Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AYC
Wyświetlenie odpowiedzi
Przy piwie o filmie
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziTeż polecam, bardzo ciekawy, nie wyeksploatowany pomysł i dobra realizacja. Niedawno oglądałam, a już się zastanawiam, czy dziś wieczorkiem nie powtórzyćMM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziThe Hurt Locker (W pułapce wojny) - baaardzo dobre męskie kino zrobione przez kobietę. Nie dziwię się,że film zdobył tyle nagród bo jest naprawdę ich wart."Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."
Comment
-
-
Byłem dziś w kinie na "Agorze". Świetny film, niekoniecznie tylko o religii, ale o władzy, motłochu, wykorzystywaniu głupoty motłochu dla własnych celów przez ludzi władzy, zawieszaniu działania prawa, jeśli to prawo łamią ludzie u władzy, mający w dodatku poparcie tłumu. W miejsce tych co zabili Hypatię i prześladowali inne wyznania i poglądy, równie dobrze można wstawić ideologie zamiast religie, np komunistów w Polsce i nie tylko w Polsce. Nikt nie poniósł kary za mordowanie oficerów AK, bohaterów w walce z Niemcami, w tym np gen. Fieldorfa itd.
Za haniebne, publiczne morderstwo Hypatii i bezczeszczeniu jej zwłok nikt nie poniósł żadnej kary, a wtedy za śmierć i nawet drobniejsze przewinienia karało się śmiercią.Last edited by emes; 2010-03-27, 23:05.
Comment
-
-
Martin Scorsese w najnowszym swoim filmie nie zawiódł mnie. "Wyspa tajemnic" jest filmem dobrze zrobionym, trzymającym w napięciu, a zakończenie.... (polecam ten film) Nawet przesłodzony jak dla mnie Di Caprio za bardzo nie słodziłLast edited by becik; 2010-03-29, 11:24.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Obejrzałem właśnie "Pociąg" Kawalerowicza. Coś wspaniałego - dialogi, zdjęcia, muzyka, narracja, klimat... Tu nie ma zbędnej sekundy, choć przecież nie jest to film akcji.
Końcowa scena z pociągiem kończącym bieg rankiem prawie nad samym morzem po prostu niesamowita, ależ mi się zatęskniło do podróżowania.
Comment
-
-
Dziś na tapecie znalazł się austriacki film "Upały". O w mordę, dawno nie widziałem tak naturalistycznego obrazu. Przedmieścia Wiednia i galeria postaci, które raczej nie przynoszą chluby austriackiemu społeczeństwu (lub społeczeństwu w ogóle).
Comment
-
-
Dlugo trwało nim obejrzalem film godny polecenia na forum. "Czwarty stopień" - doskonale zrobiony, trzymający w napięciu do samego końca. Tym bardziej przerażający, że film oparty jest na faktach.
Last edited by becik; 2010-05-28, 07:43.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Kolejne bardzo dobre kino - "Spaleni słońcem II" Nikity Michałkowa, kontynuacja słynnego oskarowego filmu z połowy lat 90-tych. Tym razem Michałkow moim zdaniem przerósł samego siebie. To nie jest świetne, to jest zajebiste kino rosyjskie. 3 godziny minęły nie wiem kiedy, a jest to dopiero I część tej drugiej części. (W przygotowaniu Spaleni Słońcem II - Cytadela. osobiście bardzo polecam.
trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Y7YvqoDkLFMLast edited by becik; 2010-05-30, 13:51.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Beciku a to weszło do kin czy na DVD tylko?
Ja wczoraj w TVP kultura obejrzałem teatr TV - Rozbity Dzban, że świetnymi rolami Zofii Kucówny i Wiesława Michnikowskiego (plus na wysokim poziomie Henryk Bista). Ech dzisiaj już się nie "robi" takiego teatru. Komercjalizacja to przekleństwo sztuki."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziBeciku a to weszło do kin czy na DVD tylko?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Spalonych słońcem I i II, oraz inne rosyjskie filmy (np. Taras Bulba) ma, do szybkiego ściągniecia, na Chomiku Marius74.
Proszę tylko pamiętać, że zgodnie z prawem, film po ściągnięciu należy usunąć ze swojego komputera w ciągu 24 godzin.
Comment
-
-
Wczoraj po raz kolejny bawiłem się przy roli Jerzego Dobrowolskiego jako Philipa Marlowa, w "Kłopoty to moja specjalność", reżyseria Marek Piwowski."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziKolejne bardzo dobre kino - "Spaleni słońcem II" Nikity Michałkowa, kontynuacja słynnego oskarowego filmu z połowy lat 90-tych. Tym razem Michałkow moim zdaniem przerósł samego siebie. To nie jest świetne, to jest zajebiste kino rosyjskie. 3 godziny minęły nie wiem kiedy, a jest to dopiero I część tej drugiej części. (W przygotowaniu Spaleni Słońcem II - Cytadela. osobiście bardzo polecam.
W kolejce (poza "Priedstojanije" właśnie) czekają: "Dzikie Pole" ("Dikoe Pole") i "Jak spędziłem tym latem" ("Kak ya provel etim letom"). Zwłaszcza ten drugi zapowiada się interesująco.
Comment
-
-
Nie kino Ale Kino. Biedroneczko Biedroneczko Kena Loacha. Przejmujący film i w Polsce bardzo na czasie bo za chwilę zostanie przyjęta ustawa która doprowadzi do takich samych sytuacji jak pokazane w tym filmie a dziejące się na "cywilizowanym" Zachodzie od dawna"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
Comment