Atak kobiety olbrzyma widziałem. No cóż, chyba się nie zawiedziesz
Przy piwie o filmie
Collapse
X
-
Obejrzany o dziwo w TV fajny film - "1408"
W opisie napisano, ze to wprawki z Kinga i coś w tym jest. Niezła fabuła, fajne efekty - oglądało sie miło, choć arcydzieło to z pewnością nie jest...
No i jeden cytat dla wtajemniczonych " Może pan przeżywać tę godzinę w nieskończoność albo wymeldować się w trybie natychmiastowym"bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziObejrzany o dziwo w TV fajny film - "1408"
W opisie napisano, ze to wprawki z Kinga i coś w tym jest. Niezła fabuła, fajne efekty - oglądało sie miło, choć arcydzieło to z pewnością nie jest...
No i jeden cytat dla wtajemniczonych " Może pan przeżywać tę godzinę w nieskończoność albo wymeldować się w trybie natychmiastowym"
"Nigdy nie zabijaj więcej, niż zdołasz zjeść"
Comment
-
-
W kinie robił jeszcze większe wrażenie. Powiem tak - naprawdę straszy a i jak kto chce to i pomyśleć można."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziCo do seriali, to nie ma sensu zakładać osobnych wątków.
Ostatnio obejrzane świetne tytuły jak: Gra o tron, Broadwalk Empire, Walking Dead, Terra Nova.
Zakazane imperium (Boardwalk empire) to serial, który właśnie oglądam, a właściwie to kończę pierwszy sezon. Choć nie lubię ogólnie rzecz ujmując tego typu klimatów, tak tutaj rola Buscemi'ego wszystko mi rekompensuje (nie zapominając oczywiścię o serialowej Margaret)
Ostatnio skończyłem też oglądać Breaking Bad, serial opowiadający o nauczycielu chemii, który dowiaduje się, że ma raka. Mając przed sobą kilka miesięcy życia postanawia zarobić na przyszłość rodziny (żona jest w ciąży, syn jest niepełnosprawny) poprzez... produkcję metaamfetaminy.
Na początku trochę mnie nudził, ale akcja się rozkręca w miarę oglądania. Generalnie polecam.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziNie znalazłem wzmianki o filmie Prawo zemsty (Law Abiding Citizen). Świetny thriller w klimacie Siedem - inteligentny, trzyma w napięciu. Dla miłośników gatunku pozycja obowiązkowa.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Duchy Goi Milosa Formana. Ponadczasowa opowieść o ludzkim okrucieństwie, hipokryzji i ciemnym obliczu Kościoła oraz pragnieniach maluczkich...Last edited by danhaj; 2012-01-26, 23:31.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedziDuchy Goi Milosa Formana. Ponadczasowa opowieść o ludzkim okrucieństwie, hipokryzji i ciemnym obliczu Kościoła oraz pragnieniach maluczkich...
Wbrew pozorom nie kościół jest moim zdaniem negatywnym bohaterem, a ludzie władzy ogólnie, w tym rewolucjoniści.
Piękny jest też wątek o samotności artysty (myślę, że Goja to alter ego Milosa). Generalnie film bardzo mądry.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedziDuchy Goi Milosa Formana. Ponadczasowa opowieść o ludzkim okrucieństwie, hipokryzji i ciemnym obliczu Kościoła oraz pragnieniach maluczkich...Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
No dobra, same mądre filmy. Był już ktos na Muppetach?
Pamiętacie pamiętne słowa dziadków?
Statler: Did you hear, a black man has finally become president.
Waldorf: Yes I heard-big deal. It's been eons and a Muppet hasn't been nominated President...you don't hear us making a yippity about it.
Statler: Naw, we don't need one of us in the office.
Waldorf: And why's that?
Statler: Because, the job is being President...they already are a puppet.
Both: Dohohohohohoho!Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Teksty dziadków w ogóle mnie nie śmieszyły, dopóki nie dorosłem i nie usłyszałem ich w oryginale.
Obejrzałem dziś Post Mortem, chilijski film dziejący się w czasach puczu. Niespieszna narracja, dokładnie taka, jaką lubię, świetne kadry, ciekawy pomysł na głównych bohaterów. W sumie film miejscami polski w charakterze (wiem, że nie dla każdego to zachęta ) Bardzo podoba mi się możliwość wyłączenia lektora i zostawienia ścieżki oryginalnej z napisami na kanałach typu Ale Kino czy TCM. Korzystam, kiedy tylko mogę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
Kret - dobry polski obraz
Comment
-
-
,,Dziewczyna z tatuażem":
Nie czytałem książki, nie oglądałem wersji szwedzkiej, więc porównań i biadolenia nie będzie
Film bardzo dobrze zrobiony, wciągająca, dynamiczna akcja nie daje odczuć, że ten film trwa 3 godziny. Film mi się podobał, dobrze ,,zainwestowane", niezmarnowane 3 godziny czasu wolnego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi,,Dziewczyna z tatuażem":
Nie czytałem książki, nie oglądałem wersji szwedzkiej, więc porównań i biadolenia nie będzie
Film bardzo dobrze zrobiony, wciągająca, dynamiczna akcja nie daje odczuć, że ten film trwa 3 godziny. Film mi się podobał, dobrze ,,zainwestowane", niezmarnowane 3 godziny czasu wolnego.
Pisałem, że wersji USA oglądać nie będę i tego się trzymam.
Ostatnio dyskutując ze znajomymi, którzy widzieli obie wersje stwierdzili, wersja USA lepiej się trzyma adaptacji książki. Natomiast jeśli oceniać film jako film, a nie adaptację, lepiej wychodzi wersja szwedzka.
Kino irańskie uważam za jedno z najlepszych na świecie, pogląd ten potwierdza obecny kandydat do Oscara "Rozstanie".Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment