Kasy w taksówkach.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ANDRO
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.10
    • 640

yendras napisał(a)

Mam wrażenie, że ktoś w rządzie dostanie bardzo tłustą kopertę za przeforsowanie tego przepisu.
    Czy ktoś szuka psa? Bo może już wiemy gdzie jest pogrzebany...
    Ale nie upieram się przy swoim , chętnie bym wysłuchał argumentów tych z rządu. Tylko , że oni nie chcą z nami rozmawiać.
    Ktoś pyta: ile kosztują protesty?
    Nie byłoby ich gdyby wystarczyło grzecznie poprosić.
    Andro z wyspy jednej takiej.
    http://www.bahama.uznam.net.pl/

Comment

• Cordel
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.09
      • 1087

Z tego, co wiem, to kasy fiskalne są poumieszczane w większości europejskich taksówek, więc dlaczego Polska ma być wyjątkiem? Poza tym kasy fiskalne i tak będą montowane u nas, nie pomogą żadne protesty. Trzeba się z tym faktem pogodzić i już.
      "Mam powody
      Powstrzymywać się od wody.
      Od wody mnie w brzuchu kole:
      Pijam tylko alkohole."
      Jan Lemański

Comment

• ANDRO
        • 2001.10
        • 640

Jak byśmy mieli się tak ze wszystkim godzić , co wymyślą politycy rządzący to nie wiem ...
        A jeśli chodzi o Unię to wręcz odwrotnie (z tego co z kolei ja wiem) - będziemy jednym z nielicznych krajów gdzie kasy w taksówkach są obowiązkowe.

Comment

• prima
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2001.06
          • 148

danoc napisał(a)
          Każdy kto prowadzi działalność gospodarczą musi kiedyś zakupić kasę fiskalną, więc dlaczego taksówkarze mieliby być z tego zwolnieni. Ja też po przekroczeniu w moim sklepie obrotu 20.000 złotych w roku, zostałem zmuszony do zainstalowania kasy. I jakoś Ci którzy prowadzą sklepy nie protestują. Trzeba zainstalować, to kupują i już.
          Co swiadczy jedynie o tym, że środowisko drobnych handlowców jest rozbite i nie potrafi walczyć o swoje. W przeciwieństwie do taksówkarzy, górników , chłopów i paru innych zawodów.
          Najsmutniejsze w tym jest ,że urzędnicy skarbowi doskonale wiedzą jak trafić do osób prowadzących LEGALNĄ działalnośc gospodarczą. Natomiast wszelkich "lewusów" panicznie się boją.

Comment

• Małażonka
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 4602

Skoro kasy fiskalne są przewidziane dla wszystkich punktów usługowych, to również i dla taksówek. Tak żyjemy w naszym kraju. I wcale nie mówię, że to dobrze, ale zwolnienie tylko jednej grupy zawodowej z kas niczego nie załatwi.Jeśli taksówkarze byliby zwolnieni z posiadania kas fiskalnych, zaraz spodziewałabym się protestów sprzedawców, fryzjerów, mechaników itd...A w kogo uderzają protesty? Tylko i wyłącznie w mieszkańców Warszawy bo, że nie w rząd - to wszyscy wiemy. Teraz planowany jest protest taksówkarzy na 30.X., tuż przed Świętem Wszystkich Świętych. Wielu ludzi już w tym okresie chciałoby wyjechać z Warszawy na groby swoich bliskich. I co? A nic, piana z pyska, zęby zaciśnięte, a protest w pełnym wymiarze...

Comment

• ANDRO
              • 2001.10
              • 640

Na 20.X. jest zaplanowany ale już się dowiedziałem , że nie otrzymali zezwolenia na ten protest. Bez komentarza...

Comment

• Offroad
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2003.10
                • 11

Moim zdaniem KASA MA BYĆ I JUŻ,
                co to taksówkarze to święte krowy i nie muszą rejestrować dochodów????
                Ciekawe jaki obrót deklaruje...
                Pewnie udaje, że zarabia 1500 i musi zrobić opłaty!

KASY FISKALNE DO TAKSÓWEK!
                PitR
                piwowar domowy A.D. 2003

Comment

• Cordel
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.09
                  • 1087

Radykałowie proszeni o ostudzenie poglądów!
                  "Mam powody
                  Powstrzymywać się od wody.
                  Od wody mnie w brzuchu kole:
                  Pijam tylko alkohole."
                  Jan Lemański

Comment

• Ahumba
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.05
                    • 9055

Cordel napisał(a)
                    Radykałowie proszeni o ostudzenie poglądów!
                    czyżbyś proponował kompromis np. połowiczne załatwienie sprawy?
                    to z dwóch częćci "kasy fiskalne" i " do taksówek" ja wolę drugą część.
                    do taksówek i na piwo
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• ANDRO
                      • 2001.10
                      • 640

Offroad napisał(a)
                      Moim zdaniem KASA MA BYĆ I JUŻ,
                      co to taksówkarze to święte krowy i nie muszą rejestrować dochodów????
                      Ciekawe jaki obrót deklaruje...
                      Pewnie udaje, że zarabia 1500 i musi zrobić opłaty!

KASY FISKALNE DO TAKSÓWEK!
                      Proponowałbym lepsze zorientowanie się w temacie przed zajęciem stanowiska .
                      Chodzi o to , że do rejestrowania dochodów doskonale nadają się urządzenia , które już w taksówkach są.

Comment

• Cyrkonia
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.10
                        • 1936

Podobno nie miało być różnicy dla osób które czasami są zmuszone do jeżdżenia taksówkami.
                        A jednak jest.
                        Do tej pory jeżdżąc z pracy do pracy płaciłam około 10zł. A jak trafiłam na dobry humor pana za kierownicą to dostawałam rabat 20% i płaciłam 8zł.
                        No i nagle jadę taksówką, z zamontowaną kasą fiskalną, i bez rabatu płacę 8 zł.
                        Nie byłoby w tam nic dziwnego, gdyby to był jeden jedyny raz, ale jechałam już kilka razy i jak jest kasa fiskalna to płacę od 6 do 8 zł.
                        No więc jak to jest?
                        Wcześniejsze urządzenia miały aż taki błąd pomiaru? Czy może kasa fiskalna zaniża?
                        W każdym bądź razie ja jestem BARDZO ZADOWOLONA!!!!!!!!!!
                        www.stat-gra.pl

Comment

• celt_birofil
                          † 2017 Piwosz w Raju
                          • 2001.09
                          • 4469

Jakiś czas temu widziałem taksówkę opatrzoną informacją o akceptowaniu kart płatniczych. Gdzie mu się to zmieściło???
                          P.S.
                          Było to w czasach, kiedy funkcjonowały jedynie tzw. "sanki", lub inaczej "hebelki" - koledzy handlowcy może pamiętają...))
                          Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• Krzysiu
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.02
                            • 14936

A u nas pojawił się problem - brak kas. I niedostatki warsztatowe firm montujących - podobno jednemu gościowi spalili instalację elektryczną w aucie.

Comment

• Cyrkonia
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.10
                              • 1936

Od wczoraj nie lubię taksówkarzy.
                              Moja "mała" siostra postanowiła odwiedzić mnie w sobotę (powód: Opowieści z Narnii). Wczoraj (niedziela) wracając już do "swojego" domku, zamówiła taksówkę żeby podjechać do szkoły naszego brata (który podobno studiuje) i razem pojechali samochodem znajomych do Biskupca. Wychodząc ode mnie dostała reklamówkę z bułkami na drogę (30 km to przecież strasznie długa droga i można zgłodnieć ) do której włożyła swój telefon. Po około 35 minutach zadzwoniła do mnie mówiąc że "zgubiła telefon". W samochodzie znajomych telefony ani siatki nie było, więc padło przypuszczenie że został w taksówce.
                              Zadzwoniłam więc "do taksówek" i poprosiłam o połączenie z Panem który wiózł moją siostrę. Poprosiłam, żeby sprawdził czy ta siatka nie została w jego samochodzie. Zanim zdążyłam skończyć zdanie Pan krzyknął "U MNIE NIC NIE ZOSTAŁO". Mała w tym czasie miała zadzwonić na swój telefon żeby Pan taksówkarz szybciej znalazł zgubę. I wiecie co? Chwilę po usłyszeniu "U MNIE NIC NIE ZOSTAŁO!!!" telefon został wyłączony......
                              Facet podczas rozmowy ze mną nawet nie zdążył obrócić się i sprawdzić czy rzeczywiście nie ma tej siatki na tylnim siedzeniu.........

No i coś mi się wydaje że Pan będzie chciał sobie dorobić sprzedając telefon :[
                              www.stat-gra.pl

Comment

Przetwarzanie...
                              X