Muzyka nie do piwka

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • iommi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.07
    • 1522

Mandaryna jest absolutnie nie do piwa - i to fakt. Jest też absolutnie nie do słuchania (dla mnie) - i to też fakt. Ale jej płyta to dobrze wyprodukowany produkt, zrobiony zgodnie z europejskimi tendencjami dyskotekowymi. Zresztą podpowiadał jej duet Groove Coverage (nie do piwa, nie do słuchania), który dosyć dobrze znajduje się na kontynentalnym rynku muzycznym.
    Z tych powodów będę (poniekąd) bronił połowicy Wiśniewskiego (vel. RedHead) - ona nagrała coś, co miało się dobrze sprzedawać i... rzeczywiście dobrze się sprzedaje. Pierwszy miesiąc dał jej ponad 14 tys. sprzedanych w Polsce płyt, a to sukces. Teraz pewno przekroczyła już 20 tysięcy, co w naszych warunkach jest już wyczynem prawie rewelacyjnym...
    Last edited by iommi; 2005-02-02, 20:27.

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• robox
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.11
      • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika perłyfan
      Przy twórczości Gwen Stefani nawet ulubiona Perełka smakuje średnio
      Ciekawe, czy to jednorazowy solowy wyskok wokalistki No Doubt?

Comment

• Chris
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2004.05
        • 812

Moim zdaniem prawie wszystkie niemieckie piosenki są do niczego...chociażby ze względu na niemiecki język.Wyjątek stanowi tu tylko Rammstein
        chickkiller :)

Comment

• adam16
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.02
          • 9865

Generalizujesz Chris
          Browar Hajduki.
          adam16@browar.biz
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• cyborg_marcel
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 3467

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommi
            Z tych powodów będę (poniekąd) bronił połowicy Wiśniewskiego (vel. RedHead) - ona nagrała coś, co miało się dobrze sprzedawać i... rzeczywiście dobrze się sprzedaje. Pierwszy miesiąc dał jej ponad 14 tys. sprzedanych w Polsce płyt, a to sukces. Teraz pewno przekroczyła już 20 tysięcy, co w naszych warunkach jest już wyczynem prawie rewelacyjnym...
            a tutaj muszę przyznać Ci rację - osiągnęła sukces komercyjny odpowiednim przygotowaniem i pracą (mimo wszystko), ale faktem jest, że chyba większości Forumowiczów ciężko jest jej słuchać...
            Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel
              (...)ale faktem jest, że chyba większości Forumowiczów ciężko jest jej słuchać...
              No cóż, chyba nie łapię się do tej grupy forumowiczów . Z wielką przyjemnością sięgam po nagrania takich wykonawców takich jak Mandaryna, Ivan i Delfin, Scooter, Denzel itd. podczas hucznych zabaw przy piwku (w większej ilości). Nie wyobrażam bawić się pijąc piwko przy ostrej gitarowej muzyce (chyba depresji bym się nabawił ).
              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• kiszot
                🍼🍼
                • 2001.08
                • 8108

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chris_1987
                Moim zdaniem prawie wszystkie niemieckie piosenki są do niczego...chociażby ze względu na niemiecki język.Wyjątek stanowi tu tylko Rammstein
                Rammstein tylko potwierdza regułę,że język niemiecki wcale nie jest najgorszy do śpiewania.Mi tam odpowiada.No ale folksdojczowi.........
                Last edited by kiszot; 2005-02-03, 21:34.
                Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                So von Natur, Natur in alter Weise,
                Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• kalifat
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.10
                  • 1168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                  ... podczas hucznych zabaw przy piwku (w większej ilości). Nie wyobrażam bawić się pijąc piwko przy ostrej gitarowej muzyce (chyba depresji bym się nabawił ).
                  A ja nie wyobrażam sobie piwnej zabawy bez takich dźwięków. Prastare, godne MATUZALEMA rify oraz trochę psychodelii to coś co rzuca mnie na parkiet. Wtedy mogę się bawić nawet samemu.
                  A "Whole Lotta Love" zawsze mnie poruszy, choćbym niewiem jak był zmulony

bla bla bla

Comment

• solfernus
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.08
                    • 1025

Osobiście piwo mogę wypić przy różnej muzyce, natomiast twórczość pani
                    Maryli R. a w szczególności jej widok, działa stymulująco na moje problemy gastryczne
                    Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• peter007
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.06
                      • 2820

A mi ostatnio przypadła nowe (u)twory Avril Lavigne. Fajna muzyczka z odrobiną pałeru
                      Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• peter007
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.06
                        • 2820

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007
                        A mi ostatnio przypadła nowe (u)twory Avril Lavigne. Fajna muzyczka z odrobiną pałeru
                        Oczywiście powyższy post powinien znaleźć się w pozytywnym odpowiedniku tego tematu. Musicie mi wybaczyć ten błąd i mały nieład w składni
                        Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• Grzywiasty
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2003.10
                          • 54

[QUOTE=iommi]Mandaryna jest absolutnie nie do piwa - i to fakt. Jest też absolutnie nie do słuchania (dla mnie) - i to też fakt. Ale jej płyta to dobrze wyprodukowany produkt, zrobiony zgodnie z europejskimi tendencjami dyskotekowymi....

A miało być o muzyce, a nie o produktach stworzonych przaz specjalistów od marketingu
                          Nie ma nic gorszego niż ciepłe piwo, nawet oziębła Niemka.

Comment

• iommi
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.07
                            • 1522

Judas Priest "Angel of Retribiution". Z wielkimi nadziejami podchodziłem do tej płytyki bo mam wielki szacunek dla twórczości Roba Halforda i kolegów. A tu dramat - Judas stracił zęby... Znalazłem tylko beznadziejnie nudne, pateteczne, zazwyczaj pseudoballadowe zawodzenie staruszków, którym pomyliły się epoki. Co najgorsze jednak, niewiele tu siły i energii tego zespołu z czasów choćby "Painkillera" (o "British Steel" już nawet nie mówię).
                            Nie polecam!

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• breslauer
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.05
                              • 2690

Bardzo mnie rozczarował wczorajszy koncert Eve Mendes w Trójce. Pani wszystkie utwory śpiewała na jedno kopyto, czyli płaskim, pozbawionym emocji głosem. Miała też ogromne problemy z linią melodyczną - to najdobitniej można było zauważyć w dwóch piosenkach znanych z radia. Pani nie dawała sobie rady z "wyciągnięciem" poszczególnych dźwięków i dla zatuszowania słabości wykonania była ratowana przez techników poprzez włączanie jakichś dźwiękowych efektów: pogłosów, echa, itp. W radiu jej piosenek słucha się fajnie, a na żywo pani sobie nie radzi, niestety ...

Comment

• kiszot
                                🍼🍼
                                • 2001.08
                                • 8108

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika breslauer
                                wczorajszy koncert Eve Mendes w Trójce.
                                Ive Mendes szanowny kolego
                                Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                                1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                                Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                                So von Natur, Natur in alter Weise,
                                Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                                Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

Przetwarzanie...
                                X