potrzeuje pomocy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Armatka
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2003.04
    • 4

    potrzeuje pomocy

    Szukam materiałów do pracy magisterskiej.Temat:"Produkcja słodu żytniego fermentowanego z przeznaczeniem do produkcji kwasu chlebowego". Jeżeli znacie jakieś czasopisma lub adresy stron internetowych na których można znaleść coś na ten temat to dajcie znać.Dzięki.
    Armatka
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    #2
    Swego czasu przekopałem porządny kawał sieci w poszukiwaniu słodu żytniego po polsku i nic nie znalazłem. Może na stronach rosyjskojęzycznych, bo oni tam kwas chlebowy robią, ale w publikowanych przepisach słodu zytniego nie widziałem. Nie spotkałem się też z żadną publikacją.

    Kto wymyśla takie tematy? W Polsce żyta do produkcji piwa chyba nigdy się nie używało, więc skąd ten słód żytni?

    Comment

    • maleństwo
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.10
      • 847

      #3
      Nie będę oryginalna w mojej radzie dla Ciebie. Zobacz na google, może tam coś będzie odpowiedniego.

      Comment

      • Armatka
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2003.04
        • 4

        #4
        Niestety nie było do wyboru tematów z piwa, więc wybrałem coś czego technologia produkcji jest podobna do technologii piwa.
        Produkcja idzie całkiem nieźle,tylko brakuje mi przeglądu literatury.Promotor uparł się by przynosić mu conajmniej dwa artykuły tegodniowo dotyczące słodu żytniego lub kwasu chlebowego.
        Armatka

        Comment

        • maleństwo
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.10
          • 847

          #5
          [i]Promotor uparł się by przynosić mu conajmniej dwa artykuły tegodniowo dotyczące słodu żytniego lub kwasu chlebowego. [/B]
          Czy ten promotor coś nie kombinuje? hmmm...

          Comment

          • Cyrkonia
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.10
            • 1936

            #6
            Armatka napisał(a)
            .Promotor uparł się by przynosić mu conajmniej dwa artykuły tegodniowo dotyczące słodu żytniego lub kwasu chlebowego.
            Promotor pewnie pisze coś na konferencję jakąś albo własną pracę.
            Wysługiwanie się studentami to znany numer
            www.stat-gra.pl

            Comment

            • robox
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.11
              • 8188

              #7
              Cyrkonia napisał(a)
              Promotor pewnie pisze coś na konferencję jakąś albo własną pracę.
              A jak mu coś z tego nie wyjdzie, to mogą być problemy z obroną .

              Comment

              • slado
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2003.07
                • 1072

                #8
                Witamy nowego forumowicza

                Cześć i WITAJ NA FORUM
                Tak sobie pomyślałem że zaakcentuję POWITANIE

                Odnośnie kwasu chlebowego dobrze byłoby kontaktować się z małymi piekarniami. Namnażają sobie do wyrobu pieczywa i być może posiadają jakąś głębszą wiedzę. A przynajmniej kontakty z dostawcami zaczynów.
                Jak to się ma do słodu żytniego? Nie mam pojęcia

                Comment

                • ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23960

                  #9
                  Odp: potrzeuje pomocy

                  Armatka napisał(a)
                  Szukam materiałów do pracy magisterskiej.Temat:"Produkcja słodu żytniego fermentowanego z przeznaczeniem do produkcji kwasu chlebowego". Jeżeli znacie jakieś czasopisma lub adresy stron internetowych na których można znaleść coś na ten temat to dajcie znać.Dzięki.
                  niechaj koleżanka przynajmniej w urodziny pochwali się jak tam jej praca
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                  Comment

                  • grzech
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.04
                    • 4592

                    #10
                    A szukałaś kontaktu z producentami kwasu chlebowego ?

                    Comment

                    • kangurpl
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.03
                      • 2660

                      #11
                      Grzechu przecież temat jest z przed prawie roku.
                      Praca pewnie już napisana a Armatka nie napisał(a) nic od X 2003.
                      Prawdopodobnie nie czyta już nawet forum
                      Last edited by kangurpl; 2004-08-21, 14:45.
                      Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                      "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

                      "denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

                      Comment

                      • grzech
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.04
                        • 4592

                        #12
                        Admin mnie zmylił swym postem, a daty początkowych nie sprawdzałem.

                        Comment

                        Przetwarzanie...
                        X