A mwa zająłby się bezpieczeństwem obiektu. Każde sznujące się muzeum powinno mieś sklepik oraz knajpkę. Tu dopiero pole do popisu. Nasi Forumowi piwowarzy mogliby coś wstawić.
Niestety bezpowrotnie przepadły tak cenne eksponaty, jak kilkadziesiąt butelek, pozostawionych w pociągu do Gdyni przez ekipę opolsko - wrocławsko - świdnicką. A było ich niemało, śmiało mogłyby zapełnić kilka porządnych gablot.
Ahumba napisał(a) Trzeba się dowiedzieć u marcopoloka, czy ma jeszcze kierunkowskaz Żywiecki do hacjendy wykonany przez Magdusię. Też nadaje się do muzeum.
marcopolok ma kierunkowskaz....
I tym to postem witam wszystkich po dłłłłługiej rozłące
Siglufjörður - miast(eczk)o (niespełna 1,2 tys. mieszkańców) - najbardziej wysunięte na północ w Islandii, na półwyspie Tröllaskagi, na brzegu fiordu o tej samej nazwie, który łączy się z Oceanem Arktycznym. Siglufjörður otaczają szczyty górskie sięgające 900–950 m n.p.m. ...
18 czerwca 2023 r. w godzinach od 11.00 do 18.00 na terenie Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie (ul. Dworcowa 5, 62-052 Komorniki) odbędzie się XII Szreniawski Festiwal Piwa: Piwo z kulturą.
Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:
pozycja godna odnotowania: Piwna odsłona miasta Radomia. Katalog wystawy, oprac. Krzysztof Głowacki, wyd. Archiwum Państwowe w Radomiu, Radom 2023. W zasadzie to katalog wystawy, tyle, że wydany solidniej, niż niejedna książka. Z opisu książki: "Wydawnictwo powstało w związku z wystawą...
Z upoważnienia Prezesa Marka Jakubiaka zakładam taki temacik i zapodaję co następuje:
Niniejszym informuję, że eksponat zakupiony przez Muzeum dzięki uprzejmości forumowiczów Browar.biz dotarł na swoje miejsce w dniu dzisiejszym Tym samym otworzył nam salę w Muzeum. Z jakiego...
Comment