Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rolek
Przy piwie o filmie
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Nie wydaje mi się. Pamiętam taką śliczną książeczkę z myślami Twaina. Miałam ją jakiś czas..po czym posiałam przy którejś przeprowadzce Z drugiej strony, jak się posiedzi w "myślach" i zdaniach sławnych i mądrych, można odkryć, jak bardzo są wtórni Zmienia się tylko punkt odniesienia techniczno-społeczno-obyczajowy.Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshireNie wydaje mi się. Pamiętam taką śliczną książeczkę z myślami Twaina. Miałam ją jakiś czas..po czym posiałam przy którejś przeprowadzce Z drugiej strony, jak się posiedzi w "myślach" i zdaniach sławnych i mądrych, można odkryć, jak bardzo są wtórni Zmienia się tylko punkt odniesienia techniczno-społeczno-obyczajowy.
Comment
-
-
Nie twierdzę, ze tego nie powiedział Einstein. Jak najbardziej mogł, tym bardziej, że w kontekście bomby atomowej ma to jak najbardziej sens. Natomiast nie da się zaprzeczyć, ze wizjonerzy (ot, takie słówko popularne okreslające tych, których cytujemy) niekoniecznie musieli znac fakty techniczne, aby umieć przewidzieć katastrofy itp. Jak już pisałam, wtórność nawet w "cytatach" mozna znaleźć..Różne tylko czasy (i wszystko, co za sobą to pojęcie niesie) ich wypowiadaniaMłode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarekMarusiu, też jestem w kolejce po nagranie filmu .
Obejrzałem go, gdy nie byłem już dzieckiem. Był prezentowany bodaj w 1984r. w reżimowej telewizji pod mało zręcznym tytułem, kalką językową "Dzień po".Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshireAutorzy filmu oczytani widać To słowa M. Twaina.
Film zaczyna coraz bardziej kusić: jakie emocje i erudycja
Z samego filmu pamiętam i to jak przez mgłę pojedyncze sceny, głównie samego ataku nuklearnego, jakąś migawkę jeszcze sprzed wojny (tej filmowej) z wypowiedzią bodaj Gromyki (ale zastrzelić się za to nie dam), i sceny z ludźmi umierającymi na chorobę popromienną. Jakiś czas temu szukałem tego filmu w wypożyczalniach ale niestety, nie znalazłem. A jestem ciekaw jak odbiorę go obecnie.
Miałem 13 lat kiedy puszczono go w TV. Pamiętam jaką walkę musiałem stoczyć z Matką żeby móc go zobaczyć bo leciał w późnych godzinach. A skoro pamiętam to wszystko to chyba potwierdza jak wielkie wrażenie wywarł na mnie wtedy.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Adamie, zatem nasza pamięć się różni co do tego drobnego faktu. Ja zdecydowanie pamiętam, że film był prezentowany po raz pierwszy w polskiej telewizji pod tytułem "Dzień po". Nie znam angielskiego, ale nawet mnie raziła wówczas dosłowność tłumaczenia tytułu. I dlatego polski tytuł w tej koślawej postaci dobrze zapamiętałem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarekJa zdecydowanie pamiętam, że film był prezentowany po raz pierwszy w polskiej telewizji pod tytułem "Dzień po"
Comment
-
-
Możliwe ze film był jakby pod podwójnym tytułem. Być może wtedy gdzieś wyczytałem to "Nazajutrz". W każdym razie tkwi taki właśnie tytuł głeboko w mej pamięci.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaHehe, no to masz dokładnie to samo co ja, też chcę sprawdzić Nagrywam dzisiaj, copy masz jak w bankuBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Co prawda wczoraj,ale widziałem "Ostatni dzwonek".Nie wiem który raz już ten film obejrzałem,ale zawsze coś nowego w nim odnajdę.W końcu ja zdawałem maturę raptem trzy lata po nich i te czasy są mi jakoś znajome.Mnie komuch chciał oblać na WOS-ie,ale mi się jakoś udało przebrnąć.Jak dziś pamiętam trzecie pytanie-dwie drogi rozwoju Niemiec po II wojnie światowej.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Z góry dziękuję Marusiu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaFilm nagrany
Jeszcze raz dzięki. Teraz muszę wymyśleć sposób ma wyrażenie wdzięczności.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Pytanie do Adama16 i Pieczarka - mam Wam wysłać filmik, czy odbiór na Zlocie? Jeśli wysłać, to biegiem adresy na PWLast edited by Marusia; 2006-07-06, 22:03.
Comment
-
-
Obejrzałam sobie "Nazajutrz". Nie jest tak źle, na tle współczesnych amerykańskich produkcji jest to pozycja wyjątkowo mało ckliwa Nie podobało mi się oczywiście aż tak, jak to było w mych czasach nastoletnich, ale obejrzałam bez obrzydzenia
Płytki do Pieczarka i Adama wyjdą ode mnie dziś lub jutro.
Comment
-
Comment