Jedzer był fajny, ale cały film to kombinacja skeczów bez powiązania, które od połowy filmu stają się męczące. 90 minut naturszczykowego dukania fajnie wyszło w Rejsie, tu mnie znudziło.
Myślicie, że nie wiemy po co żeście do miasta przyjechały?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
"A ostatecznie to nie jestem taka...
...nie jest tak źle...
...nie jestem taka brzydka.
Jestem powabna, w ogóle mam ładne oczy mam...
...usta mam ładne, nos...
...figurę mam ładną...
W ogóle jestem powabna...
...włosy mam nawet ładne...
...kręcą mi się..."
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
A my dziś na TVP1 obejrzeliśmy sobie "Komornika" - niezły film.
Tez sobie wczoraj to "wciagnalem". Chyra gra fajnie, ale nie wiem czy jest w stanie zagrac jakas normalna, ludzka role...
W pamieci mam obraz jak sciga naleznosc za skutery...
Oglądnąłem film "Katyń", bardzo ważny film o historii Polski, przez kilkadziesiąt lat zakłamywanej i zwalczanej przez PRL. Ja tą prawdę o Katyniu poznałem jako dziecko, bo mój dziadek był na odprawie zorganizowanej przez bolszewików, w której kazali oficerom wystąpić przed szereg. Gdyby mój dziadek był oficerem ( trudno żeby nim był, bo nigdy nie był wojskowym, do wojska wstąpił dopiero wtedy jak go okradziono ze swoich własności i wyrzucono cała rodzinę z domu w którym mieszkali.), to by go zabito jak resztę. Brakuje moim zdaniem w tym filmie właśnie takiej sceny, jak oddzielono oficerów od reszty żołnierzy - najczęściej patriotów ochotników, którzy wstąpili do armii po wkroczeniu Rosjan do Polski. Teraz może trudno jest w wiele spraw uwierzyć co się działo w PRL, jak ktoś nie udawał zwolennika władzy. albo nie żył w tych czasach, ale kilkadziesiąt lat po wojnie jak dziadek pokazał mi książkę wydaną w Londynie , która wyraźnie udowadniała , że mordercami polskich oficerów byli Rosjanie, co zresztą mój dziadek wiedział od lat kilkudziesięciu, to mnie prosił, żebym o tym nikomu nie mówił, bo można za to pójść nawet do więzienia.
A propos powyższego filmu, okoliczności tych czasów, sytuacji, grabieży i po prostu zwykłego bandytyzmu komunizmu, to na pewno wielu szanownych czytelników browar.biz sobie sprawy nie zdaje co się wtedy na tamtych ziemiach działo i jak komuniści fałszowali historię i oszukiwali życiorysy. Mój ojciec wytoczył sprawę sądową państwu o kłamstwo w nazewnictwie miejscowości gdzie się urodził, wygrał po kilku latach, mój dziadek to samo- oboje mieli w dowodach, że urodzili się w ZSRR, co było wierutną bzdurą, nigdy nie mieszkali w ZSRR, tylko w Polsce, na którą napadł ZSRR, okradł ich z własności i wypędził ich z własnego kraju.
"Borat"....niestety, nie moja estetyka, poczucie humoru i parę innych nie moich pewnie też.
"The Yes Men": kino zaangażowane...:konferencje, wykłady i konkluzja: odpowiedni tytuł i przynależnośc mogą wszystko: nawet zaproponować na gospodarczej konferencji w Finlandii wprowadzenie niewolnictwa (zwanego eufemistycznie:"nieprzymusową siłą roboczą") a spotka się to z aplauzem Byłoby znacznie bardziej zabawne, gdyby nie to...że to dokument jest
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Katyń - doskonały film, jak dla mnie pokazano wszystko jak trzeba w bardzo przejmujący sposób, chyba przekonałem się też do Ostaszewskiej, która doskonale zagrała swoją rolę.
Polecam
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Ostatnio zakupiłem w empiku i odświeżyłem dvd z czterema tytułami wg J.Himilsbacha.
Przyjęcie na dziesięć osób+trzy, Monidło, Zabawa w chowanego i Part przy świecach. Rewelacja!
Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.
Comment