Uwaga! Nowy Wirus Komputerowy [ART: FAŁSZYWY ALARM]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • decio
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.10
    • 165

ART napisał(a)
    tja... czy mogę prosić o wyjaśnienie tego co Kolega Decio ma na myśli?

To co mam na myśli opisałem dzisiaj w nowym temacie
    Jak mi się zdaje to podobnie jak ja tak i Ty nie byłeś świadowy że wirus rozsyła się samodzielnie z Twojego maila. Właśnie ty - a raczej Twoja skrzynka - wysłała do mnie wirusika. Sprytne te wirusy
    Ten z którym miałem nieprzyjemność się spotkać nazywa się worm.Beagle
    www.decio.friko.pl

Comment

• decio
      • 2002.10
      • 165

danoc napisał(a)
      Do mnie też dochodzą takie maile. Ale nie mam z nimi prodlemu. Zainstalowałem Norton Internet Sucurity i on skanuje mi pocztę przychodzącą wykruwając wirusy. Jeżeli wykryje takowego to usuwa załącznik.

Podobno nowe worm.Beagle zawarte w spakowanych plikach zip są nie do wykrycia (jak narazie) przez skanery poczty.
      www.decio.friko.pl

Comment

• danoc
        Porucznik Browarny Tester
        • 2002.06
        • 338

decio napisał(a)
        Podobno nowe worm.Beagle zawarte w spakowanych plikach zip są nie do wykrycia (jak narazie) przez skanery poczty.
        Nowy Norton Internet Security (wersja 2004) już je wykrywa i usuwa załączniki.
        Moja kolekcja: wozy konne, bociany i latarnie morskie
        www.beercoasters.glt.pl

Masz podstawki z wozami konnymi, bocianami lub latarniami morskimi? Daj mi znać.

Comment

• grzeber
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2002.05
          • 2875

Ja też ostatno dostaje masę podejrzanych maili z fałszywym polem nadawcy np. adam16@browar.biz lub ebay.de.
          pozdrawiam
          www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23929

decio napisał(a)
            To co mam na myśli opisałem dzisiaj w nowym temacie
            Jak mi się zdaje to podobnie jak ja tak i Ty nie byłeś świadowy że wirus rozsyła się samodzielnie z Twojego maila. Właśnie ty - a raczej Twoja skrzynka - wysłała do mnie wirusika. Sprytne te wirusy
            Ten z którym miałem nieprzyjemność się spotkać nazywa się worm.Beagle
            będę powtarzał do znudzenia - ten robak wstawia w pola nadawcy to co mu się spodoba i wcale nie znaczy że adres wstawiony przezeń w pole nadawcy jest tym adresem spod którego się rozesłał.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• decio
              • 2002.10
              • 165

Już rozumiem. Dzięki za rozjaśnienie sprawy. Czyli z tego wniosek, że mam się nie denerwować gdy znowu ktoś do mnie napisze, że jestem sobie spamerem?
              www.decio.friko.pl

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23929

mnie to wkurza jak cholera , ale mam już szablon odpowiedzi na taką ewentualność... no i odpowiadam w taki sposób na owe zarzuty...

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• dzidek1960
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.01
                  • 1548

Jak widzę to nie tylko ja mam problemy z jakimiś robalami. Na początku miesiąca coś mi się zainstalowało i to coś było bardzo perfidne. Zablokowało mi Nortona antywirusa, nie pozwalało ściągnąć żadnych uaktualnień, miałem tylko możliwość ręcznego skanowania dysku. Najgorsze że gdy skanowałem to wychodziły mi za każdym razem tysiące zainfekowanych plików, mimo że nie łączyłem się z internetem. Zrobiłem format i teraz mam pozorny spokój, bo wraca do mnie nie wysyłana poczta z informacjami że jest zainfekowana. Niestety nie mogę wykluczyć że i ktoś z Was ją dostał bez mojej wiedzy. Jeżeli tak się stało to przepraszam, lecz to nie ja ją wysłałem i nie miałem najmiejszego zamiaru komuś sprawiać kłopoty.
                  "Ma jednak kraj polski napój warzony
                  z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
                  piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
                  do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
                  mieszkańców, lecz i cudzoziemców
                  wybornym smakiem"
                  Jan Długosz, Historie Piwne
                  Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• grzeber
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2002.05
                    • 2875

Właśnie skasowałem podejrzanego maila od mwa@browar.biz
                    pozdrawiam

Comment

• mwa
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2003.01
                      • 5071

grzeber napisał(a)
                      Właśnie skasowałem podejrzanego maila od mwa@browar.biz
                      Jak mogłeś-jeśli to był wirus to nie wybacze.
                      Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• adam16
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2001.02
                        • 9865

grzeber napisał(a)
                        Ja też ostatno dostaje masę podejrzanych maili z fałszywym polem nadawcy np. adam16@browar.biz lub ebay.de.
                        To już się zrobił poważny problem. Co chwila ktoś mi donosi, że wysłałem maila z wirusem. Nawet osoby których nie znam i nigdy nic do nich nie wysyłałem
                        Browar Hajduki.
                        adam16@browar.biz
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• maleństwo
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2003.10
                          • 847

A to znalazłam dziś na Onecie:
                          Cztery nowe wersje groźnego wirusa

W ciągu ostatnich kilku dni pojawiły się cztery nowe odmiany wirusa Beagle - Q,R,S,T - informuje serwis hacking.pl

Robaki są bardziej niebezpieczne od swoich poprzedników, ponieważ wykorzystują lukę odkrytą w sierpniu w przeglądarce Internet Explorer, umożliwiającą swoją aktywację bez pomocy ze strony użytkownika.

Robak rozpowszechnia się przy pomocy poczty elektronicznej fałszując prawdziwy adres nadawcy wstawiając w jego miejsce losowo wybrany adres e-mail znaleziony w zainfekowanym systemie. Treść wiadomości wygląda na pustą, jednak zawiera ona kod HTML, który pobiera kopię wirusa z Internetu - informuje hacking.pl

Comment

• grzeber
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2002.05
                            • 2875

Czy tylko ja dostaje wirusy wysyłane rzekomo z adresów na Browarze ?
                            Przez ostatnie kilka dni miałem wirusy z adresów browar.at.browar.biz i art.at.browar.biz
                            pozdrawiam

Comment

• żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

Właśnie dostałem mejl z załącznikiem od Krzysia. Prezes napisał do mnie:

I don't bite, yeah!

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23929

grzeber napisał(a)
                                Czy tylko ja dostaje wirusy wysyłane rzekomo z adresów na Browarze ?
                                Przez ostatnie kilka dni miałem wirusy z adresów browar.at.browar.biz i art.at.browar.biz
                                ja niestety też takie dostaję. gdyby robak musiał przechodzić przez nasz serwer by się rozprzestrzeniać nie byłoby sprawy - bo by zwyczajnie nie przeszedł, a tak robal rozsyła się bez pośrednictwa serwera browar.biz wstawiając dowolny adres w pole autora (w tym przypadku mój).

Comment

Przetwarzanie...
                                X