Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
Przy piwie o filmie
Collapse
X
-
Apocalypto
Byłem, widziałem, podobał mi się
Przereklamowa zdecydowanie brutalność filmu, wiecej takowej było już na Gladiatorze, Braveheart czy Dzikiej Bandzie Peckinpaha Przy Hostelu czy nawet Pasji, Apocalypto to pikuś
Dużo biegania, a na czym miał uciekać? Na rowerze?
Film nie miał chyba przedstawiać historii oraz upadku Majów, tylko jakiś epizod, który w choć w minimalnym procencie miał dać obraz Ameryki Prekolumbijskiej. Jeśli się nie mylę to jest to pierwszy film porusząjący ten temat i chwała Gibsonowi za to nawety jesli obraz nie jest do końca taki jakim życzyliby sobie inni.
Tym bardziej, że w ostatnim czie na Discovery oglądałem cykl programów o kulturze, władcach i ogólnym zyciu Majów.
Mam nadzieję, że jednak plan wypali i Mel zajmie się odsieczą wiedeńską.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikByłem, widziałem, podobał mi się
Przereklamowa zdecydowanie brutalność filmu, wiecej takowej było już na Gladiatorze, Braveheart czy Dzikiej Bandzie Peckinpaha Przy Hostelu czy nawet Pasji, Apocalypto to pikuś
Dużo biegania, a na czym miał uciekać? Na rowerze?
Odsiecz Wiedeńską także chętnie zobaczyłbymMM961
4:-)
Comment
-
-
Żą, dla mnie taka deklaracja odnośnie kobiety z brodą, to coś podobnego do rechotu z dowcipasów Kuby Wojewódzkiego. Czyli dobrowolny akces do wykształciuchów.
Ale nie przejmuj się moimi opiniami, ja jestem z małego miasteczka, być może w Warszawie są zupełnie inne rozrywki. Pewnie - jak zwykle - się mylę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson(...) Odsiecz Wiedeńską także chętnie zobaczyłbym
Co do odsieczy wiedeńskiej to jeden z polskich dość znaczących biznesmenow czy producentow (po prostu nie pamietam już kto) kontaktował sie z Gibsonem właśnie w celu reżyserii odsieczy. Mialby on też zagrać Sobieskiego
Nie ukrywam, ze taki obraz w jego reżyserii bylby czymś naprawdę widowiskowym.
Co z tego będzie czy nie będzie - zobaczymy
PS Jackson, a co do szczęścia, "Zaginionego w akcji" z Chuckiem widzialeś? (nie pomylilem czegoś?) - ten to dopiero miał szczęścieLast edited by becik; 2007-01-02, 21:38.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikNie ukrywam, ze taki obraz w jego reżyserii bylby czymś naprawdę widowiskowym.
Co z tego będzie czy nie będzie - zobaczymyMłode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzechWidziałem. Trochę śmieszny, trochę straszny. Przerysowany.
Na TVP Kultura leciał ostatnio także "Taksówkarz". Jak dla mnie arcydzieło i jeden z najlepszych filmów wszech czasów.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshireAcha, byle tylko Mel nie poszedł na kompromisy,bo będzie widowisko w stylu "Quo vadis".
I inni im podobniGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikZgodzę sie na wszystko pod warunkiem, że tam grać nie bedzie Linda, Zamachowski, Żamojda, Zakościelny czy Rysio z Klanu
I inni im podobniMłode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
Comment