Ot właśnie to jest to Choć bardziej mocniejsze sceny w tym filmie są.Galerianki to soft przy tym filmie
Przy piwie o filmie
Collapse
X
-
Obejrzałem "Swinki" i niestety sie rozczarowalem.Nie chce mi sie wymieniac nawet bledow czy wrecz naiwnosci w filmie,bo bylo tego sporo."Galerianki" mimo wszystko lepsze.Jak ktos lubi klimaty takie jak w "Swinkach", to polecam o niebo lepszy "Mysterious skin".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Samael Wyświetlenie odpowiedziObejrzałem "Swinki" i niestety sie rozczarowalem.Nie chce mi sie wymieniac nawet bledow czy wrecz naiwnosci w filmie,bo bylo tego sporo."Galerianki" mimo wszystko lepsze.Jak ktos lubi klimaty takie jak w "Swinkach", to polecam o niebo lepszy "Mysterious skin".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika svarowski Wyświetlenie odpowiedziTo jest kwestia gustu.Jezeli "Galerianki" Ci się podobały, to również jest podobny film tyle że dokumentalny o tytule "Nie jesteśmy prostytutkami"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Samael Wyświetlenie odpowiedziNie chodzi Ci czasem o "Nie jestesmy puszczalskie" Tak o ten Ogladalem go juz dawno i tytul mi sie pomieszal.
Ja postanowilem pojsc do kina na" Incepcje" duzo sie tam dzieje i nawet byl ciekawy
Comment
-
-
No ktoś musi to powiedzieć pierwszy: INCEPCJA. Spodoba Ci się lub nie. Nie zrozumiesz lub będzie Ci się wydawało, że rozumiesz. Po wyjściu z kina chciałem dać 8/10, poczytałem i dałem 9/10, potem dodałem do ulubionych. Teraz zastanawaim się czy nie dać 10/10...
Uwielbiam zakręcone filmy. Ale Memento, Matrix czy Lost są banalne przy Incepcji...
Comment
-
-
Tak. Dużo bardziej. Lynch jest bardziej surrealistyczny. Nolan bardziej bawi się z widzem.
Surrealizmu nie musi mieć żadnego sensu. Zaginiona autostrada moim zdaniem to bardziej dzieło malarskie, niż filmowe, bardziej teledysk niż film. Ma oczywiście jakąś fabułę, ale to zupełnie bez znaczenia dla tego "filmu".
Wychodząc z kina po Incepcji niby wszystko rozumiałem. W ciągu doby już kilka razy zmieniłem zdanie.Last edited by Seta; 2010-08-05, 19:58.
Comment
-
-
Nie demonizowałbym "intelektualności" Incepcji. Film fajny, pomysł nie nowy ale jeszcze nie wyeksploatowany, męscy aktorzy dobrze dobrani do stereotypowych postaci które grali, aktorka grająca Ariadne mnie nie przekonała. Podobało mi się, że nie zrobiono celu samego w sobie z efektów specjalnych. Ja oceniam na 8/10.Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
-
Proponuję pisać tutaj, ale w ten sposób:
SPOILER
Treść spoilera*
KONIEC SPOILERA
Nikt niechcący nie przeczyta nie zaznaczając tekstu, a kto będzie chciał, to to zrobi. A jak już kolejna osoba obejrzy film, będzie mogła poczytać dyskusję
*blok tekstu w tagu color=#e8e6e2
Comment
-
-
No dobra wkleję treść PW
Spoiler
Obecnie mam na topie dwie teorie:
1. Cały film to sen Cobba. Mal miała rację popełniając samobójstwo. Incepcja jest przeprowadzana tak naprawdę na Cobbie. Dzieci są zaszczepioną ideą, do której ma wrócić z limbo. Adrinna ma swą nić, która wyprowadzi do z tego labiryntu Minotaura.
2. Cobb nie żyje. Trafił do jakiegoś czyśćca. Musi pogodzić się z "duchem" żony. Potem trafia do "nieba", do dzieci. I podobno jestem ateistą. ;-) Mal po łacinie to diabeł.
*BojlerLast edited by Seta; 2010-08-06, 14:33.
Comment
-
-
Rozbita/Broken - dooobry film, świetny pomysł na coś nowego w gatunku thriller/horror. Nie bardzo dobry gdyż akcja rozwlekała się zbyt wolno, sam film pozostawił spory niedosyt. Szkoda, że nie można było pomysłu lepiej dopracować.
fragment z http://kino.blog-on.pl
Gina jest kobietą pracującą w klinice radiologicznej, która cierpi na zaburzenie osobowości. Jej życie wali się w gruzach, kiedy na jednej z londyńskich ulic zauważa swojego sobowtóra.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment