Wpadłem wczoraj na chwilę na grzybki i uzbierałem dwie reklamówki. W jednym miejscu , w promieniu trzech metrów, nie wstając z kolan znalazłem 57 szt. Pierwszy raz byłem na takim grzybobraniu . Po pojedyncze sztuki to nawet nie chciało mi się schylać. Totalny wysyp w naszych okolicach.
Podsekcja grzybiarska
Collapse
X
-
-
Nam udało sie zebrać ok. 10 kg. Głównie zajączki, podgrzybki, prawdziwki, kozaki, przydróżki, maślaki. Część zamarynowana już, część w zupie, część ususzona, część zamrożona.
W tym tygodniu planowane kolejne wypady do lasuGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikNam udało sie zebrać ok. 10 kg. Głównie zajączki, podgrzybki, prawdziwki, kozaki, przydróżki, maślaki. Część zamarynowana już, część w zupie, część ususzona, część zamrożona.
W tym tygodniu planowane kolejne wypady do lasu
.... a można wiedzieć, gdzie jeździsz?"Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlukEkhm... Hmm...
.... a można wiedzieć, gdzie jeździsz?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonDwa tygodnie temu jeździłem na grzybki z rodziną na Zamojszczyźnie. Dom mojej rodzinki zasypany został grzybami Zaczęli już rozdawać znajomym.
Niestety tak mnie i towarzystwo ganianie między krzakami i pod gałęziami pochłonęło, że zapomnieliśmy wziąć plecaków na grzyby ........ więc wróciliśmy z symbolicznym jednym prawdziwkiem ........ grzybów rozdeptanych przez konie nie liczyłam.....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cyrkoniagrzybów rozdeptanych przez konie nie liczyłam.....
Comment
-
-
Smaka tylko robicie...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mr-perezAle konie całe i zdrowe wróciły ?
Comment
-
-
A ja za chwilkę gnam w las! Wyskok czwartkowy obfitował w pokaźną ilość borowików. Niestety, pomimo, że grzybki wyglądały pięknie, to wiele znich wewnątrz podziurawione było przez robaki. Wczoraj zaś wybralismy sie do lasu, gdzie rośnie sporo olch, dzieki temu udało się nam znaleźć bardzo dużo koźlarzy. Reszta to podgrzybki, kilka rydzy i tylko dwa borowiki.
Comment
-
-
Sobota i niedziela na grzybach, ponad 6 reklamówek głównie podgrzybków, bardzo duzo kani, normalnie cudoGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikSobota i niedziela na grzybach, ponad 6 reklamówek głównie podgrzybków, bardzo duzo kani, normalnie cudo
Efekt - pół siaty podgrzybków. Widziane też kanie, ale mało rozwinięte, więc zostały.
Aha i jeszcze kurek dużo nazbieraliśmy.
Dzięki!
Za tydzień powtórka.Ostatnia zmiana dokonana przez mluk; 2006-09-11, 09:27."Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin
Comment
-
Comment