PPNSa dywagacje nt. Warki Strong

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9087

becik napisał(a)
    tez preferuje Dębowe Mocne od Warki Strong, dla mnie warecki Strong zawsze był taki sam w smaku, od czasu do czasu wypiję i jest ok, z koncernowych piję jeszcze portera zywieckiego i elbląskiego (??), tyskie, jasnego żywca, a i okocimiem nie pogardzę
    Piw heńkowych (bez BU i Cieszyna) w tym i Warki Strąk nie pijam od dnia 14.06 i nie zamierzam tego czynić. Pozostałe koncernowe - zdarza się lecz bez przesady.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Pinio74
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.10
      • 3881

kopernik napisał(a)
      Warka Strong jest lekko słodkawa przez co jest lubiana przez kobiety nieststy nigdy nie biorą poprawki na jej moc .
      oj co prawda to prawda, zdradziecka ta słodycz
      BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• pjenknik
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.08
        • 3388

Ja piw koncernowych nie pijam.
        Chyba, że na imprezie nie ma nic innego.

Comment

• jerzy
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.10
          • 4707

Ja piw koncernowych nie pijam.
          A jak na imprezie są tylko takie, a nie mogę przynieść piwa ze sobą, to na imprezę nie idę lub szybko wychodzę nic nie pijąc.
          A Warkę Strong piłem chyba jeden raz, bodajże jeden łyk. Drugiego nie udało mi się przełknąć.
          browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2002.07
            • 14999

a tak abstrahując od tematu to jestem bardzo ciekaw jednej rzeczy (oczywiście na dzień dzisiejszy niemożliwej) - czy jeżeli np. Żywiec zacząłby warzyć piwo pszeniczne to też antagoniści tego browaru by go nie pili czy jednak by się złamali?
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Małażonka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 4602

Jeśli byłoby smaczne - piłabym,oczywiście. Portera Żywieckiego również pijam i to ze smakiem, dlaczego więc piwa pszennego nie?
              Inna sprawa, że zdarza mi się pić wielkokoncernowe piwa, z rzadka, ale jednak

Comment

• becik
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2002.07
                • 14999

portera żywieckiego ja wprost uwielbiam, pytanie raczej było skierowane do osób, które nie tykaja produktów koncernowych dla samej zasady, że są to koncerny
                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• pjenknik
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.08
                  • 3388

Nie z samej zasady tylko dlatego, że mi nie smakują. Wolę inne. Nie lubię porterów gwoli wyjaśnienia. Wszystkich. Nie tylko żywieckiego.
                  A gdyby się pojawiło i było dobre pszeniczne to czemu nie.

Comment

• breslauer
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.05
                    • 2690

becik napisał(a)
                    a tak abstrahując od tematu to jestem bardzo ciekaw jednej rzeczy (oczywiście na dzień dzisiejszy niemożliwej) - czy jeżeli np. Żywiec zacząłby warzyć piwo pszeniczne to też antagoniści tego browaru by go nie pili czy jednak by się złamali?
                    Gdyby Żywiec zrobił pszeniczne, to kupiłbym na spróbowanie - na pewno. A od tego, czy by mi smakowało uzależniłbym dalsze jego kupowanie. Z GŻ pijam tylko Brackie i pijałem Portera, jak jeszcze był beczkowy. Butelkowy to już niestety nie to ...

Comment

• jerzy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.10
                      • 4707

becik napisał(a)
                      Brackie piję, to pszeniczne też bym pił. Oczywiście gdyby tylko było smaczne. Ale chyba mam więcej szans wygrać miliard w totka i wyprowadzić się do kraju, gdzie ważą pszeniczne...
                      Ale jak mam do wyboru przeciętne piwo z małego browaru i przeciętne z koncernu - to wybieram to pierwsze. Inna sprawa, że dla koncernu uważenie przeciętnego piwa to już duży sukces!
                      browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• Ahumba
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.05
                        • 9087

becik napisał(a)
                        Nie ma co się łudzić. Oni robią piwo dla pieniędzy a nie dla ludzi.

Comment

• darek99
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.04
                          • 2147

Ahumba napisał(a)
                          Nie ma co się łudzić. Oni robią piwo dla pieniędzy a nie dla ludzi.
                          A małe ,lokalne browary robią piwo dla frjdy i rozdają darmo smakoszom.
                          Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                          Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                          skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                          Epikur z Samos.

Comment

• slavoy
                            🥛🥛🥛
                            • 2001.10
                            • 5055

Znam takie, które dają i nie są to bynajmniej browary domowe (choć te też rozdają )
                            Są takie, które robią wyłącznie dla frajdy (patrz - Bartek)

Ale generalnie - wiadomo - browar jak każda firma, ma zarabiać pieniądze. Kazik śpiewał kiedyś "Jak bardzo sk$%^$&sz się by sprzedać swą muzykę?". Tu można postawić pytanie "Jak bardzo zeszmacisz się by sprzedać swoje piwo?"
                            Dick Laurent is dead.

Comment

• robox
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.11
                              • 8188

Ja próbuję Stronga, głównie ze względów kolekcjonerskich, gdy zachodzą jakieś zmiany na kapslu .

Comment

• Ahumba
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.05
                                • 9087

darek99 napisał(a)
                                A małe ,lokalne browary robią piwo dla frjdy i rozdają darmo smakoszom.
                                Dobrze wiesz o co mi chodziło.
                                Żaden browar nie jest filantropem i nie po to ktoś zakłada browar aby uskuteczniać rozdawnictwo.
                                To jednak co robią wielcy, zwłaszcza heńki mnie mierzi.
                                Kupowanie browarów tylko po to , aby pozbyć się konkurencji.
                                Likwidacje z produkcji marek, które im się nie opłacają.
                                Psucie smaku piwa, bo więcej, bo szybciej itd, itp.
                                Ja wiem, że takie są prawa buszu. Tylko czy mnie musi się to podobać?
                                Czy ja muszę to akceptować, popierać?
                                Nie muszę i nie będę.

Comment

Przetwarzanie...
                                X