Wallace i Gromit są zawsze kapitalni. Pierwszy raz oglądałem ich parę lat temu w czeskiej telewizji. Nic z tego czeskiego nie rozumiałem, ale stara, wściekła kuchenka gazowa która pogoniła ich z księzyca, powaliła mnie na kolana i stałem się fanem tych filmów. Podobno ulubiony ser Wallace'a, "Śmierdzący biskup" istnieje naprawdę!
Przy piwie o filmie
Collapse
X
-
Comment
-
W angielskiej wersji jest faktycznie "were-rabbit", ale w polskiej po prostu "klątwa królika". Nasi spece od tłumaczenia tytułów jak zwykle się popisali. W każdym razie chodzi o KIC- KONGAMa być niedługo w jakiejś telewizji. Ja i tak znam na pamięć, bo mój syn ma płytę DVD i oglądamy na okrągło
Comment
-
Jak zwykle z poślizgiem obejrzałem "Katyń". Nie wiem do końca, jak ten film ocenić. 90% to kwadratowe dialogi, średnie aktorstwo, nużące mnożenie wątków i twarze aktorów tak opatrzone już, że człowiek ziewa na sam ich widok - ale ostatnie sceny wbijają w ziemię. Podsumowanie najobrzydliwszej dla mnie wojny w dziejach. Krew się gotuje.Comment
-
Wczoraj widziałem rosyjski film "Ładunek 200". Nie chcę opowiadać ze szczegółami fabuły, bo najlepiej ogląda się go mając o niej niewiele wcześniejszych informacji, ani opisywać kilku drastycznych, ale ważnych dla filmu scen. Chciałbym tylko podzielić się pewną refleksją - akcja toczy się w 1984 r. w ZSRR i mnie poraził najbardziej wszechobecny tam syf. Nawet mieszkania ludzi pełniących istotne funkcje (pułkownik wojska, kapitan milicji, a w pewnym stopniu nawet lokalny szef KPZR) wyglądały jak w części naszych lokali socjalnych.Comment
-
Jak zwykle z poślizgiem obejrzałem "Katyń". Nie wiem do końca, jak ten film ocenić. 90% to kwadratowe dialogi, średnie aktorstwo, nużące mnożenie wątków i twarze aktorów tak opatrzone już, że człowiek ziewa na sam ich widok - ale ostatnie sceny wbijają w ziemię. Podsumowanie najobrzydliwszej dla mnie wojny w dziejach. Krew się gotuje.
Podobnie zresztą jak "Pasję" M.Gibsona.Comment
-
Dziś byłem na U2 w wersji 3D w kinie, bardzo ciekawie zrealizowany koncert. Nowa jakość.Ostatnia zmiana dokonana przez jacer; 2008-04-22, 22:27.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Moja seria z ostatnich kilku tygodni:
1. "Vexille" (japońska anime albo manga - jeszcze nie odróżniam) - świat przejęty przez jedną wielką korporację i jej plan.
2. serial "Dexter"- o uroczym, przemiłym mordercy psychopacie pracującym w policji
3. serial "Battlestar Galactica" - oglądam właśnie sezon 4 i nadal mnie nurtuje odpowiedź na jedno z podstawowych twierdzeń filmu ("Oni mają plan") - jaki?????
4. "Fitna" (http://pl.wikipedia.org/wiki/Fitna_(film)) - muszę chyba przemyśleć kwestię tolerancyjności....Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2008-05-09, 07:19.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.Comment