A może o Warkę Strąk.
PPNSa dywagacje nt. Warki Strong
Collapse
X
-
Myślę, że chodziło jednak o Warkę pstrąg
A może o Warkę Strąk.
A ja mysle ze orginalnie chodzilo mu o
ppns napisał(a)
Warka SrongLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Przypominam, że istnieje jeszcze jeden wariant - Warka Strąg
Comment
-
-
grzech napisał(a)
To jest zarażliwe:
Tyskie to lepra, trąd i grób.
Żywiec to wścieklizna, wodowstęt i kurhan.
Lech to czerwonka, dyzenteria i grobowiec.
Za poprzedniego reżimu w jednym z tomików podziemnej poezji był taki utwór "Bluzg" na cześć Generała J, ale tam były pospolite inwektywy, choć zrymowane, tutaj zaś samo piękno. Wiech by się nie powstydził.On też apelował o finezję w wyrażani uczuć negatywnych.
Może tak jeszcze:
Heineken to dżuma, ospa i mauzoleum
A w teacie, to czyniąc zadość PPNS-owemu pytaniu, odpowiadam Ja!
Ja piję Warkę Strong. Piłem kiedyś, bardzo mi smakowała. Mam z tym piwem związanych dużo miłych wspomnień. Nic nie poradzę że zmienił się producent. Smak IMO za bardzo się nie zmienił. Poza tym woltaż tego piwa nie wzrósł, tylko zawsze taki był. Jeśli mógłbym kupić Lwówek (gdzieś gdzie nie trzeba jechać pociągiem czy PKS), to zapewne pijałbym Lwówek. Jeżeli PPNS zapewni mi stałe dostawy Lwówka, gotów jestem Warki Strong do ust nie wziąć. Howgh!Przepraszamy...Podpis w trakcie tworzenia...
Comment
-
-
alph napisał(a)
Przepraszam za braki literowe, dorzucam brakujące u oraz m
Ale poza wszystkim. W Łodzi Lwówek jest swobodnie do nabycia. Stale pijam "Dobre Mocne" i "Książęce", po "Warke Strong" sięgać nie muszę.
A gdzie kupuję... już pisałem na Forum.Dziku
Comment
-
-
a ja piję Warkę Strong i zostając odszczepkiem powiem, ze mi smakuje (ale warzona w Warce,a nie w Elblągu), nie jestem jak wielu innych fundamentalistą piwnym ograniczającym się tylko do małych browarówGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
I ja pijam od czasu do czasu Warkę Stong. Ale tylko jako składnik grzańca.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Ja z segmentu piw mocnych "koncernowych" wolę Dębowe Mocne, ale Warkę Strong pijało się na studiach, jak tylko się pojawiła i mam wrażenie że wtedy nie była słodkawa.
A czasem zdarza mi się pociągnąć czerwoną Warkę i robię to bez wielkiego wstrętu.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
iron napisał(a)
Ja z segmentu piw mocnych "koncernowych" wolę Dębowe Mocne, ale Warkę Strong pijało się na studiach, jak tylko się pojawiła i mam wrażenie że wtedy nie była słodkawa.
A czasem zdarza mi się pociągnąć czerwoną Warkę i robię to bez wielkiego wstrętu.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment