Uwaga! Nowy Wirus Komputerowy [ART: FAŁSZYWY ALARM]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5055

żąleną napisał(a)
    Właśnie dostałem mejl z załącznikiem od Krzysia. Prezes napisał do mnie:

I don't bite, yeah!

Nie od krzysia. To robal Beagle, na szczęście nieszkodliwy. Tylko się rozsyła, a jako nadawcę wstawia dowolną osobę z książki adresowej.
    Szczegóły na Mks_vir
    Dick Laurent is dead.

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

slavoy napisał(a)
      Nie od krzysia.
      Przecież wiem!

Comment

• albeertos
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 2313

A Żą do mnie napisał: "Hey, dude, it's me ^_^ :P"

(_)>
        Nigdy się nie poddawaj!!!
        Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
        Lech jest tam gdzie jego wiara
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• maleństwo
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.10
          • 847

Nie wiem czy to jakiś nowy wirus czy inny dziad, ale coś mi się przyplątało pt: Firewallsvr.exe Nie wiadomo z czym to przyszło. Jego działanie polega na zwalnianiu pracy komputera, prawie tak jakby się zawieszał. Najgorsze jest to, że nie mogę tego niczym wyleczyć.

Comment

• pjenknik
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.08
            • 3388

Poczekaj ze dwa dni to każdy darmowy antywir bedzie miał na to metodę

Comment

• maleństwo
              • 2003.10
              • 847

pjenknik napisał(a)
              Poczekaj ze dwa dni to każdy darmowy antywir bedzie miał na to metodę
              Ale ja nie mam cierpliwości czekać po każdym kliknięciu myszą Ech, idę spać...

Comment

• Standarte
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2003.08
                • 467

Zawsze pozostaje formatowanie dysku, ale najpierw wypróbuj demówki mks_vir 2004 i Panda Titanium/Platinum. Pod żadnym pozorem nie otwierajcie plików zabezpieczonych hasłem (przykład przytoczony przez Becika) - to pewny sposób na obejście wszystkich zabezpieczeń.

To, o czym pisał Andi, to zapewne nieszkodliwe ostrzeżenie od kogoś, kto otrzymał taki niechciany "prezent", ale ostrożność wskazana - skasować maila a system przeskanować aby ostrzeżenie zweryfikować.

Comment

• maleństwo
                  • 2003.10
                  • 847

Standarte napisał(a)
                  Zawsze pozostaje formatowanie dysku, ale najpierw wypróbuj demówki mks_vir 2004 i Panda Titanium/Platinum. Pod żadnym pozorem nie otwierajcie plików zabezpieczonych hasłem (przykład przytoczony przez Becika) - to pewny sposób na obejście wszystkich zabezpieczeń.

To, o czym pisał Andi, to zapewne nieszkodliwe ostrzeżenie od kogoś, kto otrzymał taki niechciany "prezent", ale ostrożność wskazana - skasować maila a system przeskanować aby ostrzeżenie zweryfikować.
                  U mnie już po bólu. 2 dni później wirus został zamordowany a komputer hula jak trza

Comment

• Wujcio_Shaggy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.01
                    • 4628

Ja dziś rano stoczyłem heroiczną walkę z jakimści trojanem, czy innym robalem. Perwersyjny ten wytwór ludzkiej fantazji zamykał mi system (winda XP) po kilku minutach od nawiązania połączenia z netem . Na szczęście nic więcej nie robił. Prawdopodobnie świństwo nazywa się Jeem.C i ukrywa w pliku pod nazwą msrexe.exe w System32.
                    Skaner mksa wyczesał z twardego dysku około dwudziestki różnych syfów . Widać, że spójność systemu MS przypomina ementaler

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Gdy wchodzę dziś na ostatnią (23) str. wątku "Samotność w sieci", nod32 pokazuje mi, że wykrył wirusa (HTML/Stuck.A virus) w pliku http://browar.biz/forum/showthread.php?p=664213.

Ki diabeł?

Comment

• cyborg_marcel
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 3467

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                        Gdy wchodzę dziś na ostatnią (23) str. wątku "Samotność w sieci", nod32 pokazuje mi, że wykrył wirusa (HTML/Stuck.A virus) w pliku http://browar.biz/forum/showthread.php?p=664213.

Ki diabeł?
                        U mnie to samo po wstukaniu www.browar.biz - NOD polecił mi się rozłączyć. A do tego dość regularnie Browar jest stroną, na którą wejście wywala mnie z Firefoxa.
                        Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• mwa
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2003.01
                          • 5071

Od kiedy mam linuxa jakoś nie spotkałem się z takimi problemami (odpukać).
                          Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• emes
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.08
                            • 4275

Ja linuksa użytkuję od ładnych paru lat i nie miałem jeszcze żadnego wirusa, który by coś mi popsuł w systemie. Nie mogę powiedzieć, że nie miałem żadnych wirusów, bo miałem, tylko, że one były kompletnie nieszkodliwe dla linuksa. Szkodliwe to owszem były, ale dla Windowsów i to niekiedy dość dotkliwie. Ostatnio mam co prawda program antywirusowy, bo stało się to też standardem wśród popularnych dystrybucji linuksowych, ale go w ogóle nie używam.

Comment

Przetwarzanie...
                            X