lzkamil napisał(a)
cala reszta z szefem na czele - zero
Poprawka - cala reszta (nie liczac szefa) zebrala kilka workow rozmaitej masci psiakow i muchomorow, tak na wszelki wypadek i zeby nie wyjsc z lasu z pustymi rekami. Moze mieli jakis cien nadziei ale niestety musialem ich zawiesc
Ja w tym roku łaziłem po lasach w okolicach Milicza, ale niestety grzybów było bardzo mało - z dwóch wyjazdów wyszło mi w sumie półtora wiaderka. Ale nie żałuję, bo kilkugodzinne spacery po lesie uwielbiam.
W krainie Żubra grzybów w bród. Byłem w tą sobotę w lesie i co tu widze , sezon na maślaki już się kończy. Sa jeszcze kożlaki, prawdziwki, borowiki, rydze. Niedługo będa zielonki i podzielonki.
Na Mazowszu niestety posucha, zwłaszcza po prawobrzeżnej stronie Wisły. Wczoraj poszedłem na spacer do lasu. Niestety nie zauważyłem nawet psiaka.. Jak nie popada solidnie ze dwa tygodnie pod rząd, to obawiam się, że z grzybów nici.
KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI
BAJ napisał(a) Z taką pewną nieśmiałością spytam: Grzyby są?
Tydzień temu widziałem jak ludziska nosili pełne wiadra i kosze podgrzybków,a jak się wysypali z podmiejskiego autobusu do tramwaju którym jechałem to ten zapach przyszłego ,niedoszłego bigosu mnie zniewolił
A może ktoś wie, jak wyglądają (grzybowo) okolice Warszawy (tak do kilkudziesięciu kilometrów)? Chętnie bym się wybrał na grzybobranie. Uwielbiam i chodzić po lesie i zjadać to, co znalazłem...
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Dwa tygodnie temu byliśmy na wycieczce w okolicach Makowa. I tak sobie, przypadkiem znaleźliśmy czerwonego kozaka. A potem już poszło jak po maśle W godzinkę uzbieraliśmy tyle:
Tez je moze nazywacie krawce czy to tylko lodzki regionalizm?
A moj szef juz sie nie moze doczekac wyskoku na grzyby, chociaz mieszka w kraju zupelnie bez takich tradycji Mnie nie bedzie musial 2 razy prosic.
maryhh napisał(a) skończyły mi się suszone, a wiec nie ma co do bigosu włożyć
tak więc w sobotę z silną sekcją regionalną ruszamy do lasu
i nadal nie ma składników na bigos
cały kosz zebrany wczoraj został przekształcony na kolektywny gar zupy grzybowej
składniki na bigos zbieramy za tydzień
Comment