Natanie drogi:
1. Na produkcję piwa nie trzeba koncesji
2. Panuj ty chłopie troche nad paluchami - byc może blogowe pisanie rządzi się innymi regułami, tu jednak obowiązuje ortografia i interpunkcja
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
natan64 napisał(a) Hi
Koncesji nie trzeba ale trzeba jezeli chcesz sprzedawac i na tym zarabiac
Wtedy trzeba:
a) zarejestrować działalność gospodarczą
b) uzyskać zezwolenie na sprzedaż detaliczną/hurtową piwa
Produkcja i sprzedaż piwa w Polsce nie jest koncesjonowana.
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
natan64 napisał(a) Hi
No to trzeba dac wieksze datki kazdy zainwestuje i na browar bedzie
Chyba dalej nie wiesz co mówisz, więc załączam przykładową ofertę.
Na koncu jest cena. Może są tańsze, ale to świadczy o skali wydatków. Do tego trzeba lokal - wybudować lub wydzierżawić .
Mikrobrowar
Sklep Piwosza przedstawia ofertę dotyczącą kompletnych mikrobrowarów.
W razie zainteresowania naszą propozycją, prosimy o kontakt:
telefoniczny: (017) 746-10-60 lub (0601) 40-06-86,
mailem: sklep@polskiebrowary.pl
Propozycja dotyczy małego urządzenia gastronomicznego, bo takim jest mikrobrowar. Firma dostarcza urządzenia, technologie i rozruch całej instalacji. Produkowane w mikrobrowarze piwo jest najwyższej jakości i można je serwować na miejscu oraz w innych punktach gastronomicznych.
Wszystkie rządzenia wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Elementy warzelni - charakter styczne kotły - na życzenie klienta mogą być wykonane w wersji restauracyjnej. Wszystkie elementy urządzenia są tak skomponowane, aby ich mycie było łatwe i bezpieczne. Także urządzenia uzupełniające - chłodnice oraz elektryczne urządzenia sterowania - wykonane są z materiałów nierdzewnych. Obieg wody schładzającej odbywa się w rurach miedzianych, których spawy wykonane są ze srebra. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu producenta - węgierskiej firmy HBH - oraz dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów, mini-browar oferowany przez spółkę Zelin gwarantuje właścicielowi długotrwałe, bezawaryjne użytkowanie. Oryginalna technologia opracowana przez specjalistów z HBH pozwala na zamontowanie mini-browaru w najbardziej nawet zaludnionych częściach miast. Produkcja jest w pełni ekologiczna i nie wymaga używania żadnych dodatków chemicznych (np. konserwantów). Koszty przeglądów mechanicznych są minimalne. Skomplikowane podzespoły mini-browaru wyprodukowane są bez wyjątku przez renomowane firmy.
Co zawiera oferta
Decydując się na inwestycję, przyszły właściciel browaru uzyskuje fachową pomoc we wszystkich etapach inwestycji, od doradztwa przy projektowaniu mini-browaru poczynając. Oprócz urządzeń stanowiących główną część browaru, Zelin dostarcza elementy dodatkowe i kontrolujące: akumulacyjną chłodziarkę wody w wersji nierdzewnej z systemem cyrkulacji ochłodzonej wody, urządzenia myjące systemu CIP oraz elektryczną szafę sterującą w wersji nierdzewnej. Oferta obejmuje dostawę urządzeń do odbiorcy, materiały i narzędzia do montażu oraz montaż. Dla inwestorów bardzo cenna jest ostatnia część oferty: rozruch mini-browaru. Specjaliści z HBH na miejscu przyuczają pracowników zakładu, którzy pod okiem instruktorów wykonują trzy pierwsze, próbne warzenia piwa. Składniki niezbędne do tej pierwszej, próbnej produkcji, są także częścią oferty.
Czas dostawy
HBH, węgierski producent większości urządzeń mini-browaru, gwarantuje dostawę większości urządzeń w ter-minie 3-4 miesięcy od otrzymania zaliczki. Ostateczny montaż urządzeń na miejscu trwa ok. 3 tygodnie.
Moc produkcyjna mkrobrowaru (produkcja roczna)wynosi od 500 (wariant A), poprzez 2500 (wariant B) do 5000 hl (wariant C).
Wymagane pomieszczenia i media:
1. Powierzchnia pomieszczenia,
w zależności od wariantu: A/ - 80 m2,
B/ - 120 m2,
C/ - 160 m2
2. Wysokość pomieszczenia 3 m, z odpowiednią wykładziną podłóg i ścian; dodatkowa izolacja nie jest konieczna.
3. Wytrzymałość podłogi 1500 kg/m2 w podanym miejscu, 3/4 przyłącze wodne i rozprowadzenie 3 barach ciśnienia.
7. Pomieszczenia sanitarne i szatnie dla 2 osób (wg norm miejscowych)
Wymagane zezwolenia
Sanepid: akceptacja pomieszczeń pod względem produkcji spożywczej.
Urząd Kontroli Skarbowej: zezwolenie na prowadzenie produkcji spożywczej.
Cena i warunki płatności
Cena urządzenia waha się w granicach 250 do 550 tys. DM w zależności od wydajności mini-browaru.
- 25% - zaliczka;
- 65% - moment dostawy;
- 10% - moment wdrożenia produkcji na podstawie protokołu zdawczo-odbiorczego.
Cena nie zawiera miejscowego podatku, cła i innych opłat.
Hi
Czyli co to za kasa Zakladamuy spolke zoo potem tworzymy WZW a tam kazdy kto zainwestuje zlotowke Pozniej powolujemy RN a pozniej zarzad RN bedzie kontrolowala sprzadzanie przez zarzad bilansu Natomiast RN bedzie odpowiadala przed WZW za poprawnosc bilansu i rachunku zyskow i strat Co jeszcze kazdy z wspolnikow mosi wpacic conajmniej zlotowke W statucie firmy bedzie mowa ze kazdy moze zostac wpolnikiem jezeli wpaci conajmniej piec tysiecy zlotych czyli ilosc wspolnikow na =jest joz ograniczona Wiec mosicie sie spieszyc z datkami Czy to az takie trodne ?
Natan, może i jesteś sympatyczny chłopak z pomysłami.
Ale z tego jak piszesz wychodzi, że jesteś albo nieuk, albo kompletny flejtuch. Już kilka razy proszono Cię o większą staranność formułowania myśli i stosowanie polskich liter. Uparcie ignorujesz te prośby. Nie obawiasz się, że sam też zaczniesz być ignorowany?
Mam lepszy sposób na otworzenie browaru-niech każdy da pieniądze na jeden zakład w totolotka-za wygrana9koniecznie musi być szóstka w kumulacji) urządzimy minibrowar
kamyczek77 napisał(a) Mam lepszy sposób na otworzenie browaru-niech każdy da pieniądze na jeden zakład w totolotka-za wygrana9koniecznie musi być szóstka w kumulacji) urządzimy minibrowar
A głównym piwowarem zrobimy Pjenknika i będziemy robić pyszne pszeniczniaczki
Ja tam z gościem w żadne spółki wchodzić nie będę. Do biznesu trzeba ludzi z głową, a nie papraczy. Jego drugi temat, w branży, taki sam popieprzony. Widać, że nic na forum nie czytał.
Comment