Zajrzyj do książki Piwa historie niezwykłe, znajdziesz tam rozdział o piwnych patronach.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
Alexander warzony jest w browarze Elixi na zlecenie ateńskiej firmy Unibrau Hellas, dystrybutora wielu marek piwnych. Co ciekawe Alexander to nie lager ani pszeniczniak. Alexander to piwo w stylu scotch ale, czyli mocne szkockie pale ale. W składzie mamy cukier, a zawartość alkoholu wynosi 6%....
Ahoj! Nie jestem do końca pewien czym obrał właściwy dział do zamieszczenia mojej wypowiedzi, ale zobaczymy.
Otóż jestem właśnie rozdarty pomiędzy duchową stolicą Polski, a stolicą województwa i z chęcią skorzystał bym z pomocy/sygestii na temat piwnego aspektu pobytu na Śląsku....
Jakiś czas temu Dadek opisywał doppel bocka z tego browaru, który miał 18% ekstr.
Już chciałem dopisywać w tamtym wątku, że obecnie to piwo to 19%, ale zajrzałem na stronę
Comment