Mówią, że najlepiej jest najprościej. Tak więc masło, sól, pieprz i smakuje jak ulał.
Podsekcja grzybiarska
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99 Wyświetlenie odpowiedziNie jadam grzybów ,no może poza pieczarkami, ale mam pytanie , w jaki sposób przyrządzacie kanie .Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA Wyświetlenie odpowiedziKanie najlepiej obsmażyć w bułce tartej. Milion razy lepsze niż schabowy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA Wyświetlenie odpowiedziKanie najlepiej obsmażyć w bułce tartej. Milion razy lepsze niż schabowy."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960 Wyświetlenie odpowiedziTylko, ze w ten sposób gubisz po drodze smak grzyba, zwłaszcza gdy do tego użyjesz jeszcze jajka. Ja tam wolę tak jak danio - najprościej, na masełku z dodatkiem wegety zamiast soli.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
*****************************
Comment
-
-
Kanie moczy się w mleku i smaży na maśle, potem trzeba koniecznie lekko posolić... Mmmm, palce lizać !
W tym roku był wielki urodzaj na kanie (jak na wszystkie grzyby zresztą), wchodząc do zagajnika zbierało się kilkanaście na raz - oby tak za rok było..."Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommi Wyświetlenie odpowiedziWegeta do grzybków? Toż właśnie ona zabija wszystkie możliwe smaki pozostawiając jeden - smak wegety. A więc dla mnie kanie tylko w opcji danio!"Ergo bibamus!"
Comment
-
-
bo je najpierw trzeba do zalewy wrzucić- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzibo je najpierw trzeba do zalewy wrzucić"Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin
Comment
-
-
można od biedy rzuć przez dwa dni w gębuli przed pomemlaniem.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Semper_Fidelis Wyświetlenie odpowiedzi... Znajomy bawiący się w qusi-survival, ...
Kojarzy mi się z pusy
Nie wywalajcie od razu do przechmielin, zapiszę się w temacie jestem po ...Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl Wyświetlenie odpowiedziNie wywalajcie od razu do przechmielin, zapiszę się w temacie jestem po ...
A propos wegety i keczupu - witamy w krainie smakoszy
Ale to prawda: jak coś jest niedobre, to należy zabić kompletnie smak - i te dwa produkty idealnie się do tego nadają
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl Wyświetlenie odpowiedziWiem, że wcinam się między gruszkę a pietruszkę ale co to za odmiana survivalu?
Kojarzy mi się z pusy
Nie wywalajcie od razu do przechmielin, zapiszę się w temacie jestem po ..."Ergo bibamus!"
Comment
-
-
Z tą Vegetą to trochę przeginacie. Wiadomo, że jak wsypiesz dużo jakiej kolwiek przyprawy to zabijesz każdy smak. Będziesz czuł tylko przyprawę a nie danie. Ja najczęściej używam Vegetę, Warzywko lub inny substytut tej przyprawy ale zawsze w umiarkowanych a do kani bardzo umiarkowanych ilościach. Nie musicie się ze mną zgadzać, ale ostatnie posty sugerują wielkie jej ilości aby zgubić smak."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
Comment