Podsekcja grzybiarska

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3605

    A ja znalazłem wreszcie grzybowy kawałek lasu, a właściwie kosówki. Mniam.
    Lotna ekspozytura browaru

    Też Was kocham.

    Comment

    • aMarcin
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.08
      • 152

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
      Dzisiaj powtórka z rozrywki, z tym , że zabraliśmy większy kosz.Jak wychodziliśmy z lasu, to widziałem same pełne wiaderka i kosze u zbieraczy-tak trzymać
      A można się dowiedzieć gdzie zbierasz ?

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10769

        dzisiaj trzecia wyprawa i chyba najsłabsza .Grzybów mało , a jeśli są to popodgryzane przez ślimaki
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • peter007
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.06
          • 2820

          W moich rejonach na razie posucha. Grzybów było ale robaczywych. Teraz troche popadało ale znowu za zimne noce...
          Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

          Comment

          • Pogoniarz
            † 1971-2015 Piwosz w Raju
            • 2003.02
            • 7971

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika aMarcin Wyświetlenie odpowiedzi
            A można się dowiedzieć gdzie zbierasz ?
            Pomiędzy Trzebieżą , a Nowym Warpnem , także okolice Dobieszczyna, ale raczej już po stronie DDR.Praktycznie same podgrzybki w paprociach lub pomiędzy krzaczkami z jagodami, które jeszcze są- jagody) .
            Jaki zapach w domu , do tego Fortunka, żyć nie umierać
            Last edited by Pogoniarz; 2009-10-04, 20:04.


            Prawie jak Piwo
            SZCZECIN

            Comment

            • aMarcin
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2005.08
              • 152

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
              Jaki zapach w domu , do tego Fortunka, żyć nie umierać
              Narobiłeś mi smaka Musze się wybrać koniecznie w końcu !

              Comment

              • Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9789

                Hm, kicha. Okolice Świętajna, troje dorosłych grzybiarzy, jeden "niedorosły" plus pies.
                Miniony piątek - dwie godziny, sobota - cztery, niedziela - dwie. Głównie podgrzybki nadgryzione przez ślimaki, zebrany przez tyle czasu "urobek" po odgotowaniu zmieścił się w jednym litrowym słoiku. Dramat!

                Comment

                • jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

                  U mnie się sezon nawet nie zaczął i już się skończył. Nie będzie marynowanych
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

                  (1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

                  Comment

                  • jacer
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2006.03
                    • 9875

                    Sezon rozpoczęty, pojawił się pierwszy stolik w Skoroszowie. Mieli podgrzybki.
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

                    (1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

                    Comment

                    • Gabe
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2010.03
                      • 405

                      Powiem więcej - ja sezon otworzyłem własnoręcznie w zeszły piątek :]

                      Co prawda symbolicznie bardzo, ale fakt do odnotowania - pół garstki maleńkich (jak paznokieć u małego palca) kurek, tyle że nawet na byle rosołek nie starczyło, więc powędrowały po dokumentacji w ściółkę.

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10769

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gabe Wyświetlenie odpowiedzi
                        Co prawda symbolicznie bardzo, ale fakt do odnotowania - pół garstki maleńkich (jak paznokieć u małego palca) kurek, tyle że nawet na byle rosołek nie starczyło, więc powędrowały po dokumentacji w ściółkę.
                        To po co było je zbierać ?
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • Gabe
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2010.03
                          • 405

                          Zaczynając zbieranie liczyłem, że będzie trochę więcej.

                          Comment

                          • dryx
                            † 1966-2017 Piwosz w Raju
                            • 2002.04
                            • 1735

                            u mnie sezon zaczął się już dawno, kwiecień lub początek maja. Dwa razy po jakieś 10 smardzów. Pyszne. A na dodatek nie musiałem się nigdzie ruszać - prosto z ogrodu.

                            Comment

                            • granat862
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2004.12
                              • 945

                              Wczoraj zebrane kurki wystarczały zarówno na sosik jak i na zupkę
                              Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

                              Comment

                              • dryx
                                † 1966-2017 Piwosz w Raju
                                • 2002.04
                                • 1735

                                Wczoraj pierwszy w tym roku wypad do lasu koło Cieszyna na rekonesans. Słabiutko, kilka podgrzybków, około 20 kurek. Trzeba wybrać się w lasy masywu Baraniej Góry.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X