z nietypowych: Rynek chemiczny, Tworzywa sztuczne no i w przerwach Wędkarz Polski
Jakie gazety czytamy przy piwie?
Collapse
X
-
Niech zgadnę, Newsweek wymięka? Już widzę nagłówek: "Pani Józia ze szczecina złowiła dalekomorską rybę w swojej wannie. Czy jesteśmy zagrożeni zamianą karpia wigilijnego na rybe piłę?". Ale ostatnio i tak nic nie przebije Wyborczej."Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Comment
-
-
Mam nadzieję, że moja żona tego nie będzie czytać, bo...ale zacznę od początku, czyli prawie 9 m-cy temu urodził mi się syn. Pociągnęło to za sobą całą lawinę zdarzeń. Wynik jest taki, że w ogóle nie mam czasu wolnego po pracy. Lubię czytać różne gazety, w związku z czym czytam je w... WC . Tam mogę w spokoju chwilę posiedzieć i zobaczyć co w prasie piszczy. Wracając do początku: Mam nadzieję, że moja żona tego nie będzie czytać, bo zainstaluje w łazience czasowy wyłacznik światła i meta spalona.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Ja czytam Rzeczpospolitą i Gazetę Wrocławską codziennie, przeważnie w pracy, Wiadomości Świdnickie, Gazetę Świdnicką i Wspólnotę co tydzień, Gazetę Wyborczą okazyjnie (w McDonaldsie ), National Geographic, Wprost i Newsweek sporadycznie. Oprócz tego mniej lub bardziej regularnie Enter, Chip, coś o piłce nożnej (syn kupuje), Angorkę (syn dostaje), Poznaj Świat, Sudety, Odkrywca, Eksplorator, Forteca, Okręty Wojenne, Morza i Okręty, Technika Wojskowa, Pivaria i różne inne kolekcjonerskie. Staram się czytać w EmPiku - wychodzi taniej
Comment
-
-
Himen napisał(a)
Trochę wyczerpujący odpoczynek się szykuje
A wracając do tematu to poza periodykami fachowymi (Archeologia Polski, Przegląd Archeologiczny, Sprawozdania Archeologiczne, Śląskie Sprawozdania Archeologiczne, Wratislavia Antiqua, Silesia Antiqua, itp., itd.) to już tylko Chipa i PCWK. Gazet codziennych (no może poza końcem tygodnia, gdy dają program TV) unikam od pewnego (długiego już) czasu jak zarazy widząc jaka obłuda z nich bije. Obojętnie czy jest to "uznany" dziennik czy zwykły brukowiec.
Comment
-
Comment