Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kolomar
Przy piwie o filmie
Collapse
X
-
"All the good things for those who wait" -
wczoraj "zapodałem" sobie jedyny (moim zdaniem) "zdatny" film z cyklu "AftyKamera", czyli miniprzeglądu filmów afrykańskich. "zdatny", bo mimo, że społeczny, to w klimacie jaki lubię (i bez polityki). dzieło jest autorstwa wspólpracownika Mike Leigh, więc jak ktoś lubi kino europejskie okraszone niewydumanym humorem i ciekawym spojrzeniem na problem rasizmu w RPA to polecam! dokuczała mi w filmie tylko niskobudżetowość objawiająca się brakiem aktorów drugiego planu i miejsc. wszyscy spotykają się w tych samym miejscu?!? dziwne jak na duże miasto.Comment
-
Polecam i to zdecydowanie "Hi - Way" - to taki nasz krajowy Monthy Pyton. Dodam jeszcze iż osobniki zameszkałe w Katowicach i Chorzowie, i znające okolice, będą miały dodatkową radochę.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Właśnie jestem po obejrzeniu filmu "M. Butterfly". W skrócie: o k.....Film z Jeremy Irons'em, jakby kto szukał. Szokujące. Zresztą, co się dziwić - film Cronenberga...
Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2006-05-16, 21:37.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Polecam i to zdecydowanie "Hi - Way" - to taki nasz krajowy Monthy Pyton. Dodam jeszcze iż osobniki zameszkałe w Katowicach i Chorzowie, i znające okolice, będą miały dodatkową radochę.
Ale tak naprawdę warto wydać kasę na bilet do kina czy czekać na emisję na DvD z wypożyczalni
Obejżałem dzisiaj film Woody Allena KONIEC Z HOLLYWOOD (2002)
z cały szacunkiem aleon chyba ma chody w jakimś Komitecie Kinematografi że ktoś daje pieniądze na takie produkcje.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CIESLEWitam
Ale tak naprawdę warto wydać kasę na bilet do kina czy czekać na emisję na DvD z wypożyczalni
Obejżałem dzisiaj film Woody Allena KONIEC Z HOLLYWOOD (2002)
z cały szacunkiem aleon chyba ma chody w jakimś Komitecie Kinematografi że ktoś daje pieniądze na takie produkcje.
Nie ma jak czytanie ze zrozumieniem...Comment
-
ja to tak przyjąłem (z komentarzem): Allena ma chody w branży, bo jego filmy śmieszą nie w prostacki sposób. i ze zdobyciem kasy na nie chyba nie ma problemuTam chyba nie ma Komitetu Kinematografii, a w Polsce o tym czy film będzie czy nie wyświetlany i gdzie często decyduje dystrybutor, na własne ryzyko czasem.
Comment
-
Postaram się wyjaśnić
Jeśli chodzi o Hi-wey lubię oglądać filmy kilka razy nie którym może wydawać się że nie łapię fabuły za pierwszym razem .Nic podobnego
Wypraw do kina przy bardzo napięty budżecie domowym jest obciążeniem .
Allena cenię jako twórcę i wielerazy uśmiałem się ogladając jego filmy .
Po prostu ten wybitnie mi sie nie podobał .
Co do sklejonych wyrazów to klawiatóra mojego PC poprostu już jest zużyta .
A tak wogóle polecam cztero płytowe wydanie archiwalnych materiałów kabaretu TEY z mojego rodzinnego miasta.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CIESLEPostaram się wyjaśnić
Jeśli chodzi o Hi-wey lubię oglądać filmy kilka razy nie którym może wydawać się że nie łapię fabuły za pierwszym razem ...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16"Hi-Way" to film do wielokrotnego oglądania - przynajmniej moim zdaniem.
Byłem wczoraj, ale że miałem cięzki dzień to jakoś się nie mogłem roześmiać na nim, 10 osób w kinie, 2 wyszły w trakcie.
Ale nie mogłem sie powstrzymac od wybuchu smiechu na ostatniej scenie z bramą na pilota....Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikByłem wczoraj, ale że miałem cięzki dzień to jakoś się nie mogłem roześmiać na nim, 10 osób w kinie, 2 wyszły w trakcie.
Ale nie mogłem sie powstrzymac od wybuchu smiechu na ostatniej scenie z bramą na pilota....
Podobali mi się też dziadkowie-internauci.Comment
-
A jedzer też Cię Beciku nie rozśmieszył?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
-
No mówię, że wczoraj lekki bół głowy przez cały dzień, pogoda pochmurna więc i taki odbiór miałem...ale dzis jak przypominam sobie poszczególne sceny to zaczynam się śmiać, Jedzer super, mamusia usypiająca synka, pan Andrzej, dziadek na początku opowiadający o Tatarach...po prostu cudeńka.
Taki polski Monthy Pyton, tylko na odpowiedni nastrój, czas i porę.
PS A poźniej kolejna część "Lostu", na deserekOstatnia zmiana dokonana przez becik; 2006-05-29, 12:20.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment