A ja twardo czytam popołudniami popijając piwo, którąś z trzech: Polityka, Wprost albo Newsweek no i obowiązkowo Gazetę Wyborczą. Jakoś tylko takie rzeczy mogę przy piwie czytać. No i w piątek zawsze strzeszczenie telenowel w Gazecie TV
Obowiązkowo co tydzień Przekrój, bardzo często Przegląd Sportowy i z doskoku Piłkę Nożną. Bardzo lubię wieczorkiem rozwalić się w fotelu wystrzelić kapsla i poczytać w spokoju
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Tytuł brzmi: "jakie gazety czytamy przy piwie?"
Otóż przy piwie nie czytam gazet, gdyż jak mi mama mówiła: przy jedzeniu (piciu) nie czytaj, bo będziesz miał głupią żonę.
Ponadto z reguły pije piwo w towarzystwie a wtedy nie uchodzi czytać
Już myślałem, że tylko ja nie czytam gazet pijąc piwo. Prawdę pisząc pijąc piwo nie czytam.
(chyba że teksty na etykiecie)
Przy piwie czytam to samo, gdy piwa nie piję. Jest to więc przede wszystkiem Rzeczpospolita, Wprost, co jakiś czas Forum,Gazeta Wyborcza, i Życie Warszawy.
"Nowa fantastyka" i "Science Fiction", to gazety które pomagają w oderwaniu od rzeczywistości.
Nie są to jednak typowe gazety. Jeżeli się nie myl to jest w nich mnóstwo opowiadań. Jest to coś innego niż np. "Polityka" gdzie opisują wydarzenia i generalnie rzeczywistość.
"Wiedza i życie", "National Geographic", "Skrzydlata Polska" czy "Lotnictwo" - wszystkie opisują rzeczywistość, wszystkie to prasa. I do piwa, przynajmniej mnie, pasują.
mikołajj co do "Nowej fantastyki" i "Science Fiction" masz rację. To głównie opowiadania, nowele, czasem powieści. Głównie, ale nie jedynie. Zresztą przy moim poście była mordka
Do piwa nigdy nie czytam gazet jako takich. Wyjątek robię dla wspomnianego już wyżej "Science Fiction", bo to opowiadania. Za to książki + piwo to wspaniała kombinacja
Comment