Seler_32 napisał(a) Niewiedzieć dalczego na samochodowym radioodbiorniku złapać go nie mogłem.
Bo mają nadajniki słabej mocy. O ile się nie mylę 0,2kW podczas gdy np. Zetka czy Trójka 10kW.
pułaś
--------------------------------- "(...)W kącikach flechtów wieczór już Lśni jak porzeczka krwawa Ukradkiem z rdzy wycieram nóż I między bajki wkładam"
paveuek napisał(a) TokFM już dawno przestało być apolityczne, były takie czasy jak taki jeden Waldemar O. nadawał (naziska nie pamiętam) to pół Warszawy go codziennie rano słuchało, odkąd zmienił się zarząd radia, to go stamtąd wyrzucili
To był pan Ogiński (zresztą to chyba "pseudonim artystyczny"). A obecnie TOK FM jest tubą Agory...
pułaś
--------------------------------- "(...)W kącikach flechtów wieczór już Lśni jak porzeczka krwawa Ukradkiem z rdzy wycieram nóż I między bajki wkładam"
żąleną napisał(a) Poza tym jazz można usłyszeć w innych stacjach. Nie pamiętam już dokładnie, co to za rozgłośnia, ale jest gdzieś między 102 i 103 Fm - może 102,40?
A tak w ogóle, to nie masz przypadkiem lepszego jazzu w domu?
102,4 to Klasyka
a w domu to ja mam jazz/hiphop/hc/punk/metal/itd/itp razem wzięte!
DZIECIAKI TO POTĘGA!!!
pułaś
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Cyrkonia napisała Na przyszłość - podawaj (w miarę możliwości) wszystkie możliwe wybory (odpowiedzi) i nie według własnych upodobać, czyli najlepiej alfabetycznie.
I przydała by się też możliwość "wielowyboru" - bo ja najczęściej słucham dwóch stacji, mniej więcej po równo.
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
To Pulas masz fart z Rock Radiem Mazowsze - ja widać mieszkam za blisko pajaca kultury i nauki, bo u mnie jego odbiór jest tak skandaliczny, że szkoda uszu.
Zostaje mi Radio 94 FM - też jeszcze nienajgorsze, zwłaszcza do samochodu - co jakiś czas informują o korkach w stolycy, a do jazdy muzyka przez nich nadawana też jakoś pasuje.
W domu korzystam z mojej skromnej kolekcji płyt i kaset.
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
"Ogiński" to rzeczywiście pseudonim artystyczny - ten pan ma na nazwisko Dziak i jego audycje miałem okazje kiedys oglądać w telewizji.
Dla mnie osobiście najbardziej odpowiada RMF (w Białymstoku z lokalnych stacji prywatnych nadających co innego niż tylko komercję mamy prawosławne radio Ortodox, białoruskie radio Racja które ma pełnic taką funkcję jak niegdyś dla Polaków Wolna Europa) studencka Akadera spościła ostatnio z tonu niestety podobnie jak już wspomniano o Trójce.
Tak więc najczęściej słucham RMF i mimo wszystko Akadery, staram się nie zapominać o niedźwiedziej LP3 oraz Studia S 13 w radjowej Jedynce.
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
[..]
Taaaaak , maaaasz tację. Szczególnie , że koleżanka Pieńkowska nie potrafi zadać trudnego pytania politykom obecnie rządzącej koalicji.
A najlepszym polskim dziennikarzem jest Jacek Żakowski !!!
Lubię trójkę i w pracy mamy ją cały czas włączoną(Strzyczkowski podpowiada Nam czasem tematy do dyskusji),ale w samochodzie mogę złapać tylko Eskę(stary jest i ma marną antenę)-już czasami nie mogę słuchać tych "hitów".
Comment