Wywal to i zapomnij. Art, przeskanuj sobie system jakimś antyvirem, który ma przynajmniej wczorajsze uaktualnienie.
Uwaga! Nowy Wirus Komputerowy [ART: FAŁSZYWY ALARM]
Collapse
X
-
No cóż najnowsze wirusy oprócz tego że się rozsyłają do wszystkich z książki adresowej to jeszcze podmieniają pole nadawcy na dowolny wpis także z książki adresowej.
Nie obwiniajmy więc nikogo pochopnie o rozsyłanie wirusów.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Potwierdzam wypowiedź KanguraPl , ja na swoje skrzynki w WP.PL
dostaję codziennie kilka listów lub np. odpowiedzi na listy,które
ja rzekomo wysyłałem. Obecnie robaki podklejają ( zamieniają )
adresy w wysyłanej korespondencji.
Dysk twardy można wyczyśćić w trybie online Pandą
The best antivirus protection for all your devices: Don't be a target! Join the next generation of digital protection
Przy dużej ilości danych trwa to dość długo , ale sie opłaca.
Klikamy w duży obrazek (PandaActiveScan) i postepujemy
zgodnie z zaleceniami.piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Cordel napisał(a)
Wywal to i zapomnij. Art, przeskanuj sobie system jakimś antyvirem, który ma przynajmniej wczorajsze uaktualnienie.
p.s. to co otrzymał Becik, dostałem także i ja w prezencie od kogoś... i bynajmniej nie był to Art- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
becik napisał(a)
ja dzis dostalem jakies cudeńko i nie mam pojęcia cóz to jest:
Advanced details can be found in attached file.
For security purposes the attached file is password protected. Password is "(.......)".
Sincerely,
The Browar.biz team http://www.browar.biz
Comment
-
-
maleństwo napisał(a)
A ja dostałam też takie coś z tym, że z poczty.fm. z Interii. Zaraz zrobiłam rozróbę, wysłałam zapytanie do Interii o co chodzi. Napisali, że to nie oni. Całe szczęście, że nie otworzyłam załączników (były 2 takie e-maile), bo zapewne było tam jakieś dziadostwo.
Szanowny Użytkowniku,
Interia.pl nie wysyła do użytkowników tego typu maili - prawdopodobnie ktoś
wysłal do Pana maila podmieniając w nim pola "From" i "Return-path"
Adres służący nam do kontaktu z Państwem to bok@firma.interia.pl - jest to
adres z którego wysyłane są informacje do użytkowników kont pocztowych.
Wszystkie inne maile sugerujące jako nadawcę administrację konta są próbą
podszywania się i zainstalowania na Państwa komputerze wirusa/trjana.
Comment
-
-
Do mnie też dochodzą takie maile. Ale nie mam z nimi prodlemu. Zainstalowałem Norton Internet Sucurity i on skanuje mi pocztę przychodzącą wykruwając wirusy. Jeżeli wykryje takowego to usuwa załącznik.************************************************** ************
Moja kolekcja: wozy konne, bociany i latarnie morskie
www.beercoasters.glt.pl
Masz podstawki z wozami konnymi, bocianami lub latarniami morskimi? Daj mi znać.
Comment
-
-
master_luki napisał(a)
Zaczeło sie jak Art zmienił szatę graficzną Forum.Jak wróciłem do starej problemy się skończyły
przypadek.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
mwa napisał(a)
Nie wiem czy mam wirusa, ale prawie zawsze przy obcji szukaj lub dziennik piwny-statystyki zamyka mi się okno z explorer'a.
Co toPozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
jeżeli na stronie ma pojawić się monit o nowej PW a strona ta nie zostanie załadowana z jakiś powodów w 100%, może to spowodować wyświetlenie błędu.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Wirus istnieje i sie rozszerza.
Jako ze w zasadzie nie mam zadnych kontaktöw z Polska opröcz Forum to coraz czesciej otrzymuje wiadomosci od nieznanych mi osöb z adresem Poczta pl albo innych typu Onet pl.itp
zaciekawilo mnie to bo nigdy nie wysylalem do osöb nieznanych mi e-maili i naraz otrzymuje wiadomosc ze wlasnie to w mojej poczcie znajduje sie Wirus.
Dziwne jest to dla mnie ze wlasnie ostatnio otrzymalem bardzo duzo poczty z Wirusem i to wszystko bylo z Polski a co najwazniejsze jest ze tematem poczty bylo Kapsle,Kronkorken albo temu podobne-
Moze ktos kto dokladnie wie co ktos zbiera wysyla wlasnie takia poczte ludzac sie ze wlasnie w ten sposöb Wirus sie rozszezy
Comment
-
-
mwa napisał(a)
Jednym słowem POLSKA zawirusowana.
Nie koniecznie Polska ale tak to wyglada.
Naprzyklad wlasnie przed 10 Minutami dostalem taki e-Mail
VIRUS ALERT
Our content checker found
virus: Worm.Beagle.C
in email presumably from you (<AMeissner@aol.com>), to the following recipient:
-> pawelkam@fr.pl
Please check your system for viruses,
or ask your system administrator to do so.
Delivery of the email was stopped!
Chociaz wiem ze do nikogo takiego maila nie wysylalem
Comment
-
Comment