Podsekcja grzybiarska

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Fala
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.07
    • 671

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
    ...niestety sporo darło mordę i była nawalona, byli też z dziećmi-widok niezbyt miły...Kobiety jeszcze gorsze od chłopów-masakra.
    Nie mów tylko, że to byli zmotoryzowani ... "grzybiarze"
    Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
    Admin ma zawsze rację

PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ

Comment

• Pogoniarz
      † 1971-2015 Piwosz w Raju
      • 2003.02
      • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Fala Wyświetlenie odpowiedzi
      Nie mów tylko, że to byli zmotoryzowani ... "grzybiarze"
      Tego nie wiem, nie sprawdzałem, od razu uciekałem jak najdalej od tego"towarzystwa".Jadąc troszkę czasu komunikacją miejską w okolice Bartoszewa widziałem zapełnione koszyki ...piwem i nie tylko piwem...Także być może na szczęście nie, choć w grupie kole 8 osobowej , może trafić się dwójka trzeźwych kierowców... oby.Ci co jechali ze mną z wiadomych przyczyn nie mogli być zmotoryzowani i jechali z dziećmi w wieku 8-12 lat na oko.Ci słyszalni i zauważeni w lesie , to nie Oni.

Prawie jak Piwo
      SZCZECIN

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10768

W sobotę z żoną 1,5h i prawie 2 koszyki podgrzybków. W lesie wielu z brzęczącą zawartością koszyków , o wjeżdżaniu samochodami do lasu nie wspomnę (przy drodze 2 parkingi )
        Mniej książków więcej piwa

Comment

• Pogoniarz
          † 1971-2015 Piwosz w Raju
          • 2003.02
          • 7971

Wczoraj tak niecałe 2/3 niedużego koszyka podgrzybków plus jeden prawdziwek, ale grzybki spore.Mnóstwo w lesie było już spleśniałych.Napotkany zbieracz powiedział, że tydzień temu w godzinkę ciachnął dwa wiaderka, a dziś (czyli wczoraj) totalna lipa.

Prawie jak Piwo
          SZCZECIN

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

U nas z grzybkami przerwa, po ostatnim grzybobraniu (nie za specjalnym) moja Pani załapała boreliozę i teraz niestety kuracja kilkutygodniowa antybiotykami
            Last edited by becik; 2011-10-14, 13:50.
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ucho
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.05
              • 500

Szaflik opienek czeka na zamarynowanie.

Comment

• ucho
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2010.05
                • 500

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ucho Wyświetlenie odpowiedzi
                Jestem fanem blaszkowatych. Ostatnio zajadałem się Czernidłakiem Kołpakowatym. Czekam aż pokażą się opieńki.
                Mija dokładnie rok i się w końcu doczekałem na czernidłaki.
                Ponoć młode purchawki też są wyśmienite. Próbował ktoś?
                Last edited by ucho; 2012-09-30, 18:51.

Comment

• imap31
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2012.03
                  • 26

Ja dzisiaj rano miałem w planie wyjazd na grzyby do Rud Raciborskich i okolic. Wstaję rano pełen werwy i humoru a tu deszcz leje za oknem...
                  Nie uśmiecha mi się bieganie z koszykiem po lesie w deszczu więc odpuściłem
                  Poszedłem za to do sklepu po piwo i też jest dobrze
                  Jedno piwo jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziło

Comment

• dryx
                    † 1966-2017 Piwosz w Raju
                    • 2002.04
                    • 1735

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika imap31 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Ja dzisiaj rano miałem w planie wyjazd na grzyby do Rud Raciborskich i okolic. Wstaję rano pełen werwy i humoru a tu deszcz leje za oknem...
                    Nie uśmiecha mi się bieganie z koszykiem po lesie w deszczu więc odpuściłem
                    U mnie sezon grzybowy właśnie dzisiaj na dobre rozpoczęty.
                    W wrześniu zrobiłem 3 krótkie wypady do lasu (masyw Baraniej Góry i Zebrzydowice nad polsko-czeską granicą), ale grzybów nie było, wiadomo dośc suche lato.
                    Wczoraj wracając z giełdy w Martinie widziałem Słowaków z grzybami przy drodze, to znaczy wreszcie pojawiły się grzyby.
                    Więc w samochód i do Wisły na grzyby (niedaleko prezydenckiej rezydencji)
                    Niestety pogoda dzisiaj nie rozpieszczała, najpierw kapuśniaczek, później zaczął lac deszcz.
                    Po godzinie musiałem wychodzic z lasu. Ale pierwsze jesienne zbiory nawet spore.
                    Pół koszyka młodziutkich opieniek. Cześc jutro będzie duszona w śmietanie. Do tego 20-30 podgrzybków (brunatne i złociste) , 6 prawdziwków i 10 borowików ceglastoporych. Wszystko młode, niewyrośniete, to znaczy że sezon dopiero się rozpoczyna.

Comment

• imap31
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2012.03
                      • 26

W dniach 23-29 września br. byłem w Bieszczadach (okolice Wetliny i Smereka)
                      Wybrałem się na grzyby pewnego dnia, nie do dużego lasu a do młodych brzozowych zagajników. Oprócz mnóstwa czerwonych muchomorów znalazłem jakieś pół wiaderka koźlarzy (muchomorów rzecz jasna nie zbierałem).
                      Wieczorem tego dnia zrobiliśmy grilla, a ja zaserwowałem sos ze świeżych grzybów do mięs upieczonych na rzeczonym grillu.
                      Wiadomo czym popijaliśmy
                      Polecam sos ze świeżych koźlarzy

Comment

• jacer
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2006.03
                        • 9875

Właśnie wróciłem, dwie godzinki i kilka słoczków będzie.
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                        No Hops, no Glory :)

Comment

• dryx
                          † 1966-2017 Piwosz w Raju
                          • 2002.04
                          • 1735

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika imap31 Wyświetlenie odpowiedzi
                          (muchomorów rzecz jasna nie zbierałem)
                          Niektóre są jednak jadalne i smaczne np. czerwonawy, mglejarka czy cesarski.

Comment

• imap31
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2012.03
                            • 26

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx Wyświetlenie odpowiedzi
                            Niektóre są jednak jadalne i smaczne np. czerwonawy, mglejarka czy cesarski.
                            Nie znam się na tyle jeszcze, żeby zbierać jadalne muchomory. Chociaż nie wykluczam tego, może w przyszłości...

Comment

• Kasztyk
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2012.10
                              • 30

A jak u was z grzybami? w województwie lubelskim kiepsko w tym roku oj kiepsko

Comment

Przetwarzanie...
                              X