Podsekcja grzybiarska

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Dopuszczam ale zupełnie nie rozumiem.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• arcy
      • 2002.07
      • 7538

Uff, a już się bałem że wpiszesz się w Pieczarkową definicję "jasnogrodzianina"

Comment

• PabloZD
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2005.08
        • 222

Po sobotnim wypadzie w podwłoszczowskie lasy rodzice przywieźli dwa pełniutkie wiklinowe kosze prawdziwków i podgrzybków oraz kilka kozaków i kurek. Kolejny wypad bez mojej obecności niestety Od wczoraj zapach w domu niesamowity ale cudem jest przejść gdziekolwiek nie zawadzając głową o sznurki suszących się grzybków

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chinet Wyświetlenie odpowiedzi
          W tygodniu wybrałem się na grzyby w okolice Włoszczowej.
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PabloZD Wyświetlenie odpowiedzi
          Po sobotnim wypadzie w podwłoszczowskie lasy
          Kurde, czyżby ta stacja we Włoszczowej to jednak była dobra koncepcja?
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• PabloZD
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2005.08
            • 222

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
            Kurde, czyżby ta stacja we Włoszczowej to jednak była dobra koncepcja?
            Aż za dobra. Rozsławione stacją miasto przyciąga grzybiarzy jak magnes. Ciekawe tylko ilu z nich przyjechało koleją Podobno w sobote ciężko było rodzicom zaparkować w lesie - autokarów jak mrówków

Comment

• JAQBA
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.08
              • 1352

No proszę a ja myślałam, że wszyscy jeżdżą w zielonogórskie

Comment

• Pogoniarz
                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                • 2003.02
                • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAQBA Wyświetlenie odpowiedzi
                No proszę a ja myślałam, że wszyscy jeżdżą w zielonogórskie
                W jakie ,że tak się spytam Od nas z pracy są czasem wycieczki (darmowe) na grzyby w byłe gorzowskie -okolice Skwierzyny i lasy są doprawdy wspaniałe do grzybobrania.Co do atmosfery w autokarze,to ... no jest wesoło rzecz jasna

Prawie jak Piwo
                SZCZECIN

Comment

• chinet
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2006.04
                  • 486

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
                  Tak jest wygodniej, bezpieczniej i znacznie szybciej.
                  Czy aby napewno bezpieczniej ?

Comment

• arcy
                    • 2002.07
                    • 7538

Moim zdaniem, skoro grzyby pochodziły ze skupu, to tak. Zresztą, zjadłem i żyję

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
                      W sobotę wybrałem się do Hali Banacha i kupiłem borowiki, maślaki, podgrzybki i kurki.
                      A tak wracając do tematu: kupiłeś nieprzetworzone jak rozumiem? Czyli potem w domciu mycie, obieranie, wybieranie robaczywków - najgorsza robota. Szczerze mówiąc, to gdybym sama nie nazbierała, to chyba nie zmusiłabym się do niej, a tak to mi żal grzybów było

P.S. Zresztą, człowiek się namęczył, a potem przyjechał monrz i przywiózł z domu rodzinnego karton (po butach) suszonych grzybków i kolejne słoiki z marynowanymi
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• becik
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🍼🍼
                        • 2002.07
                        • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                        Biedni ludzie w tej Warszawie.
                        Znowu coś masz do Warszawy? O ile się nie mylę to grzyby są sprzedawane na bazarach nie tylko w Warszawie nie mówiąc o mozliwościach zakupu grzybów przy drogach i to nie tylko tych biegnących do W-wy.
                        Na grzyby sami jeździmy. Czasem kupujemy na bazarach takie jakich sami nie zebraliśmy, np gąski czy rydze i z tego powodu nie uważamy się za biednych ludzi z W-wy.
                        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• JAQBA
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.08
                          • 1352

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                          Znowu coś masz do Warszawy? O ile się nie mylę to grzyby są sprzedawane na bazarach nie tylko w Warszawie nie mówiąc o mozliwościach zakupu grzybów przy drogach i to nie tylko tych biegnących do W-wy.
                          Becik wyluzuj, są ludzie którzy lubią zbierać, zbierać i jeść i tylko jeść.
                          Tak jest na całym świecie tam gdzie jedzą i zbierają

Comment

• jacer
                            • 2006.03
                            • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                            Na grzyby sami jeździmy. Czasem kupujemy na bazarach takie jakich sami nie zebraliśmy, np gąski czy rydze i z tego powodu nie uważamy się za biednych ludzi z W-wy.
                            dzizas, chodzi mi o to, że ludzie w Warszawce mają trudniejszy dostęp do lasu i tyle.
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

Comment

• becik
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🍼🍼
                              • 2002.07
                              • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                              dzizas, chodzi mi o to, że ludzie w Warszawce mają trudniejszy dostęp do lasu i tyle.
                              A tam mają trudniejszy, dla chcącego nic trudnego, fakt, pod samym lasem mało kto mieszka ale wystarczy tylko chcieć

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAQBA
                              Becik wyluzuj, są ludzie którzy lubią zbierać, zbierać i jeść i tylko jeść.
                              Tak jest na całym świecie tam gdzie jedzą i zbierają
                              Jestem wyluzowany, zbierać uwielbiam i wolę tylko zbierać a oporządzanie zostawić innym, niestety tak dobrze nie ma....

Jeśli jednak nie uda mi sie zebrać grzybków które bardzo lubię, to wtedy je kupuję. (najczęsciej są to wspomniane juz rydze, opieńki i gąski, a no i nieszczęsne kanie bo ostatnio mam szczęscie do tych czerwieniejących a ryzykować już mi się nie chce)
                              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• kot_z_cheshire
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.11
                                • 2201

A ja tak od dłuższego czasu czytam ten wątek i nawet zainspirowana pojechałam na grzyby w zeszłym tygodniu. Efekt: pierwszego dnia 4 (słownie: cztery): gdybym wiedziała, że to wszystkie grzyby jakie uda się znaleźć tego dnia, to nawet bym ich nie zbierała...
                                Dzień następny: udało się znaleźć raptem jakieś 20....Z wrażenia policzyłam: trudne toto nie było. Ogólnie po odrzuceniu części grzybowych obślinionych przez ślimaki, wyrzuceniu części nadżartych przez robale..Zostało na mało aromatyczną zupkę grzybową. Sezon grzybowy uważam za zamknięty.

Niech zyją pieczarki!!!!!

Młode koty mają adhd, niestety.
                                Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
                                Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
                                Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

Przetwarzanie...
                                X