Dopuszczam ale zupełnie nie rozumiem.
Podsekcja grzybiarska
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Po sobotnim wypadzie w podwłoszczowskie lasy rodzice przywieźli dwa pełniutkie wiklinowe kosze prawdziwków i podgrzybków oraz kilka kozaków i kurek. Kolejny wypad bez mojej obecności niestety Od wczoraj zapach w domu niesamowity ale cudem jest przejść gdziekolwiek nie zawadzając głową o sznurki suszących się grzybków
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chinet Wyświetlenie odpowiedziW tygodniu wybrałem się na grzyby w okolice Włoszczowej.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PabloZD Wyświetlenie odpowiedziPo sobotnim wypadzie w podwłoszczowskie lasy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziKurde, czyżby ta stacja we Włoszczowej to jednak była dobra koncepcja?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAQBA Wyświetlenie odpowiedziNo proszę a ja myślałam, że wszyscy jeżdżą w zielonogórskie
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziTak jest wygodniej, bezpieczniej i znacznie szybciej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziW sobotę wybrałem się do Hali Banacha i kupiłem borowiki, maślaki, podgrzybki i kurki.
P.S. Zresztą, człowiek się namęczył, a potem przyjechał monrz i przywiózł z domu rodzinnego karton (po butach) suszonych grzybków i kolejne słoiki z marynowanymi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziBiedni ludzie w tej Warszawie.
Na grzyby sami jeździmy. Czasem kupujemy na bazarach takie jakich sami nie zebraliśmy, np gąski czy rydze i z tego powodu nie uważamy się za biednych ludzi z W-wy.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziZnowu coś masz do Warszawy? O ile się nie mylę to grzyby są sprzedawane na bazarach nie tylko w Warszawie nie mówiąc o mozliwościach zakupu grzybów przy drogach i to nie tylko tych biegnących do W-wy.
Tak jest na całym świecie tam gdzie jedzą i zbierają
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziZnowu coś masz do Warszawy? O ile się nie mylę to grzyby są sprzedawane na bazarach nie tylko w Warszawie nie mówiąc o mozliwościach zakupu grzybów przy drogach i to nie tylko tych biegnących do W-wy.
Na grzyby sami jeździmy. Czasem kupujemy na bazarach takie jakich sami nie zebraliśmy, np gąski czy rydze i z tego powodu nie uważamy się za biednych ludzi z W-wy.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzidzizas, chodzi mi o to, że ludzie w Warszawce mają trudniejszy dostęp do lasu i tyle.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAQBABecik wyluzuj, są ludzie którzy lubią zbierać, zbierać i jeść i tylko jeść.
Tak jest na całym świecie tam gdzie jedzą i zbierają
Jeśli jednak nie uda mi sie zebrać grzybków które bardzo lubię, to wtedy je kupuję. (najczęsciej są to wspomniane juz rydze, opieńki i gąski, a no i nieszczęsne kanie bo ostatnio mam szczęscie do tych czerwieniejących a ryzykować już mi się nie chce)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
A ja tak od dłuższego czasu czytam ten wątek i nawet zainspirowana pojechałam na grzyby w zeszłym tygodniu. Efekt: pierwszego dnia 4 (słownie: cztery): gdybym wiedziała, że to wszystkie grzyby jakie uda się znaleźć tego dnia, to nawet bym ich nie zbierała...
Dzień następny: udało się znaleźć raptem jakieś 20....Z wrażenia policzyłam: trudne toto nie było. Ogólnie po odrzuceniu części grzybowych obślinionych przez ślimaki, wyrzuceniu części nadżartych przez robale..Zostało na mało aromatyczną zupkę grzybową. Sezon grzybowy uważam za zamknięty.
Niech zyją pieczarki!!!!!
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
Comment