A dla mnie to brzmi jak "jestem krowa - daję mleko". Zgadzam się z przedmówcami odnośnie Shanii Twain, Rozynka i Blue Cafe.
No i absolutnie nie do piwa są najnowsze wypociny Metalliki pt. "St. Anger".
Co do Ich Iluśtam to się zgadzam w całej rozciągłości A ja teraz słucham Chill-out Cafe Marka Niedźwieckiego i naprawdę dobrze się przy tym piwkuje i forumuje
Do anty-piwnej muzyki dodałbym jeszcze Perfect, nachalnie promowany przez RMF oraz córunię tatunia z Perfectu, P. Markowską, nachalnie promowaną również przez wspomnianą rozgłośnię i pchaną w górę przez tatunia.
Do picia piwa zniechęca także około 40-letnia kobieta będąca emocjonalnie na poziomie nastolatki śpiewająca w zespole BAJM.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....
Takie browarki to lubię, cisza spokój, a wokół browaru same pola. Ptaszki śpiewają, gdzieś w oddali kombajn kosi zboże, a my w tak pięknych okolicznościach przyrody sączymy smaczne piweczka, no życie jest piękne .
Miejscem założenia rodzinnego browaru jest...
U podnóża małej, ale dumnie brzmiącej z nazwy górki Velký Blaník (638 m) rozpościera się widok na małą mieścinę Louňovice pod Blaníkem. Już w 1350 roku w miasteczku powstał i warzył piwo klasztorny browar, tak więc tradycje piwowarskie mieścina ma zacne.
Browar czynny codziennie od 11 do pólnocy, a w weekendy do 2. Przyjemny, karczemny klimat. Na kranie trzy piwka: Juodas (ciemne), Sviesus (jasne) oraz IPA. Wszystkie godne polecenia. Warto odwiedzić ten browar podczas wizyty w Wilnie.
Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
Comment