ceny ?!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dziku
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.12
    • 1992

ART napisał(a)
    nie masz co przepraszać, bo przeciesz nic się nie stało. wątku nie będę kasował bo za bardzo się weń zaangażowałem
    Pewnie, że nie masz za co przepraszać!
    Ja np odebrałem ten temat jako wskazówkę, że w PWN-ie można tanio kupić fajną książkę o piwie (piwowarstwie). I to zwróciło znacznie bardziej moją uwagę od wskazanej (dość częstej w sumie) praktyki sprzedawców.
    Luomi jak wiesz coś fajnego/nowego/istotnego o piwie (i nie tylko) to pisz! Zawsze lepiej napisać niż przemilczeć. A Art przeniesie to, albo nie, na nowo zinterpretuje tematy, wskaże jedynie słuszne drogi...
    Ale w sumie, to zdziwiło mnie zdziwienie Arta, że można kolekcjonować książki o piwie, piwowarstwie, browarach itp. A czemu nie? Ja - jeśli widzę coś nowego w tym teamcie, a stać mnie na to - kupuję. A dzięki Forum namierzyłem kilka nieznanych mi tytułów w... antykwariatach.

PS. A do księgarni PWN w Łodzi dojechałem po jej zamknięciu Trudno. Pojadę jutro jeszcze raz.
    Dziku

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23928

kupujesz książki tylko z powodu chęci ich posiadania? nic więcej?
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• dziku
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.12
        • 1992

ART napisał(a)
        kupujesz książki tylko z powodu chęci ich posiadania? nic więcej?
        Konkretnie to z chęci przeczytania czyli zapoznania się z treścią (czasem wiedzą) w nich zawartą. Nawet gdybym kupował z chęci posiadania nie byłoby w tym nic złego. W przypadku książek byłoby to po prostu dziwne. Natomiast większość moich kolekcji mam - z chęci posiadania. Ich jedyna wartość to "radość oczu moich". A jakaż jest inna wartość etykiet czy podstawek? To podejście pozwala mi również... rozdawać je tym, których radość z tego powodu będzie jeszcze większa od mojej.

Ps Oba posty, i ten, i poprzedni są nie na temat.
        Dziku

Comment

• prima
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2001.06
          • 148

Sprawa jest dosyć prosta. Po prostu czasem coś tanieje. Różni wydawcy mają różną politykę cenową , ale często się zdarza się ,że pozbywają się końcówek nakładów po obniżonych cenach. I są to obnizki drastyczne np. do 1/3 ceny początkowej. Jeśli dobrze pamiętam to omawiana książa miała wydrukowaną cenę detaliczną na okładce i było to właśnie 45 zł.

Comment

• Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

ART napisał(a)
            n...przeciesz ...
            przecież FCJP

To nie pierwasza książka o tematyce piwnej, znacznie tańsza we wtórnym obiegu. Swego czasu w Warszawie znalazłem "Piwa historie niezwykłe" po 1 zł. Niestety, nie działała jeszcze Visa Electron

Comment

• Małażonka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 4602

I my wczoraj w PWN- ie zakupiliśmy tą książeczkę. Pod aktualną ceną "15,00 zł" ukryta była poprzednia cena "45,00 zł". Być może do sklepu piwosza nie dotarła jeszcze informacja o obniżce ceny...
              Last edited by Małażonka; 2003-10-03, 07:50.

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23928

Krzysiu napisał(a)
                przecież FCJP
                o matko :O

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• celt_birofil
                  † 2017 Piwosz w Raju
                  • 2001.09
                  • 4469

Małażonka napisał(a)
                  I my wczoraj w PWN- ie zakupiliśmy tą książeczkę. Pod aktualną ceną "15,00 zł" ukryta była poprzednia cena "45,00 zł". Być może do sklepu piwosza nie dotarła jeszcze informacja o obniżce ceny...
                  Ja też zamówiłem w PWN. Powinna być w poniedziałek.Za 15 zł

PS.
                  Jako bibilitekarz nadal upieram się przy postulacie połączenia tego tematu z "książkowym"< bo czy można dyskutować o książkach w oderwaniu od wątku cenowego i odwrotnie??
                  Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23928

ale tu ksiązka jest tematem zupełnie pobocznym. po jakiego wafla (przepraszam Celcie ) mam łączyć ten temat, w którym nic o samej książce nie pada poza tytułem, z tematem który traktuje o pozycjach książkowych jako takich? możesz tam spokojnie dopisać do wspomnianego tematu powyższy tytuł Piwowarstwo - nie ma problemu - będzie przynajmniej przejrzyście.

Comment

• celt_birofil
                      † 2017 Piwosz w Raju
                      • 2001.09
                      • 4469

Jak zawsze masz rację a o rzeczonej książce oczywiście już dyskutowaliśmy
                      Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• dziku
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.12
                        • 1992

Kupiłem dziś za 15 zł w łódzkiej księgarni firmowej PWN.
                        Luomi! Dzięki za informacje
                        Dziku

Comment

• celt_birofil
                          † 2017 Piwosz w Raju
                          • 2001.09
                          • 4469

Nie da się ukryć, PWN przesadził z ceną 45 zł (albo birofile i piwowarzy do bogatych nie należą)

Comment

• dziku
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.12
                            • 1992

Ale z tych 45 zł ładnie zjechali z ceną do 15 zł. Trochę wyjaśnia informacja ze stopki: "Podręcznik akademicki dotowany przez Ministerstwo Edukacji Narodowej". To w sumie miłe, że ministerstwo zaangażowało się również w rozwój browarów domowych . To bardzo trafna inwestycja.
                            Dziku

Comment

Przetwarzanie...
                            X