Wczoraj powtórka z grzybobrania plus piwkowanie i grillowanie.Na działce 49 grzybków(liczone) do tego w okolicy mniustwo maślaków i troszkę podgrzybków i kilka prawdziwków.Jest w porządeczku
Podsekcja grzybiarska
Collapse
X
-
W niedzielę o poranku szwędałem się po lasach w okolicach Kuźni Raciborskiej. Efekt - duży koszyk pełny prawdziwków, do tego kilka podgrzybków i koźlarzy. Maślaków nawet nie zbierałem, tyle tego było...*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Ufff... a ja wczoraj wieczorem i dziś walczyłam z nazbieranymi w Sułowie grzybkami. Walka zakończona sukcesem: 7 sporych porcji lekko obgotowanych podgrzybków z domieszką sitarzy i trzema zajączkami odpoczywa już w zamrażalniku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAQBA Wyświetlenie odpowiedziA u mnie 13 sporych sznurków suszonych i spora partia do zamrażalnika - jakieś 4 obiady - mniamMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommi Wyświetlenie odpowiedziCóż, mój ojciec od lat zajada się na przykład krowiakiem (czyli olszówką). Kiedyś ten grzyb był uważany za warunkowo jadalny (po ugotowaniu), dziś jest na liście trujących. Ale tatusiowi to nie przeszkadza – gotuje, przyprawia odpowiednio i spożywa. I żyje.
W tygodniu wybrałem się na grzyby w okolice Włoszczowej. Pierwszy raz w tym roku i pierwszy raz w to miejsce. Efekt w 4 godzinki: całe wiadro i duży kosz wiklinowy. 15 prawdziwków, 16 kozaków, kilka maślaków, sporo zajączków, sitaków no i full podgrzybków. Z tego wyszło dwadzieścia średniej wielkości słoiczków i 9 sznurków suszonych.
Aaaa, no i jedna kania się trafiła.Last edited by chinet; 2007-10-01, 01:28.
Comment
-
-
W niedzielę zaliczyłem kolejny wypad w okolice Kuźni Raciborskiej. Efekt - 2 kilogramy prawdziwków, kilkanaście podgrzybków i 2,5 kg maślaków. Te ostatnie już w słoikach zalane słodko-kwaśną marynatą.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziW sobotę wybrałem się do Hali Banacha i kupiłem borowiki, maślaki, podgrzybki i kurki.
Biedni ludzie w tej Warszawie.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziDlaczego biedni?
Kupować grzyby?
No ale może w wielkich miastach tak jestMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziTak jest wygodniej, bezpieczniej i znacznie szybciej.
Sama przyjemność a i komórka nie ma zasięgu
No ale ja mieszkam w środku lasówMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
Comment