Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann
Wyświetlenie odpowiedzi
Przy piwie o filmie
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziza parę dni napiszę jak się skończyło w wersji filmowej"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziZa to mam kolejna perełkę do obejrzenia w weekend, a mianowicie "Millennium - dziewczyna która igrała z ogniem"
Film super, może nie tak dobry jak pierwsza część ale 2 godzinki minęły nie wiadomo kiedy.
No i miło było popatrzeć na volviaczki w szwedzkim filmie (wreszcie)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Kolejne dwa dobre filmy, tym razem dramaty
Chłopiec w pasiastej piżamie - film z 2008 opowiadający o 8-letnim synu oficera SS, który zaprzyjaźnia się z żydowskim chłopcem przebywającym za drutami obozu
Most - może nie tyle co ambitne i dobre kino ale na pewno film ciekawy, przynajmniej mi się podobał...produkcja RFN z 1959 opowiada o jednym, mało znanym fakcie z 1945 roku. Film o tyle interesujący, że nie widziałem jeszcze tak starego niemieckiego filmu o II wojnie, przez to jest naprawdę cholernie realistyczny.
za "filmweb" parę słów o filmie: słynny, szokujący antywojenny film z lat 50-tych: ośmiu niepełnoletnich jeszcze chłopców zostaje wcielonych do Wermachtu podczas ostatnich dni wojny, w kwietniu 1945 roku. Niedojrzali i nieświadomi okrucieństwa wojny, otrzymują rozkaz, by bronić mostu przed zbliżającymi się oddziałami amerykańskimi.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziKolejne dwa dobre filmy, tym razem dramaty
Chłopiec w pasiastej piżamie - film z 2008 opowiadający o 8-letnim synu oficera SS, który zaprzyjaźnia się z żydowskim chłopcem przebywającym za drutami obozuLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
"Pora umierać" - polski film z 2007 roku, dopiero teraz go obejrzałem. Doskonała gra i rola Danusi Szaflarskiej. Bardziej smutny niż wesoły, o starości, nostalgii, wspomnieniach. Mi się podobał.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Kochani potrzebuję pomocy Dostaliśmy z Piotrym vouchery do jednego z wrocławskich kin, które musimy wykorzystać w tym tygodniu. Weszliśmy na stronę tego kina a tam taki repertuar:
1. Alvin i wiewiórki 2
2. Autor widmo
3. Ciacho
4. Kołysanka
5. Księga ocalenia
6. Księżniczka i Żaba
7. Oświadczyny po irlandzku
8. Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy - Złodziej Pioruna
9. Planeta 51
10. Pozdrowienia z Paryża
11. Randka w ciemno
12. Toy Story 1 3D (Cyfrowy)
Toy Story 1 3D (Digital)
13. Walentynki
Zastanawiamy się teraz czy:
a) któraś z powyższych propozycji jest jednak warta wyjścia z deszczowy dzień z domu i wydania 4 x 2,40 zł na bilet autobusowy
b) lepiej jednak zostać w domu
c) lepiej dać sobie z takim kinem spokój i spotkać się z piwowarami na szkółce w Czeskim Raju ( wizytę w kinie planowaliśmy o podobnej porze)
Comment
-
-
Ja bym poszedł na PolańskiegoGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Basik Wyświetlenie odpowiedzic) lepiej dać sobie z takim kinem spokój i spotkać się z piwowarami na szkółce w Czeskim Raju
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Basik Wyświetlenie odpowiedziKochani potrzebuję pomocy Dostaliśmy z Piotrym vouchery do jednego z wrocławskich kin, które musimy wykorzystać w tym tygodniu. Weszliśmy na stronę tego kina a tam taki repertuar:
Ewentualnie, jeśli się lubi animacje w klasycznym, disneyowskim stylu, to "Księżniczka i Żaba"Last edited by jablon; 2010-02-20, 11:50.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Basik Wyświetlenie odpowiedziTeż zastanawiamy się nad Autorem.
Tylko martwi mnie, że pomimo w sumie wysokich ocen na Filmweb, opisowe opinie już nie są tak pochlebne.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziopinie innych mnie nigdy nie interesowały, sam muszę obejrzeć i ocenić
Postanowiliśmy ostatecznie, że jutro idziemy na Autora na 10.00 a potem do RajuLast edited by Basik; 2010-02-20, 15:08.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Basik Wyświetlenie odpowiedziPostanowiliśmy ostatecznie, że jutro idziemy na Autora na 10.00 a potem do Raju
Comment
-
-
Obejrzeliśmy wczoraj Event Horizon (Ukryty Wymiar, a właściwie winno być Horyzont Zdarzeń). Nie znałem tego filmu, podeszliśmy do niego bez żadnych wcześniejszych czytań w necie. Wiedziałem tylko, ze to science fiction. Okazał się naprawdę wgniatającym w fotel horrorem SF. Jest tu trochę zapożyczeń - mroczność Aliena, trochę Hellraisera i widma z Solaris. Rewelacyjny Sam Neill i będący krok za nim Lawrence Fishbourne. Nie jest to produkcja idealna - jest kilka bzdurek, ale giną one w całości i nie drażnią.
Tylko długość - 88min., to zdecydowanie za mało. Naprawdę polecam.
Nazwisko reżysera - Paul W.S. Anderson - coś mi mówiło na początku, że znam je z niezbyt dobrych doświadczeń. Jak się później okazało widziałem kilka jego pozycji i były raczej hm... parującymi kupami, jeśli mam być szczery. Wychodzi na to, że to perełka w dorobku.
I a'propos Sama Neilla przypomniał mi się chyba najlepszy horror w karierze Johna Carpentera (i jeden z najlepszych z chyba najlepszych wogóle) - In The Mouth of Madness (W paszczy szaleństwa) - jak dla mnie wzór horroru na poziomie. Niestety niedostępny w PL na DVD...Dick Laurent is dead.
Comment
-
Comment