Wesele też takie było. Taplanie się w bagnie i patologii to znak firmowy Smarzowskiego (nawiasem mówiąc kolekcjonera kapsli).
Przy piwie o filmie
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi...(nawiasem mówiąc kolekcjonera kapsli).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mistrzu Wyświetlenie odpowiedziskąd o tym wiesz?
Bywał kiedys na giełdachGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedziObejrzalem wczoraj chlam - Trzej muszkieterowie 3D.
Tak samo idiotyczny jak Piraci z Karaibów.
Mam nadzieję, że aż tak głupi nie będzie Iron Sky (Naziści z księzyca) który wchodzi do kin w kwietniuGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
A my wczoraj w telewizji obejrzeliśmy "Przypadek Harolda Cricka" - bardzo zgrabny film o przeplataniu się fikcji literackiej z życiem, dobrze zagrany (Emma Thompson, Maggie Gyllenhaal, Dustin Hoffman, Will Ferrell) i lekko i sprawnie zrealizowany - w sam raz na wieczorny relaksbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Bo wieczorny seks to już nie te lata?
No i teraz muszę jakiś film opisać, żeby nie było nie na temat. Agresja (The Offence) z Seanem Connerym. Dramat psychologiczny o policjancie, który zabija podejrzanego podczas przesłuchania. Film zaczyna się i kończy na tym przesłuchaniu, a pomiędzy przedstawione są wydarzenia, które do tego doprowadziły, poszatkowane z przebitkami z kolejnych etapów przesłuchania. Delikwent jest podejrzany o pedofilię, więc sprawa motywów policjanta wydaje się jasna, ale to tylko część prawdy. Finał przesłuchania mocny, zwłaszcza w wykonaniu podejrzanego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedziDo tej pory moim faworytem byl "Artysta"Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziObejrzałem "Artystę" i sam się zastanawiam za co on dostał tyle nagród, chyba tylko za nawiązanie do klimatu sprzed 80 lat. Film, owszem, niezły ale moim zdaniem nie wybitny"Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Zgrałem sobie spektakl telewizyjny "Kuracja" z 2001 roku. Było warto. Zgrabnie przedstawiona przez Smarzowskiego historia młodego lekarza psychiatry, który umawia się z przełożonymi, że będzie udawać chorego by ich obserwować z innej perspektywy. Świetne role Topy, Pieczyńskiego i Jakubika.
Comment
-
-
Szczerze opowiedziawszy zmęczyłem laureta Złotej Palmy w Cannes, turecki obraz "Pewnego razu w Anatolii". Film określany jako piękny dla mnie był filmem o nudzie, ziewali bohaterowie, ziewałem i ja, bohaterowie pili herbatę, piłem i ja, zapili papierosa, zapaliłem i ja. Jednym z najciekawszych i najbardziej ekscytujących momentów to widok spadającego jabłka i jego toczene się po zboczu, wpadnięcie do strumyka, dalsze toczenie juz w wodzie....Tureckie krajobrazy, monotonne, nudne, wszędzie takie same i poszukiwanie ciała ofiary które sprawcy gdzies zakopali ale nie pamiętają gdzie. 2,5h to trwalo.... Do konca nie wiem czy film mi się podobał czy nie.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mistrzu Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś oglądał rosyjski film z 2007 roku "Ładunek 200"? Ciekaw jestem waszych opinii.Last edited by becik; 2012-03-30, 09:31.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
wczoraj na kulturze obejrzałem fragment "mniejszego nieba" (morgenstern, '80).
moją uwagę przykuł roman wilhelmi błąkający się po wrocławskim (?) dworcu
w ramach jakiejś wewnętrznej ucieczki. zahacza także o bar dworcowy,
gdzie co prawda zamawia tylko herbatkę na spodku, ale w tle widoczna jest
ożywiona konsumpcja piwa (z bączków) i nie tylko. w filmie pojawiają się też englert,
tyszkiewicz, kowalski. oglądamy wnętrza mieszkań, prywatki, a potem znów dworzec.
nie chciało mi się oglądać do końca. film z gatunku nudno-nastrojowych, ale przybliża
realia minionej epoki.veni, emi, bibi
Comment
-
Comment