Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Przy piwie o filmie
Collapse
X
-
-
-
Jako że jest na forum trochę miłośników Jima Jarmuscha, to donosze iż w katowickim Kinoteatrze Rialto można oglądać jego filmy w ramach właśnie zorganizowanego przeglądu (od 2005-09-12 do 2005-09-29). Bilety za jedyne 5 zł.
Przegląd filmów Jima JarmuschaBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ArkTrochę daleko...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Jako że jest na forum trochę miłośników Jima Jarmuscha, to donosze iż w katowickim Kinoteatrze Rialto można oglądać jego filmy w ramach właśnie zorganizowanego przeglądu (od 2005-09-12 do 2005-09-29). Bilety za jedyne 5 zł.
Przegląd filmów Jima Jarmuscha
Dawno już nie było tak bogato w ciekawe filmy w KatowicachBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
W to nie wątpię, pozostaje tylko zazdrościć...
(lub zdać się na pewnego parzystokopytnego (wczoraj to nastąpiło ) - tylko to mi chyba pozostało, bo bilet do Katowic...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16... a do tego już w kinach "Broken Flowers" - najnowsze dzieło Jima.
Dawno już nie było tak bogato w ciekawe filmy w Katowicach
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ArkW to nie wątpię, pozostaje tylko zazdrościć...
(lub zdać się na pewnego parzystokopytnego (wczoraj to nastąpiło ) - tylko to mi chyba pozostało, bo bilet do Katowic...)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ArkTo się chyba do kina wybiorę (po raz pierwszy od roku chyba)Last edited by adam16; 2005-09-16, 23:31.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16A fe Mówią, że nieładnie jest zazdrościć
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16. A prześledź dobrze ceny PKP, bo bywają czasem tańsze niż się powszechnie myśli.
Comment
-
-
A mnie udało się ostatnio obejrzeć jeden w sumie niezły film - Nocna Straż - w warstwie akcji amerykański ale na szczęście w warstwie filozoficznej rosyjski - stawia pytania - przede wszystkim jedno bardzo dziś na czasie - czy Ci którzy uważają się za Białych i dobrych naprawdę nimi są i czy nie uzurpują sobie prawa do narzucania wszystkim innym swojej wizji, a także szerzej pytanie o prawdziwe wartości, czy podczas walki/życia poświeconej/poświeconemu celowi na końcu drogi jeszcze pamiętamy o co tak naprawdę toczyła się gra i czy nie odeszliśmy tak daleko od swoich ideałów i czy nie przeszliśmy na drugą stronę myśląc, że ciągle jesteśmy na tej "właściwej".
A drugi to już czysty egzystencjalim o bardzo osobistej humanistycznej wymowie - opowieści o prawdziwym szaleństwie Petra Zelenki. Oglądałem sztukę przeniesioną na polski grunt i powiem tak - niech Polacy darują sobie przenoszenie czeskości na polskość. to co u Czechów jest jednocześnie ważne ale i lekkie u nas robi się ciężkie i martylogiczne. Zelenka pyta o miłość i nasze życie, o jego sens, w tym filmie po prostu, tylko tyle i aż tyle. I w JAKI sposób pyta - kolejny wielki film, po obejrzanych niedawno Guzikowcach.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
A ja miałem ostatnio na warsztacie momentopodobny filmik pt. The Mechanist z 2004r., ciekawa jak zwykle dla moich ulubionych filmów uroczo zakręcona fabuła, choć jednak zakończenie rozczarowało mnie nieco.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
W końcu obejrzałem Skazany na bluesa. Zawsze lubiłem posłuchać Dżemu ale nigdy bardzo się nie interesowałem ludźmi, którzy tworzyli ten kultowy zespół. Muszę przyznać, że przy niektórych scenach chwytało za gardło. Teraz próbuję sobie zorganizować Się macie ludzie.Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
A ja miałam bajkowy weekend (właściwie dwa dni weekendowe).
W piątek obejrzałam w końcu "Madagaskar", a w niedzielę "Iniemamocnych".
Odmóżdżające
Comment
-
-
A ja wczoraj zaliczyłam "Blade: Trinity".Chyba z sentymentu....Aczkolwiek Blade fajne buty miał.....I wreszcie udało mi się obejrzeć "Aeon Flux"- może nie powalające, ale ta asceza w filmie..Mniam! Krańcowy minimalizm...ech!Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
Comment