wlasny browar made in browar.biz

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • natan64
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2003.08
    • 40

    wlasny browar made in browar.biz

    Hi
    Co wy na to zeby zrobic skladke a za kase uzbirna kupic koncesje i zrobic wlasny browar na ktory bedzie zbyt
  • Czapayew
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.10
    • 1966

    #2
    Natanie drogi:
    1. Na produkcję piwa nie trzeba koncesji
    2. Panuj ty chłopie troche nad paluchami - byc może blogowe pisanie rządzi się innymi regułami, tu jednak obowiązuje ortografia i interpunkcja
    "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

    www.zamkoszlaki.com
    www.piwnekapsle.net

    Comment

    • natan64
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2003.08
      • 40

      #3
      Hi
      Koncesji nie trzeba ale trzeba jezeli chcesz sprzedawac i na tym zarabiac

      Comment

      • Czapayew
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.10
        • 1966

        #4
        natan64 napisał(a)
        Hi
        Koncesji nie trzeba ale trzeba jezeli chcesz sprzedawac i na tym zarabiac
        Wtedy trzeba:
        a) zarejestrować działalność gospodarczą
        b) uzyskać zezwolenie na sprzedaż detaliczną/hurtową piwa
        Produkcja i sprzedaż piwa w Polsce nie jest koncesjonowana.
        "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

        www.zamkoszlaki.com
        www.piwnekapsle.net

        Comment

        • mapajak
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.12
          • 1187

          #5
          Odp: wlasny browar made in browar.biz

          natan64 napisał(a)
          Hi
          Co wy na to zeby zrobic skladke a za kase uzbirna kupic koncesje i zrobic wlasny browar na ktory bedzie zbyt
          Chyba nie zdajesz sobie sprawy ile "kasy" musiałbyś uzbierać.
          Piwa na sprzedaż nie zrobisz w plastikowym wiaderku.

          Comment

          • natan64
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2003.08
            • 40

            #6
            Hi
            No to trzeba dac wieksze datki kazdy zainwestuje i na browar bedzie

            Comment

            • mapajak
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.12
              • 1187

              #7
              natan64 napisał(a)
              Hi
              No to trzeba dac wieksze datki kazdy zainwestuje i na browar bedzie
              Chyba dalej nie wiesz co mówisz, więc załączam przykładową ofertę.
              Na koncu jest cena. Może są tańsze, ale to świadczy o skali wydatków. Do tego trzeba lokal - wybudować lub wydzierżawić .


              Mikrobrowar
              Sklep Piwosza przedstawia ofertę dotyczącą kompletnych mikrobrowarów.
              W razie zainteresowania naszą propozycją, prosimy o kontakt:
              telefoniczny: (017) 746-10-60 lub (0601) 40-06-86,
              mailem: sklep@polskiebrowary.pl

              Propozycja dotyczy małego urządzenia gastronomicznego, bo takim jest mikrobrowar. Firma dostarcza urządzenia, technologie i rozruch całej instalacji. Produkowane w mikrobrowarze piwo jest najwyższej jakości i można je serwować na miejscu oraz w innych punktach gastronomicznych.

              Wszystkie rządzenia wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Elementy warzelni - charakter styczne kotły - na życzenie klienta mogą być wykonane w wersji restauracyjnej. Wszystkie elementy urządzenia są tak skomponowane, aby ich mycie było łatwe i bezpieczne. Także urządzenia uzupełniające - chłodnice oraz elektryczne urządzenia sterowania - wykonane są z materiałów nierdzewnych. Obieg wody schładzającej odbywa się w rurach miedzianych, których spawy wykonane są ze srebra. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu producenta - węgierskiej firmy HBH - oraz dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów, mini-browar oferowany przez spółkę Zelin gwarantuje właścicielowi długotrwałe, bezawaryjne użytkowanie. Oryginalna technologia opracowana przez specjalistów z HBH pozwala na zamontowanie mini-browaru w najbardziej nawet zaludnionych częściach miast. Produkcja jest w pełni ekologiczna i nie wymaga używania żadnych dodatków chemicznych (np. konserwantów). Koszty przeglądów mechanicznych są minimalne. Skomplikowane podzespoły mini-browaru wyprodukowane są bez wyjątku przez renomowane firmy.

              Co zawiera oferta

              Decydując się na inwestycję, przyszły właściciel browaru uzyskuje fachową pomoc we wszystkich etapach inwestycji, od doradztwa przy projektowaniu mini-browaru poczynając. Oprócz urządzeń stanowiących główną część browaru, Zelin dostarcza elementy dodatkowe i kontrolujące: akumulacyjną chłodziarkę wody w wersji nierdzewnej z systemem cyrkulacji ochłodzonej wody, urządzenia myjące systemu CIP oraz elektryczną szafę sterującą w wersji nierdzewnej. Oferta obejmuje dostawę urządzeń do odbiorcy, materiały i narzędzia do montażu oraz montaż. Dla inwestorów bardzo cenna jest ostatnia część oferty: rozruch mini-browaru. Specjaliści z HBH na miejscu przyuczają pracowników zakładu, którzy pod okiem instruktorów wykonują trzy pierwsze, próbne warzenia piwa. Składniki niezbędne do tej pierwszej, próbnej produkcji, są także częścią oferty.

              Czas dostawy

              HBH, węgierski producent większości urządzeń mini-browaru, gwarantuje dostawę większości urządzeń w ter-minie 3-4 miesięcy od otrzymania zaliczki. Ostateczny montaż urządzeń na miejscu trwa ok. 3 tygodnie.

              Moc produkcyjna mkrobrowaru (produkcja roczna)wynosi od 500 (wariant A), poprzez 2500 (wariant B) do 5000 hl (wariant C).

              Wymagane pomieszczenia i media:

              1. Powierzchnia pomieszczenia,
              w zależności od wariantu: A/ - 80 m2,
              B/ - 120 m2,
              C/ - 160 m2

              2. Wysokość pomieszczenia 3 m, z odpowiednią wykładziną podłóg i ścian; dodatkowa izolacja nie jest konieczna.

              3. Wytrzymałość podłogi 1500 kg/m2 w podanym miejscu, 3/4 przyłącze wodne i rozprowadzenie 3 barach ciśnienia.

              4. Instalacja elektryczna: A/ - 25 kW,
              B/ - 50 kW,
              C/ - 75 kW,
              obciążenie na 380V, 50Hz

              5. Podłączenie kanalizacyjne o przekroju 110 mm

              6. Urządzenia wentylacyjne pomieszczenia

              7. Pomieszczenia sanitarne i szatnie dla 2 osób (wg norm miejscowych)

              Wymagane zezwolenia

              Sanepid: akceptacja pomieszczeń pod względem produkcji spożywczej.
              Urząd Kontroli Skarbowej: zezwolenie na prowadzenie produkcji spożywczej.

              Cena i warunki płatności

              Cena urządzenia waha się w granicach 250 do 550 tys. DM w zależności od wydajności mini-browaru.
              - 25% - zaliczka;
              - 65% - moment dostawy;
              - 10% - moment wdrożenia produkcji na podstawie protokołu zdawczo-odbiorczego.
              Cena nie zawiera miejscowego podatku, cła i innych opłat.

              Cena: 500000 zł.

              Wysyłka do na zamowienie
              Dostawa: wg kontraktu

              Comment

              • Małażonka
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.03
                • 4602

                #8
                mapajak napisał(a)
                [B]
                Wymagane zezwolenia

                Sanepid: akceptacja pomieszczeń pod względem produkcji spożywczej.
                Urząd Kontroli Skarbowej: zezwolenie na prowadzenie produkcji spożywczej.
                Jeśli chciałbyś zatrudniać pracowników czeka Cię jeszcze odbiór inwestycyjny Państwowej Inspekcji Pracy.

                Comment

                • natan64
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2003.08
                  • 40

                  #9
                  Hi
                  Czyli co to za kasa Zakladamuy spolke zoo potem tworzymy WZW a tam kazdy kto zainwestuje zlotowke Pozniej powolujemy RN a pozniej zarzad RN bedzie kontrolowala sprzadzanie przez zarzad bilansu Natomiast RN bedzie odpowiadala przed WZW za poprawnosc bilansu i rachunku zyskow i strat Co jeszcze kazdy z wspolnikow mosi wpacic conajmniej zlotowke W statucie firmy bedzie mowa ze kazdy moze zostac wpolnikiem jezeli wpaci conajmniej piec tysiecy zlotych czyli ilosc wspolnikow na =jest joz ograniczona Wiec mosicie sie spieszyc z datkami Czy to az takie trodne ?

                  Comment

                  • pieczarek
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2001.06
                    • 5011

                    #10
                    Natan, może i jesteś sympatyczny chłopak z pomysłami.
                    Ale z tego jak piszesz wychodzi, że jesteś albo nieuk, albo kompletny flejtuch. Już kilka razy proszono Cię o większą staranność formułowania myśli i stosowanie polskich liter. Uparcie ignorujesz te prośby. Nie obawiasz się, że sam też zaczniesz być ignorowany?

                    Comment

                    • ye2bnik
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2003.07
                      • 171

                      #11
                      Hi

                      przyłączam się do apeli poprzedników. Pisz Kolego jak należy, bo ludzie będą omijać Twoje posty szerokim łukiem.
                      Krok po kroku, krok po kroczku,
                      Najpiękniejsze w całym roczku
                      Idą Święta...

                      Comment

                      • kamyczek77
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2001.09
                        • 458

                        #12
                        Mam lepszy sposób na otworzenie browaru-niech każdy da pieniądze na jeden zakład w totolotka-za wygrana9koniecznie musi być szóstka w kumulacji) urządzimy minibrowar
                        Od piwa z puchy bolą nas brzuchy!!!

                        Comment

                        • Małażonka
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 4602

                          #13
                          kamyczek77 napisał(a)
                          Mam lepszy sposób na otworzenie browaru-niech każdy da pieniądze na jeden zakład w totolotka-za wygrana9koniecznie musi być szóstka w kumulacji) urządzimy minibrowar
                          A głównym piwowarem zrobimy Pjenknika i będziemy robić pyszne pszeniczniaczki

                          Comment

                          • crizz
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.02
                            • 1255

                            #14
                            Odp: wlasny browar made in browar.biz

                            natan64 napisał(a)
                            ...i zrobic wlasny browar na ktory bedzie zbyt...
                            ... nikomu chyba nie przyszło do głowy, że może być inaczej .

                            Comment

                            • Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

                              #15
                              Ja tam z gościem w żadne spółki wchodzić nie będę. Do biznesu trzeba ludzi z głową, a nie papraczy. Jego drugi temat, w branży, taki sam popieprzony. Widać, że nic na forum nie czytał.

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X