwróciły i teraz bogaci mieszkają na przedmieściach.

Comment

• Westa
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2005.06
                  • 99

Mieliśmy obejrzeć ten film, ale po przeczytaniu kilku opinii chyba damy sobie spokój.Interesuje mnie kultura i historia świata, ale wydaje sie, że dla Gibsona jest ona pretekstem do przedstawienia tego, co interesuje go najbardziej : przemoc i okrócieństwo.

Comment

• mluk
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2005.01
                    • 778

Dziś o 23.10, na TVP 2 będzie film pt. "Wesele" (ale nie wg. Wyspiańskiego). Jeżeli ktoś nie oglądał, to powinien.
                    "Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin

Comment

• garfunkel
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.04
                      • 1068

Natomiast ja pooglądałam sobie wespół w zespół z dziecięciem moim płci żeńskiej Jasminum. Bardzo się różni od Apocalypto .
                      I próbuję sobie od kilku dni przypomnieć jak pachnie czeremcha...i na sercu cieplej...

Comment

• Westa
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2005.06
                        • 99

Widzieliśmy Jasminum jakiś czas temu. Cudna jest scena świnek podnoszonych do góry,żeby mogły sobie niebo poogladać. Film na długo wprowadził mnie w pogodny nastrój. Polecam

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

Nie wiem ,czy to można pod film podciągnąć, ale przed chwilą przyuważyłem na BBC Prime zwariowaną rzecz. Na dworcu kolejowym stoi sobie chór policjantów, naprzeciw chór kibiców Chelsea, do tego miota się dwóch solistów i solistka i wszyscy odstawiają regularną operę miłosną. Wokół normalny ruch. No, nie do końca normalny, bo ludzie zamiast spieszyć się do swoich spraw, zatrzymują się i wytrzeszczają oczy

Taki opis znalazłem przed chwilą na stronie BBC:

FLASHMOB - THE OPERA [G]
                          Episode 1
                          02:00

A contemporary take on the myth of Orpheus and Eurydice, with music from "Madam Butterfly", "Don Giovanni" and "La Traviata", performed at one of London's busiest train stations with the help of a spontaneous flashmob chorus consisting of members of the public called together by text messages sent earlier in the day.

Repeats:

01/01/2007 at 18:00

Next Episode:

01/01/2007 at 18:00
                          Last edited by żąleną; 2007-01-01, 02:45.

Comment

• arcy
                            • 2002.07
                            • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
                            Apocalypto to chyba alternatywna wersja historii powstania biegu maratońskiego. O kulturze prekolumbijskiej Ameryki Południowej nie dowiadujemy się nic, a o przyczynach jej upadku jeszcze mniej. W zasadzie tylko w pierwszej części mamy okazję obserwować codzienne życie indiańskiej wioski. Potem zaczyna się marszobieg "tam i z powrotem".

A najzabawniejszym fragmentem było pokazanie kilkuletniego następcy tronu, który nie dość, że strasznie się cieszył na widok ofiar, to jeszcze był okrąglutki. Ot, taka gibsonowska łopatologiczna symbolistyka.
                            Dzisiaj dla porównania obejrzałem "Pasję". Mel się przyłożył, choć trochę przesadził - po pierwsze takiego lania nikt by nie przeżył, po drugie krzyża wykonanego z czystego drewna nie dałby rady przenieść nawet zdrowy Chuck Norris. Po raz kolejny symbolika na poziomie łopatologicznym wygrywa z prawdą czasu. Ot, taka prawda ekranu.

Wniosek - niech już Mel nie kręci filmów, a jakby się nudził, niech zagra w "Zabójczej broni 5".

Comment

• JAckson
                              🍼🍼
                              • 2004.05
                              • 6122

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
                              Dzisiaj dla porównania obejrzałem "Pasję". Mel się przyłożył, choć trochę przesadził - po pierwsze takiego lania nikt by nie przeżył, (...)
                              Ogladając ten film w kinie także zastanawoałem się nad tym. Jednak z rozmowy z kimś, kto lepiej ode mnie znał się na mechanizmach obronnych organizmów wynikało, że te kilka , czy kilkanaście godzin człowiek miałby szansę przeżyć. Ale nie więcej - i tak musiałby umrzeć z powodu odniesionych obrażeń.

Co do masy krzyża - wszystko zależy od gatunku drewna.

Apocalypto - rzeczywiście film o biegu

Ja wczoraj po raz kolejny oglądałem film 'Forest Gump'. Lubię ten film i pewnie jeszcze nie raz będę chciał zobaczyć.
                              Last edited by JAckson; 2007-01-02, 07:47.
                              MM961
                              4:-)

Comment

• grzech
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.04
                                • 4592

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mluk
                                Dziś o 23.10, na TVP 2 będzie film pt. "Wesele" (ale nie wg. Wyspiańskiego). Jeżeli ktoś nie oglądał, to powinien.
                                Widziałem. Trochę śmieszny, trochę straszny. Przerysowany.

Comment

Przetwarzanie...