A ja się wykosztowałem i kupiłęm "Fakt". Przejrzałem i stwierdzam, że nie ma tam nic obraźliwego dla zdrowego rozsądku. Zero polityki, ekonomia na poziomie elementarnym (chociaż obrazowe zestawienie ile płacimy podatków niejednemu otworzy oczy). Żadnych głupich notek o piraniach w Wiśle. Ta kobietka od Michalczewskiego całkiem przyjemna.
Nie przyłączam się do nagonki na "Fakt". Kupował nie będę (bo nic nie kupuję), ale intensywne opluwanie uważam za mocną przesadę. Setki tysięcy ludzi czytają ogłupiającą Gazetę Wybiórczą i z tym spokojnie żyją. Tak samo czytelnicy Faktu będą mogli żyć bez większych stresów.
Co czytam przy piwku ??? Hmmm ja czasem rzucę okiem na gazetkę lokalną Głos Koszaliński Jeśli miałbym polecić ciekawą lekturę do browarka to stawiam na książkę telefoniczną ,akcja może niezbyt wartka ale ilu bohaterów
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
breslauer napisał(a) Przeglądałem ... Taki trochę poszerzony "SuperExpress" - czyli dno ...
Zgadzam się całkowicie
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
A ja przy piwie mogę robić różne różności, ale na pewno nie czytam gazet. Gazety czytam, ze tak powiem zawodowo i po wyjściu z pracy trzymam się od niech jak najdalej.
Co innego, gdyby pozwolili pić piwo w pracy ...
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment