A ja się wykosztowałem i kupiłęm "Fakt". Przejrzałem i stwierdzam, że nie ma tam nic obraźliwego dla zdrowego rozsądku. Zero polityki, ekonomia na poziomie elementarnym (chociaż obrazowe zestawienie ile płacimy podatków niejednemu otworzy oczy). Żadnych głupich notek o piraniach w Wiśle. Ta kobietka od Michalczewskiego całkiem przyjemna.
Nie przyłączam się do nagonki na "Fakt". Kupował nie będę (bo nic nie kupuję), ale intensywne opluwanie uważam za mocną przesadę. Setki tysięcy ludzi czytają ogłupiającą Gazetę Wybiórczą i z tym spokojnie żyją. Tak samo czytelnicy Faktu będą mogli żyć bez większych stresów.
Co czytam przy piwku ??? Hmmm ja czasem rzucę okiem na gazetkę lokalną Głos Koszaliński Jeśli miałbym polecić ciekawą lekturę do browarka to stawiam na książkę telefoniczną ,akcja może niezbyt wartka ale ilu bohaterów
Gazety, tygodniki i czasopisma czytane (także) przy piwie
Przegląd Sportowy, Forum, Polityka, Robotnik Śląski, Demokracja pracownicza, Mówią Wieki, Widzewiak, Piłka Nożna, po koncertach ziny, Nie, Przegląd Tygodniowy, Angora, Podróże, Voyage, Poznaj Swój Kraj, Magazyn Siatkarski.
ps. jak jestem na wyjeździe to wszystko lokalne. Jak Miłka przyniesie z pracy to SE (mają dobry sport naprawdę).
Ostatnia zmiana dokonana przez zythum; 2003-10-31, 09:56.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
breslauer napisał(a) Przeglądałem ... Taki trochę poszerzony "SuperExpress" - czyli dno ...
Zgadzam się całkowicie
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
A ja przy piwie mogę robić różne różności, ale na pewno nie czytam gazet. Gazety czytam, ze tak powiem zawodowo i po wyjściu z pracy trzymam się od niech jak najdalej.
Co innego, gdyby pozwolili pić piwo w pracy ...
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
Wieś Raasiku niczym nie różni się od innych wsi w Estonii. Idylliczna atmosfera niedzielnego popołudnia, którą używają sobie liczni miłośnicy dwóch kółek, uskuteczniający przejażdżki przy pięknej pogodzie, która nie jest tam taka oczywista o czym przekonałem się osobiście. ...
Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
Comment