Jak mawiał mój wykładowca z fizjologii - "często i tłusto zakąszać". Ot i cała tajemnica.
Przychylam się też do zdania poprzedników - wódki lepiej w ogóle nie pić.
To ja dorzucę jeszcze swoje 3 grosze: nie pić przed 16.00. Dodatnio wpływa na osiągi w różnorakich dziedzinach. I późno po południu piwo lepiej smakuje.
Należy pograć w piłke tak ze dwie godziny potem kilka kilometrów popływać w jeziorze. A potem to tak z 8 piw to się wypija żeby uzupełnić płyny w organizmie. A trochę poważniej to najlepiej skutkują opisane sposoby: pić pod jedzenie i powoli i oczywiście znając swoją dawkę nie przekraczać jej. Ach jak fajnie się radzi, żeby jeszcze samemu tak się słuchać
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Ja z kolei słyszałem taka teorię, że pierwsze piwo należy wysączyć bardzo powoli tak w ciągu jakichs 20 minut, zrobić z 5 minut przerwy, a potem już można normalnym tempem
KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI
No i trafił nas ART bo rzeczywiście gadamy nie na temat.Za to pozwolę sobie mieć odmienne zdanie jeżeli chodzi o możliwość picia bez napicia. W końcu trzeba by ustalić definicję picia: czy to tylko wlewanie do otworu gębowego czy też przełykanie czyli dostawanie się płynu do przełyku czy też jeszcze dalej NAPIĆ czyli zaspokoić pragnienie ale i tutaj pojawia się problem w jakim sensie: czysto fizjologicznym czyli zaspokoić potrzeby organizmu czy w sensie naszego poczucia, że już się napiłem. Chyba za dużo tych problemów więc na szczęście dzisiaj mam nadzieję się NAPIĆ we wszystkich możliwych ujęciach tego tematu
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment