masło

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cyrkonia
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 1936

No tak, koleżanka jest regionalną patriotką

P.S. U mnie w domu jest tylko Masełko Mrągowskie czy jakoś tak, więc musisz się stawić u mnie za tydzień z tym EXTRA
    www.stat-gra.pl

Comment

• Renniaczek
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.05
      • 7

Cyrkonia napisał(a)
      No tak, koleżanka jest regionalną patriotką

P.S. U mnie w domu jest tylko Masełko Mrągowskie czy jakoś tak, więc musisz się stawić u mnie za tydzień z tym EXTRA
      Nie ma sprawy - ps najsmaczniejsze jest na świeżym drożdżowym cieście a do tego ciemne...

Comment

• pjenknik
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.08
        • 3388

Jeżeli już mam się wypowiadać jako fachowiec (pracuję, między innymi, w firmie produkującej masło) to twierdzę, że nie da się zrobć prawdziwego masła które jest miękkie po wyjęciu z lodówki, bez dodania uszlachetniaczy. Pamiętajcie też, że prawo unijne jest tak skonstruowane, że pozwala na nieumieszczenie informacji o dodatkach, o ile nie przekraczają jakiejś wartości progowej. Wykłady z technologii żywności i egzamin miałem 3 lata temu. Nie wierzę żeby coś w tej kwestii się ostatnio zmieniło.
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
          Browar Zakładowy, Sezon Grzewczy
          darekd
          czyli koźlak z syropem klonowym.

Ekstr. 16%
          Alk. 7%

Aromat - no czuć, że jest ten syrop, Tak wyraźny, że już na starcie jest obawa, że to będzie ulepek. W tle jakaś taka trudna do określenia mniej przyjemna nuta (po przelaniu łodygowo-ziemista), która wraz...
          2024-12-07, 01:25
        • dadek
          Ukraina, Charków, Jurivska 17, Pivobar
          dadek
          Na ostatni wieczór w Charkowie 13.02.2020 wybraliśmy się do knajpki przy browarze o niezbyt trafionej nazwie Pivobar. Powstał w 2011 roku i mieści się on na tyłach jednej z głównych, wielokilometrowych ulic miasta jaką jest Moskovskskij Prospekt, ale w odległości 10 minut jazdy tramwajem...
          2020-03-21, 04:55
        • LESNICZYy
          Sibeeria Yummy
          LESNICZYy
          Piwo w stylu pastry sour ale . Daje to co obiecuje . Rześkie , słodko-kwaśne , pijalne , owocowe . 22% ekstraktu i dobrze ukryte 7.8% alko , wchodzi jak nóż w masło . Piwo udowadnia, że kraj knedli to nie tylko desitki ...
          2023-01-31, 17:42
        • MrJohnyWoW
          Co daje smak tabletki w piwie
          MrJohnyWoW
          Witam wszystkich. Jestem totalnym amatorem aby było jasne. Generalnie nie pije piwa bo mi nie smakuje ale... Pomyślałem sobie, że jest tyle gatunków piw, że może ja nie trafiłem na swoje. Mi najbardziej przeszkadza w piwach smak tabletki na języku. Jakbyście sobie za długo przytrzymali np...
          2020-12-12, 00:17
        • Prusak
          Sulewski, Nowoczesny Pils
          Prusak
          Parametry: E: 12 % wag, Alk: 4, 9 % vol.
          Ciekawe.
          Hoho, tego się nie spodziewałem po "nowoczesnym" pilsie. W składzie Halleratuer, Lubelski, Simcoe, Sybilla.
          Jaki efekt? Goryczka intesywna, ale w zapachu i smaku towarzyszy jej wyraźne masło. Czułem cały czas jakbym...
          2024-11-21, 23:04
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...