Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
Przy piwie o filmie
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D -
My poszliśmy ostatnio do kina na Jasminum i Westa była zachwycona,ja troszkę mniej,ale film mi się naprawdę podobał.Dowcipne dialogi,świetna gra aktorów, wyraźne przekazy do widzów.
Polskie dzieło,a obyło się bez przekleństw-normalnie dziwnie się oglądało ,ale jak akcja toczy się głównie w klasztorze to raczej nie powinno to dziwić.Polecam na ukojenie nerwów i lekką zadumę,choć i pośmiać się też możnaLast edited by Pogoniarz; 2006-05-30, 09:12.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Jasminum to bradzo pogodny film. Miło się było zrelaksować przy nim. Mam nadzieję, że Gajos jeszcze w wielu polskich filmach zagra.Comment
-
Wreszcie udało mi się obejrzeć "Dzienniki motocyklowe", film produkcji argentyńsko--francusko-niemiecko-peruwiańsko-amerykańsko-angielsko-chilijskiej...uffff.
Film nakręcony na podstawie dzienników Ernesto Guevary opowiadający o podrózy przez całą Amerykę Południową, którą podjął wraz ze swoim przyjacielem ze studiów.
Obraz nie jest lekki ale jak dla mnie, bardzo dobry.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Po latach obejrzałem film z dwiema największymi(najbardziej wpływowymi) gwiazdami polskiej sceny (politycznej) .
Moje dzieciaki(5lat) zaskoczyły mnie swoją reakcją co chwila rechotały ze śmiechu .
"O dwóch takich co ukradli księżyc" nadal śmieszy dzieci.Last edited by CIESLE; 2006-06-11, 07:14.Comment
-
Czy ktoś z forumowiczów - najlepiej z Górnego Śląska - dysponuje dostępem do telewizyjnego kanału ALE KINO? I czy mógłby mi nagrać film NAZAJUTRZ? Chodzę już jakiś czas za tym filmem, pamiętając iż oglądałem go w "głębokim dzieciństwie" i że zrobił na mnie wtedy ogromne wrażenie. Teraz chcę sprawdzić jak zadziała na mnie po latach.
Pomożecie???...
Film leci 05.07.2006 o godz 21:50.Last edited by adam16; 2006-07-03, 22:54.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Chodzę już jakiś czas za tym filmem, pamiętając iż oglądałem go w "głębokim dzieciństwie" i że zrobił na mnie wtedy ogromne wrażenie. Teraz chcę sprawdzić jak zadziała na mnie po latach.
.Comment
-
Marusiu, też jestem w kolejce po nagranie filmu .
Obejrzałem go, gdy nie byłem już dzieckiem. Był prezentowany bodaj w 1984r. w reżimowej telewizji pod mało zręcznym tytułem, kalką językową "Dzień po".
Zapamiętałem go jako artystyczną chałę z politycznym uzasadnieniem. Nie ma nic gorszego jak film "słuszny" i zrobiony źle. Pamiętam, że powaliła mnie na ziemię końcowa scena wręczania jakiegoś jabłka czy pomarańczy. Ciekaw jestem czy upływ czasu coś zmienił w mojej ówczesnej ocenie filmu.
Wówczas największe wrażenie na ludziach zrobił obraz codziennego życia Amerykanów. W Polsce szaro, wojskowo, sklepy puste. A Amerykańce gwałtownie robią sobie zapasy żywności w obliczu ataku nuklearnego. Widok pełnych sklepów był strasznie stresujący i poniekąd mocno antykomunistyczny.Comment
-
A mi ten film kojarzy sie głównie z ojcem, który wrócił po wywiadówce do domu właśnie w czasie jego trwaniaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarekBył prezentowany bodaj w 1984r. w reżimowej telewizji pod mało zręcznym tytułem, kalką językową "Dzień po".
Zapamiętałem go jako artystyczną chałę z politycznym uzasadnieniem.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika RolekAle to nie dziś, to nazajutrz!Comment
-
Witam po przerwie .
Z tego filmu pamiętam tylko kiepskie efekty specjalne oraz dowcip
opowiadany w kolejce przez chłopaczka który twierdzi że jego babcia nie wie czym ludzie będą walczyć w III wojnie światowej ale w IV ludzie będą walczyć kijami i kamieniami .Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CIESLEnie wie czym ludzie będą walczyć w III wojnie światowej ale w IV ludzie będą walczyć kijami i kamieniami .
Film zaczyna coraz bardziej kusić: jakie emocje i erudycjaMłode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshireAutorzy filmu oczytani widać To słowa M. Twaina.
(...)
Nie pomyliłaś czasem z Einsteinem?Comment
Comment