Jako człek wykształcony odpowiem panu,że u naz łyskacza waść nie zobaczysz. U nasz jezd porządny giees i bele czym nie handlujem.
U nasz zakupi pan tylko ciepłego leszka z puszki. Mogie dodać słomkie w ramach promocji.
Ahumba napisał(a) O co mu chodzi? Przecież ja się myję w sobotę a raz w roku w wielki piątek to nawet się kąpię.
no prawde gada,kompie sie cholera w tej beczułce Winda, co ją sołtys zamówił na przyszłoroczne dożynki, a u nas klyent nasz pan, zara my ją zamówili i se na dożynki kurtularnie czeka.........
w przyszłym roku bedzie jak znalazł
Jezusicku, jako ten nasz giełes kochany upadł, no już otwieram panie dzieju, nisko proszę jaśniepaństwa!!! [tylko dlatego tak nisko, że się krata na wejściu zacięła i cza łep pochylić, co by skalpu nie stracić nieumyslnie]
w odpowiedzi na insynuacje Jaśnie Pani Kierowniczki jakoby przeze mnie podarła już drugą perukę, bo mię się nie chciało tego żelastwa naoliwić uprzejmiście donoszę, że kultury siem uczem i na pierdoły nie mam czasu
w nowej stylonowej peruce wywalam na ladę zimne nóżki i bigos w woreczkach, oddając się lekturze sennika:
"Klucze z ust wypadaja : Slusarza - sadyste spotkasz"
Stylonowa? Dla mnie to ta peruka ciut stylostara. W ogóle strasznie passe ten sklep. Ja bym go pani szanownej urządził jak ta lala: na ścianie zagłownej wczesno-późny MONiuszko, czyli obrazki z poligonu, na ścianach pobocznych kwiatki, czyli collage wyrazów brzydkich, na ladzie gumowe warzywa i mięsalia, bo te tutaj trochę wioną, a szanownią panią szefową ubrałbym w futro Nurek, czyli z ekslkuzywnych materiałów z odzysku.
żąleną napisał(a) Stylonowa? Dla mnie to ta peruka ciut stylostara. W ogóle strasznie passe ten sklep. Ja bym go pani szanownej urządził jak ta lala: na ścianie zagłownej wczesno-późny MONiuszko, czyli obrazki z poligonu, na ścianach pobocznych kwiatki, czyli collage wyrazów brzydkich, na ladzie gumowe warzywa i mięsalia, bo te tutaj trochę wioną, a szanownią panią szefową ubrałbym w futro Nurek, czyli z ekslkuzywnych materiałów z odzysku.
Przyloz tu paskudnik jakiś i po obcymu bedzie wyzywoł, dalej chłopy pokożmy miastowemu insze śtuki za dwa tysiunce
A tam nie widzisz ode chlania tego metylu, zara poprawisz jurandem i ci zaćma przejdzie. A widelec był ode otwierania konserw z łyskasem wyszczerbiony i żadnych zebów mieć nie miał.
Podajcie że jakiego leszka bo ja z kolei na suchoty poranne cierpie
KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI
witkowskiartur napisał(a) A tam nie widzisz ode chlania tego metylu, zara poprawisz jurandem i ci zaćma przejdzie. A widelec był ode otwierania konserw z łyskasem wyszczerbiony i żadnych zebów mieć nie miał.
Podajcie że jakiego leszka bo ja z kolei na suchoty poranne cierpie
Ekhmmm...Panocku co Wy godocie? Poranne suchoty o pół do pionty po połedniuuu??? O bestyjo jedna...
O pół do piuntej, moze i o pół do piuntej, ni wim bo jeszcze żem zegarka ode kierowniczki nie wykupił, co w zastaw siakiegoś czasu poszedł był. A widać suchoty moje przewlekłe zatem i leczenie przewlekłym być musi
KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI
Nowa miejscówka, bardzo blisko trasy. Czyli położenie oczywiste, ale niekoniecznie, bo do Jawora (Jauera, jak mawiają stylizujący się na autochtonów potomkowie przesiedleńców zabużańskich ) jeszcze kawałek. Ta wieś, to nie wieś, lecz opłotki Legnicy. Podejrzewam, że browar jest w tym...
E: 24 Blg
A: 10, 5%
Jak na porter o takiej mocy dość pieniste, z utrzymującą się lekko ponad obrączką piany.
Kolor ciemny, nieprzezroczysty.
W aromacie niewiele, głównie czekolada, choć na ecie rekalmują kawę z pralinami, śilwkę, wiśnie i ciemny miód. Albo mnie...
Wpadła nam w rączki mała ilość nowej odmiany Żateckiego Poloranego Cervenaka - Saaz Shine - w granulacie.
Chmiel ten może np. nieco urozmaicić klasycznego pilsa czeskiego / svetleho lezaka i np india pale lagery.
Polecam sprawdzić jak się sprawuje w warzeniu no i wrzucić...
Zakładam nowy wątęk, ponieważ sprzedają to piwo po prostu pod nazwą "Pils", bez "czeski".
Parametry jak na etykiecie z fotki: 11 Blg, 4, 7% obj.
Barwa jasna, idealna klarowność,
Piana dość obfita, opada dopiero nie do końca po dwóch-trzech minutach pozstawiając...
Comment