hmmm, był tu taki temat/ankieta dot. legalizacji pewnej roślinki...chciałem sobie przejrzeć i ni w ząb znależć go nie mogę, czyżby to oznaka demencji?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
becik napisał(a) hmmm, był tu taki temat/ankieta dot. legalizacji pewnej roślinki...chciałem sobie przejrzeć i ni w ząb znależć go nie mogę, czyżby to oznaka demencji?
becik napisał(a) hmmm, był tu taki temat/ankieta dot. legalizacji pewnej roślinki...chciałem sobie przejrzeć i ni w ząb znależć go nie mogę, czyżby to oznaka demencji?
Uff, dobrze, że wczoraj coś szwankowało i nie mogłem dodać swojej wypowiedzi w tym temacie. Jak sobie pomyślę, że miałbym teraz wpis w dziale "Polityka"....
Z Pana Panie Żelaźniak to się politykier zrobił, pchamy się do rządu czy co
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Oj Kochanie to nie dlatego że nie chcem ale muszem, tylko po prostu jak wpisywałem swój post to temat o marihuanie jeszcze nie był w dziale Polityka, a został tam podstępnie przeniesiony przez Arta
Co innego dziś - już świadomie zamieściłem w w/w temacie posty, ale już tak to jest, że jak się straci cnotę to już nie odrośnie, więc nic już mnie nie zatrzymuje od maczania rąk w polityce
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
iron napisał(a) Oj Co innego dziś - już świadomie zamieściłem w w/w temacie posty, ale już tak to jest, że jak się straci cnotę to już nie odrośnie, więc nic już mnie nie zatrzymuje od maczania rąk w polityce
Czyżby wyrastał najpoważniejszy przeciwnik Jolki z ramienia Forum Browarum do fotela ?
iron napisał(a) A co, w myśl zasady fura i komóra
Chociaż nie prezydent dużo lata samolotem, a ja się tego obawiam, to już może niech Jolka bierze sobie ten stołek
Ale jak Ty byś był prezydentem, to zobacz Załatwić mógłbyś :
- Teresie dożywotnią lokalizację;
- Odpowiednie akcyzy dla odpowiednich browarów;
- Stały dopływ dla siebie i forumowiczów piw z Czarnkowa, Lwówka;
- Aby w KAŻDYM browarze KAŻDEGO koncernu obowiązkowo warzyli portera, koźlaka i pszeniczne;
-...........
W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
Piwo jaśniutkie, ale nie idealnie klarowne,. PIana obfita, średniopęcherzykowa, utrzymuje się długo po nalaniu. Są też obrączki na szkle.
Alk. 4,0%
Wysycenie średnie do wysokiego.
Zapach mikry, słodowy, słodowo-zbożowy, chmiel niemal niewyczuwalny.
Piwo początkowo...
Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
Na etykiecie z dopiskiem "Koźlak dubeltowy" oraz na kapslu (nowym) "Sezonowe specjalności". Czyli zapowiada się być może odświeżenie starszych produktów (porter dostał już wcześniej nowy wygląd) oraz stworzenie czegoś nowego. Być może na bazie doświadczeń ze...
Comment