Przy piwie o filmie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    Obejrzałam sobie "Nazajutrz". Nie jest tak źle, na tle współczesnych amerykańskich produkcji jest to pozycja wyjątkowo mało ckliwa Nie podobało mi się oczywiście aż tak, jak to było w mych czasach nastoletnich, ale obejrzałam bez obrzydzenia
    Tym ciekawszy jestem mojej reakcji

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    Płytki do Pieczarka i Adama wyjdą ode mnie dziś lub jutro.
    Dzięki Marusiu!
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• iron
      • 2002.08
      • 6717

A my parę dni temu obejrzeliśmy (z DVD pożyczonego od mojej siostry) węgierski film "Kontrolerzy" Rzecz dzieje się w budapesztańskim metrze, dotyczy właśnie kontrolerów metra ich wzajemnych relacji oraz oczywiście ich relacji z pasażerami. Całość dość lekka, ze specyficznym poczuciem humoru i paroma akcentami kryminalnymi. Bardzo polecam, jakże to inne kino niż amerykańska papka której zalew mamy w TV.
      Last edited by iron; 2006-07-12, 20:01.
      bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
      Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
      Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
        A my parę dni temu obejrzeliśmy (z DVD pożyczonego od mojej siostry) węgierski film "Kontrolerzy" Rzecz dzieje się w budapesztańskim metrze, dotyczy właśnie kontrolerów metra ich wzajemnych relacji oraz oczywiście ich relacji z pasażerami. Całość dość lekka, ze specyficznym poczuciem humoru i paroma akcentami kryminalnymi. Bardzo polecam, jakże to inne kino niż amerykańska papka której zalew mamy w TV.
        Byłem na tym w kinie, świetny film, ja powtórzyłem sobie wczoraj brazylijskie "Miasto Boga"
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Pewnie już o tym pisałem, ale miałem okazję widzieć "Miasto Boga" z niemieckim dubbingiem. Piorunujące wrażenie

Comment

• becik
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Dziś ze swoja połową obejrzelismy indyjski 3,5 godzinny wyciskacz łez "Czasem słońce, czasem deszcz", kurcze, podobalo mi się
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Makaron
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.08
              • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
              "Czasem słońce, czasem deszcz"

O kurde twardy jestes! Zasnalem w pierwszej godzinie
              "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• becik
                🍼🍼
                • 2002.07
                • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron
                O kurde twardy jestes! Zasnalem w pierwszej godzinie

Straciłeś, "akcja" rozwinęła się dopiero po pierwszej godzinie

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Dzisiaj na Zone Europa (dawniej Europa Europa, komuś się chyba nudziło) przypadkiem i z partyzanta obejrzałem "Fausta" Svankmajera. Frapujący surrealizm - rzecz mocno oparta na "Fauście" Marlowe'a, ale dziejąca się we współczesnych Czechach pomiędzy gospodami i teatrem kukiełek, a wszystko podlane tekstem sztuki wypowiadanym po angielsku.

Najbardziej podobała mi się scena, jak ten czeski Faust rozstawiał werbalnie Mefistofelesa po kątach jednocześnie wyciągając piwo z lodówki i nalewając go sobie do klasycznego kufla. W ogóle piwo w tym tworze często się przewija, czasem wypełniając cały ekran. Mniam!

W finale - uwaga, kto nie lubi znać zakończenia, niech nie czyta - Faust ginie przejechany przez czerwoną Skodę.

Wbrew pozorom, nie jest to wcale komedia. Film jest dość ciężki, ale przykuwa do ekranu.

Comment

• becik
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

"21 gramów", świetny dramat prod. USA w reżyserii Alejandro Gonzaleza Inarritu z Seannem Pennem.
                    Znaczenie tytułu filmu wyjaśnia od razu okładka - "Podobno w momencie naszej śmierci tracimy 21 gramów. Wszyscy 21 gramów".

Sam film zrobiony doskonale, z początku nie można się połapać o co chodzi gdyż montaż na samym początku przedstawia to co jest na końcu. Tak jest również przez cały czas trwania filmu. Czas jest tu pojęciem względnym, zdarzenia obecne, wcześniejsze, późniejsze mieszają się ze sobą tworząc później jednolitą całość. Kilka różnych wątków z życia nieznanych sobie osób, będących bohaterami filmu. Wątki, które z czasem się łaczą: mężczyzna czekający na przeszczep serca, kobieta, która straciła w wypadku męża i córki, recydywista, który postanowił żyć uczciwie w zgodzie z własnym sumieniem nawet wtedy gdy zabija w wypadku człowieka z dwójką dzieci....

Film przejmujący, trudny w oglądaniu ale warty obejrzenia. Polecam

Comment

• yendras
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.12
                      • 2052

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
                      Wczoraj (dokładnie jakieś 5 godzin temu) na TV Polonii puścili "Prawo i pięść" (powtórka za 50 minut). Akurat przypadkiem trafiłem na czołówkę i udało mi się piosenki posłuchać.

Ale w trakcie oglądania coś zwróciło moją uwagę. W hotelu na Ziemiach Odzyskanych, w którym działa się część akcji filmu, przy barze była blacha reklamowa austriackiego Gossera. Zastanawiam się, czy to możliwe, żeby faktycznie mogło tak być - z pewnych przesłanek wynika, że historia działa się w okolicach Gorzowa Wlkp.
                      Ta sama blacha pojawiła się u wejście do warszawskiego baru w 3. odcinku "Kolumbów".

Comment

• albeertos
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.10
                        • 2313

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendras
                        Ta sama blacha pojawiła się u wejście do warszawskiego baru w 3. odcinku "Kolumbów".
                        Po prostu rekwizyt w wytwórni filmowej Chyba całe wytłumaczenie.
                        (_)>
                        Nigdy się nie poddawaj!!!
                        Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
                        Lech jest tam gdzie jego wiara
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• arcy
                          • 2002.07
                          • 7538

TVP w ramach swojej misji właśnie zrealizowała konkurs Eurowizji-bis w wersji dla ubogich.

Comment

• e-prezes
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19260

Thriller (?) "Key Largo" z nieśmiertelnym H. Bogartem. Świetny film, gdzie dialogi są tak "skrojone" że żadne słowo nie jest zbędne. Wielbicieli wspólczesnego kina może odrzuci chwilami widoczny teatralizm, ale warto wracać po latach do takich filmów.

Miał być w programie Pitch Black (też z powtórki), ale okazało się, że wersja akurat tylko angielskimi dialogami a ja tak dobrze nie władam nim by filmy oglądać w orginale.

Comment

• arcy
                              • 2002.07
                              • 7538

Chyba tematy pomyliłeś, E-prezesie

Comment

• e-prezes
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19260