Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg
Wyświetlenie odpowiedzi
Przy piwie o filmie
Collapse
X
-
Wcześniej słyszałem opinię, nudny, beznadziejny, taki sobie. Ale mi sie bardzo spodobał, mowa o Przetrwanie/ the Grey z Liamem Nessonem, dla mnie film fenomenalnyGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedziA ogladales "Dorwac Gringo" z Melem Gibsonem?
Mogło być lepiej, a tak wyszedł film na zabicie wolnego czasu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziWcześniej słyszałem opinię, nudny, beznadziejny, taki sobie. Ale mi się bardzo spodobał, mowa o Przetrwanie/ the Grey z Liamem Nessonem, dla mnie film fenomenalny
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedziJesli kogos interesuje historia Chin 100 lat temu - polecam film 1911 - Revolution
Jackie Chan w dosc nietypowej dla siebie roli.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Róża - dobry klimat, niezły Dorociński, dobre zdjęcia, ważny i przemilczany temat. Jednak też duża skrótowodść, schematyczność i realizacja skrajnie uproszczonej polityki historycznej, trochę brak też podbudowy psychologicznej działań głównego bohatera - w zasadzie krystaliczna postać przychodząca znikąd by ni z tego i owego bronić nieznanej kobiety. Mimo wszystko warto obejrzeć bo plusów jest więcej niż minusów.
Polański - bardzo ciekawy "wywiad" na ekranie. Polański miał niesamowite życie , okrytne ale jak sam mówił też piękne chwile. Widać, że film robił jego przyjaciel bo po paru kwestiach się prześlizguje, inne nadmiernie eksponuje. Ale zarówno dla fanów Polańskiego jak i dla osób lubiących dobre "dokumentalne" kino pozycja obowiązkowa."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Starszy juz film ale dopiero teraz obejrzałem - "Biała wstążka", utrzymanie w tonacji czarno-białej nadaje klimat. Film trwa ponad 2 godziny ale przez dobrą narrację szybko i dość mile się ogląda ten niełatwy jednak obraz.
W ostatnim czasie rzadko zdarza mi się obejrzeć nawet niezły thriller/horror ale "Intruders" potrafił wcisnąć w fotel
Z seriali ciągnę już 4 sezon Sons of Anarchy - dla mnie serial bardzo dobryGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Cosmopolis. Film o ważnych sprawach (pokazanie efektów współczesnego kapitalizmu i podporządkowania życia ludzi rynkom finansowym z jednej strony a pędowi ku coraz szybszemu rozwojowi technologii z drugiej) ale podane w strasznie męczący i drażniący sposób. Film się ciężko ogląda niestety."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Burning Man – dramat z niewielką dawką ciekawego humoru. Film składa się z przeplatających wątków teraźniejszości i retrospekcji. Dobra gra aktorska i zdjęcia, a do tego świetny scenariusz. Całość wyszła naprawdę świetnie, aż grzechem jest, że nie grano go w kinach – ale to nic nowego.
Napisałbym, że jest to film, o ponownym dorastaniu i szukaniu właściwej drogi przez głównego bohatera. Naprawdę polecam.
Young Adult – czyli Charlize Theron w świetnej formie. Komedia, ale z goryczką, którą tak wielu piwoszy lubi. Sprawia ona, że momentami jest bardziej smutnie niż śmiesznie.
Główna bohaterka nie umie znaleźć szczęścia w życiu, które ma nadzieję odszukać w ramionach „przeszłości”. Dużo śmiechu i trochę refleksji.
Safe - Jason Statham i wszystko prawie jasne. Dużo dobrych scen walk, które pokazują, że nie trzeba opierać filmów sensacyjnych tylko na eksplozjach i komputerowych trikach. Na pewno nie wielkie dzieło, ale na relaksacyjny wieczór, jak najbardziej.
Rozgrywka między policją, władzami miasta, mafią rosyjską i chińską, a w środku bohater i mała dziewczynka. Na pewno nie da się nudzić na tym filmie, a i wkurzających scen ze świecą można szukać.
Lockout – Akcja i troszkę Sci-Fi w jednym. Fabuła nie jest zbyt wyszukana, gdyż w filmie chodzi o uwolnienie córki prezydenta USA, która jest przetrzymywana w więzieniu znajdującym się poza atmosferą ziemską. Sceny też nie powalają na kolana, więc czemu wspominam o tym filmie? Ze względu na dwie role. Guy Pearce i jego świetny czarny humor uratowały ten film, a Joseph Gilgun, jako totalny popapraniec wypadł bardzo przekonywująco.
La Cara Oculta – dobre hiszpańskie kino. Nie zdradzę wielu szczegółów, gdyż film jest zaskakujący i nie chciałbym popsuć nikomu zabawy. Z opisu można dowiedzieć się, że to thriller, a zwiastuny kreują go na horror. Jak jest naprawdę? Trzeba się samemu przekonać.
Mientras Duermes – kolejny dobry film z półwyspu iberyjskiego. Tym razem mamy do czynienia z thrillerem, który trzyma w napięciu do samego końca. Jak daleko jest się w stanie posunąć człowiek, żeby własne szczęście czerpać z nieszczęść innych? Jeżeli ktoś szuka odpowiedzi, znajdzie ją w tym filmie.
Końcówka dla mnie trochę naiwna – wątek z policją – ale generalnie bardzo przyzwoity film.
Dois Coelhos – brazylijskie kino sensacyjne, i to bardzo wysokich lotów. Fabuła bardzo zagmatwana i łącząca kilka wątków. Do tego fajna muzyka i trochę animacji. Wydaje się być troszkę zainspirowany angielskimi filmami gangsterskimi. Całość wyszła kapitalnie i aż się prosi o więcej. Przemoc, pieniądze, władza, miłość, a wszystko doprawione sprytem, determinacją, zemstą i chciwością. Obowiązkowy film dla lubiących dobre sensacyjne kino, o ambitnym zabarwieniu.
Comment
-
-
"Róża", dla mnie rewelacyjny film. Sam Smarzowski z filmu na film stawia sobie poprzeczkę coraz wyżej. Film zrobiony doskonale, świetna narracja, prawdziwy klimat, swietna gra.
"Shame/Wstyd" - dobre i ciekawe kino, choć dość trudneGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Faceci od kuchni, fajna komedyjka o jedzeniuMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Wlasnie skonczylem ogladac - "Samauraj- Zmierzch" z Hiroyuki Sanadą czyli Ujio z "Ostatniego Samuraja" .Klimatyczny film rozgrywający się w XIX-wiecznej Japonii.Swietna rola Sanady i bardzo fajna muzyka.Polecam fanom kina japonskiego i nie tylko
Comment
-
-
Coś ciekawego i niezłego udalo mi się obejrzeć w ostatnim czasie, mianowicie "Łono", ciężki i dość monotonny ale dobry i intrygujący melodramatGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
"Drzewo zycia" - przerost formy nad treścią, z powodzeniem obraz można by skrócic o 60 minut (trwa prawie 2,5h), dla mnie to była droga przez mękę
"Iron Lady" - to samo co powyżej, czyli przerost, sama doskonała gra Meryl Streep to za mało. Kalejdoskopowa historia kariery politycznej Thatcher, uwzględnione najważniejsze wydarzenia podczas kadencji, a wszystko przy duchu/widmie zmarłego męża. Całość chaotyczna, nieciekawa. Szkoda czasuLast edited by becik; 2012-08-06, 12:02.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment