Przy piwie o filmie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
    Widzę,że niektórzy święta zamiast z rodzina w domu to wolą spędzać w kinie.
    Jeśli kina w okresie świąt są otwarte, to dla kogo? Uszanuj to, że każdy spędza czas jak mu się podoba - Tobie nic do tego.
    Wolę iść do kina, niż jak zdecydowanie większa ilość "katolików" zalewać z rodziną i bożemu pałę. Pół biedy jak w domu, gorzej, jak później wsiadają do aut. No ale to to już chyba nie nadaje się do komentarza.
    Dziwi mnie, ze wypominasz chodzenie do kina w okresie świąt, ale temat picia przemilczasz. Dulszczyzna, ot i tyle.

PS, Ja do kina w okresie tych świąt nie chodziłem, spędziłem je na słodkim lenistwie w łóżku. gdyby mi się chciało, poszedłbym do kina lub na spacer, ale mi się nie chciało.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• unkel
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2008.08
      • 244

Z filmów, które będą widziałem Tlen, Głód (i te polecam wszystkim) i Burrowing.
      Głód to perfekcyjnie nakręcony film opowiadający o strajku głodowym bojownika IRA Bobbyego Sandsa. Wstrząsający film.
      Tlen to zdecydowanie najlepszy film tegorocznego festiwalu. Właściwie trudno powiedzieć, że to jest film. To coś co się chłonie całym sobą a nie tylko ogląda. Świetna gra aktorów. Na festiwalu była wersja z napisami chociaż reżyser po projekcji mówił, że wydaje mu się, że widzowie nie zrozumieli jego filmu i do dystrybucji wejdzie wersja dubbingowana. Nie wiem jak jest na tej kopii co teraz wchodzi do kin. Oby z napisami.
      Burrowing- bardzo fajny film, z niezłą muzyką. Raczej powolny i pozostawiający duże pole do interpretacji. Wiem, że nie każdemu się spodoba taki film ale jednak polecam dla samej muzyki.
      Reszty nie widziałem chociaż conieco słyszałem:
      Las raczej kiepski, Plaże Agnes wybitne. O Dublu/Dubelu (?) nie wiem nic.

Comment

• kiszot
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2001.08
        • 8108

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
        Jeśli kina w okresie świąt są otwarte, to dla kogo? Uszanuj to, że każdy spędza czas jak mu się podoba - Tobie nic do tego.
        Wyluzuj trochę.Jak tak będziemy podchodzić do różnych tematów to zamknijmy te forum.
        Wolę iść do kina, niż jak zdecydowanie większa ilość "katolików" zalewać z rodziną i bożemu pałę. Pół biedy jak w domu, gorzej, jak później wsiadają do aut. No ale to to już chyba nie nadaje się do komentarza.
        Dziwi mnie, ze wypominasz chodzenie do kina w okresie świąt, ale temat picia przemilczasz. Dulszczyzna, ot i tyle.
        Nie wiem co robi większość "katolików" ale wiem,ze to jest temat o filmach i jeżeli ktoś opisuje film który wchodzi do kin w święta to musi go oglądać.

PS, Ja do kina w okresie tych świąt nie chodziłem, spędziłem je na słodkim lenistwie w łóżku. gdyby mi się chciało, poszedłbym do kina lub na spacer, ale mi się nie chciało.
        Nie jestem tak do końca przekonany.Znasz takie powiedzenie o stole i nożyczkach?
        To ty na mnie pierwszy naskoczyłeś i to ty opisujesz film który wszedł do kina 25.12 a post piszesz 26.12
        Templariusze. Miłość i krew - szwedzka superpodukcja, która od wczoraj jest w naszych kinach. Recenzje nt filmu różne, że scenariusz chaotyczny, ze ledwo trzyma się kupy. Nie wiem czy to jest dopiero I część czy jest to kinowa wersja 4,5 godzinnej oryginalnej szwedzkiej wersji. Mam słabość do wypraw krzyżowych i mimo, że akcja filmu rozgrywa się zarówno w XII wiecznej Gotlandii jak i w Jerozolimie, obraz moim zdaniem jest świetnie zrobiony, który ogląda się lekko i przyjemnie.
        Wcześniej piszesz,że święta spędziłeś w łóżku.Więc albo kłamiesz o leżeniu w łóżku albo piszesz o filmie podpierając się cudzymi recenzjami.Jak by nie patrzeć i jedno i drugie jest naganne.
        Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
        1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
        Mein Schlesierland, mein Heimatland,
        So von Natur, Natur in alter Weise,
        Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
        Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• becik
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
          Wcześniej piszesz,że święta spędziłeś w łóżku.Więc albo kłamiesz o leżeniu w łóżku albo piszesz o filmie podpierając się cudzymi recenzjami.Jak by nie patrzeć i jedno i drugie jest naganne.
          Znowu zarzucasz mi kłamstwo...
          tak spędziłem w łózku, oglądając na komputerze film nakręcony w 2007 roku, którego kinowa premiera była 25.12, a który dostępny był jeszcze dużo wcześniej.
          Templariuszy miałem już na pen drive jeszcze przed świętami, i gdybym miał czas to wystawiłbym recenzje temu obrazowi jeszcze przed wigilia i jego oficjalną premierą w kinie, więc gdzie tu kłamstwo, skąd Twoja aluzja, że podpieram się cudzymi recenzjami?
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• kiszot
            🍼🍼
            • 2001.08
            • 8108

Znowu zarzucasz mi kłamstwo...
            tak spędziłem w łózku, oglądając na komputerze film nakręcony w 2007 roku, którego kinowa premiera była 25.12, a który dostępny był jeszcze dużo wcześniej.
            Templariuszy miałem już na pen drive jeszcze przed świętami, i gdybym miał czas to wystawiłbym recenzje temu obrazowi jeszcze przed wigilia i jego oficjalną premierą w kinie, więc gdzie tu kłamstwo, skąd Twoja aluzja, że podpieram się cudzymi recenzjami?
            No więc myliłem się ale .............reszta na pw.
            Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
            1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
            Mein Schlesierland, mein Heimatland,
            So von Natur, Natur in alter Weise,
            Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
            Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• adam16
              • 2001.02
              • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
              Muszę powiedzieć , że dawno takiego wrażenia nie zrobił na mnie żaden film, jak Avatar w 3D. Fantastyczne ujęcia, kolory, efekty. Dla tych powyższych zalet, wybiorę się na ten film jeszcze raz, za jakiś miesiąc, dwa. W wersji 2D nie warto tego filmu oglądać, chyba , że się ma 12 lat lub coś w okolicach. W przypadku ponownego oglądania wcale się nie muszę przejmować, że będę pamiętał fabułę i film będzie wtedy nudny, bo fabuła to rzecz marginalna, wręcz w wersji szczątkowej. Cameron w ogóle nie powinien tego filmu robić w 2D, gdyby chodziło tylko o sztukę i podziw, ale rozumiem, że chciał szybszego zwrotu kosztów, większych zysków i większej dostępności u widzów (bo kina 3D to na świecie mniejszość, a w wielu miejscach wręcz rzadkość), a i jeszcze pewnie puszczą w telewizji, nie mówiąc o DVD (oczywiście wszystko w 2D).
              Pełna zgoda. Film robi niesamowite wrażenie. Trzeba to oglądać w 3D.
              Zatem biegiem na Avatara!
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• becik
                🍼🍼
                • 2002.07
                • 14999

"Millenium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" - tak dobrego filmu naprawdę dawno nie widziałem, gasi wszystko to co widziałem w ostatnich kilku miesiącach. 2,5 godziny przemknęło nie wiadomo jak, mimo, że akcja rozwija się powoli, wciąga jak narkotyk. Mroźna Szwecja, mimo, że symbolizuje raj na ziemi ukazuje swoje brudy i ciemne strony skrywane głęboko, w sposób wyrafinowany i perfekcyjny.

Szczerze i gorąco polecam ten film, Artk31 - wielkie dzięki, wiesz za co

Comment

• Seta
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.10
                  • 6964

"Millenium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet"
                  Polecam całą trylogię Milenium w formie drukowanej. Jestem w trakcie. Filmy obejrzę za rok - jak skończę czytać (jest tego trochę stron).

Comment

• M-kwadrat
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2004.07
                    • 304

Bardzo przyjemnie ogląda się "Sherlocka Holmesa" (reż Guy Ritchie) - do mnie przemawiała zarówno fabuła jak i świetny klimat starego Londynu, zdjęcia i różne smaczki. Trochę może purystów książkowych razić podejście do słynnego detektywa (ale bardziej jak ktoś jest czepliwy).
                    Pozdrawiam, Maciek

Comment

• Christof
                      • 2009.04
                      • 128

Fajny film sobie ściągnąłem: "Beer Wars", ale nie mam polskich napisów. Przeszukałem już chomiki, napi-projekt itp. Bezskutecznie. Czy ktoś może mnie poratować, bo film w forumowym temacie i warty obejrzenia.

Comment

• Christof
                        • 2009.04
                        • 128

Napisy już mam. Dzięki Sergio
                        Ostatnio miałem też przyjemność obejrzeć Templariuszy. Pierwszą (z 2007) i drugą (z 2008) część. Dobre historyczne kino. Polecam.

Comment

• silvian
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2008.08
                          • 727

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat Wyświetlenie odpowiedzi
                          Trochę może purystów książkowych razić podejście do słynnego detektywa (ale bardziej jak ktoś jest czepliwy).
                          Czepliwy może strasznie jakoś nie jestem ale jak widzę najsłynniejszy umysł detektywistyczny w akcjach typu "dżejms bond"to jednak dziękuję. Ostatnio mam w ogóle jakieś straszne uczulenie na kino holiłódzkie (nie mylić z Łodzią) i nawet sławetny Avatar nie dał rady tego zmyć, powiem inaczej, raczej utwierdził mnie w tym przekonaniu
                          "Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."

Comment

• żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

Filmu nie widziałem, ale mam kompletne wydanie Holmesa i bynajmniej nie jest on tam przedstawiany jako anemiczny i wiecznie zamyślony fajczarz.

Comment

• M-kwadrat
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2004.07
                              • 304

Fajka akurat się pojawia :-) z zarzutów które słyszałem (ja niestety nie zdążyłem jeszcze przeczytać wszystkiego więc do znawcy tematu nawet nie pretenduję) to bardziej dotyczyły stopnia ogólnej ogłady Sherlocka i relacji z Watsonem - książkowemu jednak o wiele bliżej do gentlemana.
                              Pozdrawiam, Maciek

Comment

• becik
                                🍼🍼
                                • 2002.07
                                • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Christof Wyświetlenie odpowiedzi
                                Napisy już mam. Dzięki Sergio
                                Ostatnio miałem też przyjemność obejrzeć Templariuszy. Pierwszą (z 2007) i drugą (z 2008) część. Dobre historyczne kino. Polecam.

masz może jeszcze tę drugą część?

Comment

Przetwarzanie...
                                X