Trzeba być wypoczętym. Żałuję, że nie zaczęłam od "Requiem dla snu", bo po "Źródle" dochodzę do wniosku, że albo jestem za mało wypoczęta na kolejne spotkanie z Aronofskim, albo lubię jazdę w innym kierunku...Ale co się odwlecze, to nie uciecze
Przy piwie o filmie
Collapse
X
-
Jedynka puściła w niedzielny wieczór świetny film o przyjaźni znanego pisarza z młodym koszykarzem o literackich zdolnościach."Szukając siebie" polecam z czystym sercem.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Na Jedynce właśnie leci niesamowita i zmysłowa "Czekolada" Lasse Hallströma z Juliette Binoche.
Przecudowny film.
I do tego jeszcze - mniam.- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP Wyświetlenie odpowiedziNa Jedynce właśnie leci niesamowita i zmysłowa "Czekolada" Lasse Hallströma z Juliette Binoche.
Przecudowny film.
I do tego jeszcze - mniam.
Piszesz na forum i oglądasz film? I jeszcze twierdzisz,że film jest przecudny?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
Piszesz na forum i oglądasz film? I jeszcze twierdzisz,że film jest przecudny?
Miałem nieodpartą przyjemność obejrzeć go już wcześniej.
Chciałem go polecić innym, bo jest tego wart.- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
Chciałbym zauważyć, ze jeszcze są wakacje, a przynajmniej lato i jeśli ktoś chciałby odpocząć od ambitniejszego repertuaru to polecam "Gang dzikich wieprzy". Proste, nieskomplikowane i niesamowicie rozrywkowe kino. W sumie jak trochę pomyśleć, to okazuje się , że nawet nie głupie, ale to jedynie "przy okazji", bo tak naprawdę chodzi o to , żeby wyjść z kina ze łzami w oczach i brzuchem bolącym od śmiechu. Jedna uwaga - nie wychodzić z kina dopóki nie wyłączą projektora!
Comment
-
-
A my w niedzielę obejrzeliśmy sobie "Testosteron" i nie powiem, setnie się ubawiliśmy
"Sprawców nie wykryto - prawdopodobnie Niemcy "Last edited by iron; 2007-08-14, 14:14.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus Wyświetlenie odpowiedzi... Jedna uwaga - nie wychodzić z kina dopóki nie wyłączą projektora!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziA my w niedzielę obejrzeliśmy sobie "Testosteron" i nie powiem, setnie się ubawiliśmy
Okazało się, że recenzenci po prostu poszukiwali w tym filmie treści, których nie było oraz na pewno dokuczała im nabyta poprawność polityczna w ocenie tego filmu
Chętnie obejrzę jeszcze nie raz, żeby pozapamiętywać co lepsze tekściory, pamiętam taki (mniej więcej):
- zapraszasz panienkę do kina, potem na dyskotekę, stawiasz jej parę drinków i już!
- no i co z tego masz?
- no jak to co - SEKS!
- ale ona też to ma. Tylko za darmo
Comment
-
-
Uważaj bo Ci Slavoy żubra wyłatoczebigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Albo kiesę przeczepie do ostaniego grosika
Tak, tez widziałam. Parę razy sie uśmiechnęłam....Poprawna politycznie rzadko bywam, więc może dlatego. A metoda z cukrem może jednak dobra jest......Trzeba potestowaćLast edited by kot_z_cheshire; 2007-08-14, 15:05.Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
To jakaś masakra jest...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Widziałem wczoraj i mam do powiedzenia tyle:
film zrobiony bardzo sprawnie, efekty robią wrażenie (w polskim filmie jeszcze długo takich nie zobaczymy), historia dość ciekawa.
Ale:
jeśli ktoś chciałby zobaczyć ekranizację powieści i oczekuje zgodności z nią, niech lepiej zostanie w domu.
Comment
-
-
Na TVP Kultura leci właśnie "Hi Way".
Niektóre momenty są naprawdę niezłe.
Comment
-
Comment