W ramach ciekawostek pragnę poinformować, że u mnie w domu, w donicy z bluszczem i czymś jeszcze wyrosła kania. Donica jest spora, dostała na wiosnę trochę kompostu. Być może w tym kompoście były jakieś zarodniki grzybowe. Innego wytłumaczenia nie widzę.
Podsekcja grzybiarska
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedziObrazek świeżo z lasu - z dzisiejszego (udanego zresztą) grzybobrania.
Normalnie jak w "Laleczce Czaki"Last edited by kot_z_cheshire; 2008-10-25, 18:17.Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshire Wyświetlenie odpowiedziMoże zawędrowałeś na wystawę sztuki współczesnej?
Za to bym łapy kazał poobcinać!Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.pl
Comment
-
-
Wczoraj całą Rodzinką poszliśmy zlustrować co słychać na naszej działce i okolicach.Efektem było zebranych szesnaście dorodnych borowików,kilka podgrzybków i około dwudziestu maślaków. Godzinny spacer po lesie,dotlenienie się,do tego grzybki,ja sobie strzeliłem jedno piwko-miodzio.Dzisiaj chyba też ruszymy w plener,choć mgła normalnie jak w Anglii.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Mój wpis prawie rok temu.Forumowicze już nie chodzą na grzyby?
Wczoraj na działce trafiliśmy kilka maślaków, kozaka, kilkanaście podgrzybków i z dziesięć prawdziwków-niestety sporo grzybków zostało zaatakowane przez robale( w tym jeden ogromny borowik ).
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziA ja w Alpach nie widziałem ani jednego grzyba. Ktoś ma doświadczenia z terenu?
A nas grzyby wreszcie SĄ. Nawet na działce .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedziMój wpis prawie rok temu.Forumowicze już nie chodzą na grzyby?
Chodza tylko jak narazie w lesie grzybów niema.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Zaczynają się pojawiać koźlarze i maślaki, prawdziwków jak na lekarstwo. Ale już teraz widać, że tegoroczny sezon grzybowy w mojej okolicy będzie krótki i niezbyt obfity.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Tegoroczny wrzesień jest suchy, w moim regionie to deszczu nie było od początku września.
Pod moimi sosnami w ogrodzie tylko raz zebrałem maślaki. W zeszła sobotę wybrałem się na grzyby do lasu, ale tylko kilka podgrzybków, trochę opieniek i 4 kanie. W zeszłym roku o tej porze to wynosiło się kosze grzybów.
Comment
-
Comment